Skip Sidebar

Over ons

Welkom bij de Wegelaergroep! De Wegelaergroep is een scoutinggroep gericht op kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Als Wegelaergroep bestaan wij sinds 1971 ...

Mensen met een beperkingWelzijnNatuur & Milieu
Vrijwilligersbeleid
Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel

Wegelaer 'Roverscouts' 🎌 Jij oog voor anderen, sportief, creatief en sociaal?

Vaste activiteit · 2–4 uur/week · Start vanaf 27 aug 2022
Brusselselaan 15, 2587 AJ Den Haag, Nederland
Sociaal contactActiviteiten begeleidenNederlandsOndersteunend werk
Mensen met een beperkingWelzijnKinderen & Jongeren
Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Wegelaergroep Scouting
#60939
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Wegelaergroep-Scouting/activiteiten/Wegelaer-Roverscouts--Jij-oog-voor-anderen-sportief-creatief-en-sociaal/60939 om je aan te melden

Contactpersoon

Joke HamersStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0655166413.

Samenvatting

Onze 'Roverscouts' (19 - 30 jaar) met een beperking, maar ook vrijwilligers, ontwikkelen zich bij Scouting. Wil jij je steentje hieraan bijdragen?

Uitgebreide omschrijving

Jongeren met een beperking doen om de week (even weken) gewoon mee bij scouting. Bij scouting kun je immers van alles doen en leren, ook als je een beperking hebt.


Wat vragen we van je?

In samenwerking met anderen organiseer je opkomsten en begeleid je de jongeren waar dat nodig is. De opkomsten worden door de speltak-leiding van tevoren voorbereid.

Wij doen dezelfde activiteiten als andere scoutinggroepen en bieden daarbij extra begeleiding: gewoon waar mogelijk, speciaal waar nodig. Tegelijkertijd wordt zelfstandigheid zoveel mogelijk gestimuleerd. Zo kan een kind op een veilige manier de wereld om zich heen ontdekken.


Samen met anderen bieden jullie de kinderen met een beperking unieke kansen om zich te ontwikkelen en vrienden te maken, want bij onze scouting is het gezellig, je hebt er echte vrienden met wie je veel lol maakt en allerlei spannende avonturen beleeft.Scouting-ervaring is een pré, maar niet noodzakelijk. 

In verband met de doelgroep is het spreken van de Nederlandse taal een MUST.


Interesse?

Meld je dan snel aan via deze site en dan kunnen we snel een kennismaking plannen bij ons op het scouting terrein!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Wegelaergroep Scouting > Wegelaer 'Roverscouts' 🎌 Jij oog voor anderen, sportief, creatief en sociaal?

Over Wegelaergroep Scouting

Welkom bij de Wegelaergroep! De Wegelaergroep is een scoutinggroep gericht op kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Als Wegelaergroep bestaan wij sinds 1971. De geschiedenis van onze groep gaat terug tot 1946.

Ons doel is het bieden van een plezierige vrijetijdsbesteding aan onze leden. Het buitenleven en een groeiende zelfstandigheid en zelfredzaamheid staan hierbij centraal.

De bevordering van zelfstandigheid en zelfredzaamheid is een rode draad in onze activiteiten. Naar mate de leden ouder worden, worden zij steeds meer betrokken bij het bedenken en voorbereiden van de activiteiten. Er wordt dan steeds minder voor de leden gedaan, maar steeds meer samen met de leden.

Dat onze scouts gehandicapt zijn staat niet centraal, maar wordt ‘slechts’ gezien als een praktische beperking bij het scoutingspel. De groep of haar leden zijn zeker niet zielig. Als vereniging organiseren wij voor en met onze leden dezelfde activiteiten als een ‘gewone’ Scoutinggroep. Uiteraard vraagt dit wel de nodige aanpassingen en creativiteit. Ons motto is ‘kan niet bestaat niet’, ook met een beperking is het gewoon mogelijk om vuurtje te stoken of te kamperen in een tent.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Nieuw
Vaste activiteit · 2–4 uur/week · Start vanaf 27 aug 2022
Den Haag
Wegelaer 'Scouts' 🎌 Jij oog voor anderen, sportief, creatief en sociaal?
Onze 'Scouts' (9 - 18 jaar) met een beperking, maar ook vrijwilligers, ontwikkelen zich bij Scouting. Wil jij je steentje hieraan bijdragen?Geplaatst door Wegelaergroep Scouting
Vaste activiteit · 2–3 uur/week
Den Haag
Activiteitenbegeleider Ontmoetingscentrum van de Thuishaven (Scheveningen)
Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die op actieve wijze samen met de bezoekers een gezellige tijd wil doorbrengen in het Ontmoetingscentrum?
Geplaatst door Vrijwilligerspunt Scheveningen
Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Den Haag
Maatjes voor bewoners van de Thuishaven (Scheveningen)
Als maatje word je één-op-één gekoppeld aan bewoner die weinig bezoek krijgt, zich eenzaam voelt en/of een extra steuntje in de rug nodig heeft. Geplaatst door Vrijwilligerspunt Scheveningen
Vaste activiteit · 2-4 uur/maand · Start vanaf 1 feb
Den Haag
Word deel van ons team als vrijwilliger/student bij 't begeleiden activiteiten
Je begeleidt jongeren tijdens de activiteit, helpt ze met het maken van vrienden en helpt met het organiseren van de activiteiten. Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Maatje, er wordt al op je gewacht!
Er wordt al op je gewacht... Een groot Maatje voor een klein maatje!Geplaatst door Stichting Vitalis
Nieuw
Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Den Haag
Wordt jij het speelmaatje voor de 2-jarige Yassine?
Yassine (2jr) heeft een ontwikkelingsachterstand. Naar buitengaan vind hij geweldig, maar helaas lukt dit zijn moeder niet. Neem jij hem mee naar de speeltuin?Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten