Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid

Om organisaties te helpen hun vrijwilligersbeleid te versterken, heeft PEP Den Haag verschillende producten, diensten en projecten. Voor Haagse organisaties zijn deze bijna altijd kosteloos. Zo geeft PEP adviestrajecten op maat, of kun je langskomen bij het inloopspreekuur van de helpdesk. Neem ook een kijkje in het digitale Handboek voor vrijwilligersorganisaties of bestel het boek Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties.

Vrijwilligersovereenkomst en intentieverklaring

Vrijwilligersovereenkomst en intentieverklaring

Maak samen met jouw vrijwilliger afspraken op papier via een vrijwilligersovereenkomst. Hierin staat wat ieders verantwoordelijkheden zijn en onder welke voorwaarden jullie samenwerken. De intentieverklaring gebruik je wanneer een WWB'er bij je aan de slag gaat.


Vrijwilligersvergoeding

Vrijwilligersvergoeding

Jouw vrijwilligers kunnen gemaakte onkosten declareren en krijgen deze belastingvrij vergoed. Ook kunnen zij een vergoeding ontvangen die los staat van gemaakte kosten. Dan is er sprake van een vrijwilligersvergoeding. Deze vergoeding is aan regels gebonden, die bovendien anders zijn wanneer een vrijwilliger bijstand ontvangt.

Verzekering voor vrijwilligers

Verzekering voor vrijwilligers

De Verzekering voor Haagse Vrijwilligers (voorheen: Haagse Polis) is een gratis verzekering van de gemeente Den Haag voor iedereen die vrijwilligerswerk verricht. De Verzekering voor Haagse Vrijwilligers biedt een ruime dekking voor ongevallen, persoonlijke eigendommen, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Bij schade neem jij of de vrijwilliger contact op met het Bureau Gemeentelijk Risicomanagement van de gemeente Den Haag, via [email protected] of tel: 070 - 353 51 75.

Keurmerk voor vrijwilligersorganisaties

Certificering voor Goed Vrijwilligersbeleid

Met een keurmerk kun je laten zien dat jouw vrijwilligersbeleid op orde is. En dat maakt jouw organisatie gelijk een stuk aantrekkelijker voor (nieuwe) vrijwilligers.

Meer weten?

Het serviceteam van Den Haag Doet helpt je graag! Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur via [email protected] of tel: 070 - 302 44 19.

Sytske Geertsma
Sytske GeertsmaCoördinator Vacaturebank