Bestuursfunctie

Een bestuursfunctie, durf jij de uitdaging aan?

Als vrijwilliger in een bestuursfunctie? Of als ervaren bestuurder helpen? Veel vrijwilligersorganisaties zoeken bestuursleden. Dit is je kans om écht het verschil te maken!

PEP krijgt zeer regelmatig signalen dat vrijwilligersorganisaties moeite hebben om nieuwe bestuursleden te vinden. En dat is ontzettend jammer, WANT een goed bestuur is enorm belangrijk voor het succes van een organisatie. 

Vrijwillige bestuursfunctie

Waarom zou je het doen?

Een organisatie besturen is lang niet altijd makkelijk. De verwachtingen zijn hoog, zowel vanuit de buitenwereld als vanuit de achterban. Het kan aardig wat tijd kosten en het is meestal niet tijdelijk (tenzij je het interim doet). Dus waarom zou je eraan beginnen?


Hierbij wat argumenten:

  • Je kunt echt het verschil maken met jouw organisatie. Wil je b.v. iets doen voor jouw buurt, dan kan dat via de bewonersorganisatie in jouw wijk. Wil je bijdragen aan het milieu, iets betekenen voor de vluchtelingen in de stad, dan kun jij het bestuurder vaak een verschil maken.
  • Je doet enorm veel ervaring op. Want in een bestuursfunctie komen alle elementen terug, denk aan beleid maken, slim organiseren, communicatieplannen maken, netwerken, enz. Veel van de opgedane kennis en ervaring kun je vaak inzetten in je betaalde baan.
  • Het staat heel goed op je CV.
  • Je bouwt een netwerk op, en dat gaat vaak ook nog eens heel snel. Hoe leuk is dat! 


Maar al die hobbels dan?

  • Onervaren en weinig kennis? Bij PEP kun je de leergang Managen en Besturen volgen, om meer kennis te krijgen van het besturen. En gelijk toepassen in de praktijk.
  • Als nieuweling in het bestuur. Dat kan best even wennen zijn, zowel voor jou als het zittende bestuur. Maar een bestuurscoach kan dit begeleiden.
  • Kost het je teveel tijd? Dan moet er iets gebeuren in de organisatie; denk aan een andere taakverdeling, het ‘lean en mean’ maken. Natuurlijk kun je rekenen op de ondersteuning van PEP en/of een bestuurscoach.
  • Je doet het niet alleen, je doet het als bestuur samen. Dat is een gedeelde verantwoordelijkheid en samen zorg je ervoor dat het goed geregeld is met de WBTR. Ingewikkeld? PEP helpt jullie!
  • Teveel vergaderingen en zijn ze te lang? Ook hier kun je iets aan doen, en kan PEP het bestuur helpen.

Interim bestuursleden / of projectmatige inzet

Heb je al ervaring als bestuurslid, dan kun je daar andere organisaties erg goed mee helpen. Vele organisaties lukt het niet om nieuwe bestuursleden te vinden, maar dat kan ook een reden hebben. Bijvoorbeeld omdat het teveel tijd kost. Of andere redenen waardoor ze minder aantrekkelijk zijn. Als ervaren bestuurslid kun je een bestuur verder helpen.

Je hoeft niet allround te zijn. Misschien weet je b.v. veel van financiën, dan kun je tijdelijk aan de slag om dit slimmer in te richten. Of ben jij iemand met kennis en ervaring van communicatie.


Je kunt je dan aanmelden bij Elles Voorsluijs 📧[email protected] / ☎️ 06-53414652 of bij Sytske Geertsma 📧[email protected] / ☎️ 06-82472496). Na een intakegesprek wordt een goede match gezocht.

Wel interesse, maar je weet nog niet bij welke organisatie?

Dan denken wij graag met je mee.

Er zijn vele organisaties die bestuursleden zoeken. De ene organisatie zal je meer aanspreken dan de andere. Dat is erg afhankelijk van waar jouw interesses liggen. Maar ook of jij als persoon binnen het team past.


Daarom kun je bij PEP terecht voor een intakegesprek. Wij kennen de organisaties en kunnen samen een leuke match zoeken. Natuurlijk ga je eerst kennismaken.


Interesse? Bel Elles Voorsluijs ☎️ 06-53414652 of Sytske Geertsma

☎️ 06-82472496. Zijn wij even niet bereikbaar vanwege vakantie? Dan kun je altijd een afspraak maken op 070-3024444. Niet twijfelen, gewoon doen!

Secretaris bestuur: onmisbaar

Zo kun je verschil maken in je eigen wijk

Breng jouw organisatietalent als secretaris bij ons in voor een betere wereld!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Breng jouw organisatietalent als secretaris bij ons in voor een betere wereld!
Bedtimestories is op zoek naar een gepassioneerd individu met een scherp gevoel voor organisatie om de rol van bestuurslid secretaris te vervullen. Geplaatst door BedtimeStories

Penningmeester, altijd zeer gewild

Ben jij goed met cijfers? Dan word je echt gezocht!

⚜️ Knoop jij de eindjes aan elkaar bij onze Scoutinggroep ?
Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Den Haag
⚜️ Knoop jij de eindjes aan elkaar bij onze Scoutinggroep ?
Dan zien we je graag als penningmeester van het bestuur van de groepsvereniging en stichting van Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana.Geplaatst door Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana
Hey wijkgenoot en financiële topper uit Laak!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Hey wijkgenoot en financiële topper uit Laak!
Hebben cijfers geen geheimen voor jou en voelt het goed om na je werk nog even ermee te stoeien? Geplaatst door Wijkberaad Laak Centraal
Als penningmeester kom je in een leuk groepsbestuur in Escamp!
Vaste activiteit · 2 uur/week
Den Haag
Als penningmeester kom je in een leuk groepsbestuur in Escamp!
Ben je op zoek naar een leuke (vrijwillige) bestuursfunctie als penningmeester in een mooie, gezellige organisatie met veel ambitie? Geplaatst door De Zonnebloem

Bestuursfunctie bij een sportclub

Voor meer, bel PEP 070 302 44 44

Op zoek naar een manier om bij een zwemschool je steentje bij te dragen?
Vaste activiteit · 2-4 uur/maand
Den Haag
Op zoek naar een manier om bij een zwemschool je steentje bij te dragen?
Dan is vrijwilligerswerk bij onze zwemschool Hofspetters misschien wel iets voor jou! Momenteel zoeken wij vrijwilligers om ons bestuur te versterken.Geplaatst door Stichting Hofspetters
Secretaris bij Kameleon: Je inzetten voor aangepast sporten!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Secretaris bij Kameleon: Je inzetten voor aangepast sporten!
Er is een leuke vacature als secretaris vrijgekomen in het gezellige bestuur van de Kameleon. Geplaatst door Kameleon, kleurrijk in aangepaste sporten

Niet de bestuursfunctie die jij zoekt?

Kijk bij alle bestuursvacatures die bekend zijn op Den Haag Doet. Maar dit is nooit volledig. Dus ambieer jij een bestuursfunctie en weet je bij wat voor soort organisatie? Vraag dan of ze bestuursleden zoeken. Want heel vaak is dat het geval!!

Interesse?

Meld je dan aan bij Elles Voorsluijs: 📧 [email protected] of via ☎️ 06 53 414 652.. Ook als je meer wilt weten.