Skip Sidebar

Over ons

Stichting Veldwerk Haaglanden is in 2022 opgericht door een aantal vrienden met een warm hart voor de stad en speciaal voor mensen in nood.

Wij zijn drie avonden per week zichtbaar aan het werk in ...

Sociale rechtvaardigheidWelzijnBuurt & omgeving
VrijwilligersbeleidVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Geen hongerGoede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Deel
Wil jij het verschil maken in het leven van daklozen met een GGZ-achtergrond?

Wil jij het verschil maken in het leven van daklozen met een GGZ-achtergrond?

Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
HulpverleningSociaal contactMaatje & buddyBegeleiding
WelzijnSociale rechtvaardigheidBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijnVrede, justitie en sterke publieke diensten
Activiteit Delen
Stichting Veldwerk Haaglanden
#71771
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Veldwerk-Haaglanden/activiteiten/Wil-jij-het-verschil-maken-in-het-leven-van-daklozen-met-een-GGZ-achtergrond/71771 om je aan te melden

Contactpersoon

Gijs Van der TangStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0031653680500.

Samenvatting

We zijn op zoek naar vrijwilligers die doordeweeks als maatje willen optreden voor dakloze mensen met een GGZ-achtergrond bij zorgaanbieders.

Uitgebreide omschrijving


Over Veldwerk Haaglanden:

Wij geloven dat ieder mens waardevol is. Daarom helpen wij mensen die geen helper hebben, vaak zonder vaste woon- of verblijfplaats of met psychische problemen Als maatje of buddy speel je een cruciale rol in het bieden van hulp en ondersteuning aan mensen in nood.Veldwerk Haaglanden heeft jouw hulp nodig als vrijwillig maatje!

Hierbij kun je denken aan het bieden van gezelschap en ondersteuning bij het bezoeken van de arts of andere zorgverleners. Dit is een belangrijke taak waarbij je echt een groot verschil kunt maken voor mensen die het moeilijk hebben.


Wat jij kunt betekenen:

Als vrijwillig maatje ben je een essentiële schakel in het leven van deze daklozen. Je kunt helpen door: een luisterend oor te bieden; samen activiteiten te ondernemen en steun te bieden bij dagelijkse uitdagingen.


Wat wij jou bieden:

Door vrijwilliger te worden bij Veldwerk Haaglanden, krijg je de kans om een positieve impact te hebben op het leven van de meest kwetsbaren in onze samenleving. Je ontvangt training en begeleiding om jouw rol als maatje zo effectief mogelijk te vervullen.

Buiten dat maak je echt het verschil in het leven van een ander.


Doe mee en verander levens!

Als jij het hart op de juiste plek hebt en wilt bijdragen aan het welzijn van daklozen met een GGZ-achtergrond, aarzel dan niet om je aan te sluiten bij ons team. Samen kunnen we hoop en perspectief brengen in hun leven.


Meld je dan aan via deze site en dan gaan we samen ontdekken hoe jij als maatje het verschil kunt maken voor de mensen die het het hardst nodig hebben.


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Den Haag Activiteiten > Stichting Veldwerk Haaglanden > Wil jij het verschil maken in het leven van daklozen met een GGZ-achtergrond?

Over Stichting Veldwerk Haaglanden

Stichting Veldwerk Haaglanden is in 2022 opgericht door een aantal vrienden met een warm hart voor de stad en speciaal voor mensen in nood.

Wij zijn drie avonden per week zichtbaar aan het werk in de regio Haaglanden met een groep vrijwilligers. Deze avonden zoeken we mensen op die op straat leven. We gaan met hen in gesprek en bieden hulp en ondersteuning. Van het vinden van werk en huisvesting tot en met een tube tandpasta of een paar warme sokken.

De Stichting laat zich inspireren door het christelijk geloof waarin naastenliefde centraal staat. Ieder mens, ongeacht afkomst of omstandigheden, is waardevol. De liefde die God heeft voor ieder mens, willen wij in de praktijk brengen door ons in te zetten voor mensen die geen helper hebben.

Iedereen die zich hierdoor aangesproken voelt is welkom om met ons mee te doen. In de praktijk zijn dat mensen van allerlei pluimage: gelovig en ongelovig, mensen uit en buiten Den Haag, organisatorische talenten en mensen die vooral goed kunnen luisteren.

Vrijwilligerswerk

Stichting Veldwerk Haaglanden werkt met vrijwilligers en is ook op zoek naar nieuwe mensen die willen helpen. Ben je geïnteresseerd? Op dit moment hebben we verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Wij zijn dankbaar dat mensen bereid zijn om kosteloos en belangeloos tijd en expertise beschikbaar te stellen. Tegelijk is belangrijk dat vrijwilligers de context en achtergronden begrijpen waarin zij werken. Want de stichting opereert in een kwetsbaar werkveld. Daarom bieden wij onze vrijwilligers ook instructies en trainingen aan.

Wil jij ons helpen bij deze belangrijke taak? Solliciteer dan op de openstaande vacatures op deze website of neem gerust contact met ons op.

Wil je doneren om de situatie voor dak- en thuisloze mensen te verbeteren? Kijk dan op veldwerk-haaglanden.nl voor onze bankgegevens.

Samen kunnen we het verschil maken!
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Access helpdesk informatiefunctionaris gezocht!
Vaste activiteit · 6–8 uur/week
Den Haag
Access helpdesk informatiefunctionaris gezocht!
ACCESS vertrouwt op zijn Engelssprekende internationale en Nederlandse vrijwilligers om gratis hulp te bieden aan internationals die in Nederland verhuizen en wonen.Geplaatst door ACCESS Netherlands
Mensen-mensen gezocht die in zijn voor zowel een praatje als een gesprek.
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Mensen-mensen gezocht die in zijn voor zowel een praatje als een gesprek.
Het Aandachtscentrum is een ontmoetingscentrum in het hart van de stad, onze bezoekers zijn op zoek naar een praatje of een gesprek maar ook naar stilte en rustGeplaatst door Aandachtscentrum
Gezocht: verzorg(st)er❤️voor in de nachtdienst!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Gezocht: verzorg(st)er❤️voor in de nachtdienst!
Bij RespiteHouse HouseMartin bieden we voor korte tijd zorg aan zieke daklozen om te herstellen van een ziekte of om te revalideren na een ziekenhuisopname.Geplaatst door Stichting RespijtHuis HouseMartin
Wil jij ouderen helpen? Word maatje van een senior!
Vaste activiteit · 1–3 uur/week
Den Haag
Wil jij ouderen helpen? Word maatje van een senior!
Ben jij een betrokken enthousiaste student die zin heeft om met een senior af te spreken? Meld je dan nu aan! Kleine moeite met een zeer grote impact! Geplaatst door Stichting Senior & Student
Samen zorgen voor overzicht in de financiën, word BUDGETMAATJE!
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Samen zorgen voor overzicht in de financiën, word BUDGETMAATJE!
Word Budgetmaatje en help mensen weer financieel zelfredzaam te worden.Geplaatst door Budgetmaatjes070
Maatjes voor ouderen gezocht, Turks en Berbers sprekend!
Tijdelijke activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Maatjes voor ouderen gezocht, Turks en Berbers sprekend!
Voor onze ouderen in de wijk die slecht ter been zijn of eenzaam, zoeken wij maatjes die Turks of Berbers spreken.Geplaatst door Wijkz, Centrum