Doe je mee?

Doe je mee?

Community event · 14 okt, 10:00 - 12:00
Wilhelmina Van Pruisenweg 55, 2595 BJ Den Haag, Nederland
Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheidBuurt & omgeving
1 Geen armoede3 Goede gezondheid en welzijn4 Kwaliteitsonderwijs5 Gendergelijkheid8 Eerlijk werk en economische groei10 Ongelijkheid verminderen12 Verantwoorde consumptie en productie17 Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Ben je erbij? 1 plaats over. Aanmeldingen sluiten over 2 uur.
Deel community event
Mijn Buuf
#86056
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Mijn-Buuf/activiteiten/Doe-je-mee/86056 om je aan te melden

Contactpersoon

Petra PrentStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0646495949.

Samenvatting

Ken je een wereldvrouw die een klein sociaal netwerk heeft en het leuk vindt om te (leren) naaien? Kom dan samen langs om de sfeer te proeven!!

Uitgebreide omschrijving

Ben je maatje, buurvrouw of vriendin van een wereldvrouw die best wat meer achter de voordeur vandaan mag komen? Laat haar kennismaken met Mijn Buuf op deze "Doe-Je-Mee-ochtend". Samen even de warme gezelligheid ervaren en misschien ook iets maken. We laten met trots zien wat we samen produceren en vertellen graag over onze activiteiten.


Voel je welkom!



Hoe kom ik er?

Ons gebouw zit tegenover station Laan van NOI. Als je linksom om het gebouw heen loopt, kun je via de slagboom naar het parkeerterrein waarop gekleurde vloerschilderingen zijn aangebracht, naar onze voordeur lopen. Die vind je rechts achteraan op het parkeerterrein. Tot dan!
Ben je erbij? 1 plaats over. Aanmeldingen sluiten over 2 uur.
Deel community event

Over Mijn Buuf

Mijn Buuf is een atelier dat zich richt op kwetsbare (migranten)vrouwen. De taal niet voldoende spreken, de zorg voor het gezin, het gebrek aan familie/vrienden/kennissen in de directe omgeving, culturele achtergrond, huiselijk geweld, financiële problemen, zijn redenen waardoor vrouwen niet of weinig actief deelnemen aan de samenleving. Deze vrouwen voeden echter wel een nieuwe generatie Nederlanders op, terwijl de meesten nauwelijks weten hoe Nederland ‘werkt’.

Persoonlijk leed of gezondheidsklachten hebben een remmende werking op (arbeids)participatie. Tel daarbij op: onvoldoende taalbeheersing, soms laaggeletterdheid en geen of nauwelijks opleiding, waardoor ook de gemeente hen vaak bestempelt als ongeschikt voor arbeidsparticipatie. Onze ervaring is dat veel van deze vrouwen, juist doordat zij een verleden hebben met misbruik, huiselijk geweld of oorlog, geweldige doorzetters zijn. Het gebrek aan opleiding compenseren zij met andere talenten. Zij hebben juist een omgeving nodig waar hun talenten gezien en gestimuleerd worden, om zichtbaar te worden in de samenleving. Hierdoor zijn wij extra gedreven deze bijna onzichtbare groep te ondersteunen!

Samen produceren is geen doel bij Mijn Buuf, maar een middel om vrouwen te empoweren, omdat wij denken dat zelfredzaamheid de basis is voor zelfregie, zelfontplooiing en emancipatie. Mijn Buuf is de springplank van het aanrecht naar de samenleving.

Met meer dan 20 nationaliteiten aanwezig, móet er Nederlands gesproken worden om samen te kunnen werken. De taal oefenen in de praktijk is iets waar veel vrouwen uit deze doelgroep anders nauwelijks aan toe komen.

Bij Mijn Buuf werken we in twee of drie fases toe naar een of meer treden hoger op de participatieladder. Naast het (her)ontdekken van eigen vaardigheden, talenten en interesses, maken training, coaching en begeleiding op maat, het mogelijk deze stappen te zetten. Onze ervaring leert dat vrouwen uit deze doelgroep door hun achtergrond langer de tijd nodig hebben om tot (arbeids)participatie te komen. Wij bieden hulp bij het zoeken naar oplossingen voor persoonlijke problemen die remmend werken op participatie en geven informatie over het leven en de regels in Nederland.

Bij Mijn Buuf willen we migrantenvrouwen laten zien dat zelfredzaamheid belangrijk is, zodat ze intrinsiek gemotiveerd naar (vrijwilligers)werk gaan zoeken of deel gaan nemen aan groepsactiviteiten. Wij willen hen zichtbaar maken voor de samenleving, zodat zij de kansen krijgen die zij verdienen.