Skip Sidebar

Over ons

Wijkbus Stap In verzorgt al meer dan 30 jaar het vervoer voor ouderen en minder validen in de Haagse wijken Archipelbuurt, Willemspark, Zeeheldenkwartier en een deel van Duinoord. Zo levert de wijkbus ...

OuderenMensen met een beperkingBuurt & omgeving
Rolstoeltoegankelijk
Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel
Iets voor jou? Telefonische reserveringen voor de wijkbus afhandelen!

Iets voor jou? Telefonische reserveringen voor de wijkbus afhandelen!

Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Flexibele locatie
Ondersteunend werkSociaal contact
OuderenMensen met een beperkingBuurt & omgeving
Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
Stichting Wijkbus Stap In
#63613
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Wijkbus-Stap-In/activiteiten/Iets-voor-jou-Telefonische-reserveringen-voor-de-wijkbus-afhandelen/63613 om je aan te melden

Contactpersoon

Ied van der MerschStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0000000000.

Samenvatting

De telefonische verzoeken van ouderen voor vervoer met de wijkbus verwerken en zorgen voor een goede planning voor de chauffeurs. Hoe leuk is dat!

Uitgebreide omschrijving

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor ons meldpunt voor vervoer van ouderen die niet heel goed ter been zijn. Zij worden gereden naar een (huis)arts, het ziekenhuis of de fysiotherapeut. Maar vaak gaan ze ook boodschappen doen.

In deze rol neem je de telefonische reservering aan van mensen die vervoer nodig hebben, kijkt of er plaats is en verwerkt de reservering vervolgens in een digitale agenda.

De chauffeurs hebben ook toegang tot deze digitale agenda en gaan hiermee op pad.


Waar en wanneer werk je?

Je kunt de werkzaamheden vanuit huis doen als je in het bezit bent van een computer/laptop. En anders kun je terecht in wijkcentrum Het Klokhuis in de Celebesstraat. Van hieruit vertrekken ook de chauffeurs van de wijkbus. Het meldpunt is bereikbaar op alle werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur. Het gaat om 1 of 2 uur per week. Mogelijk meer, maar dat gaat natuurlijk in onderling overleg. De wijkbus rijdt op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.


Wat bieden wij jou?

Als vrijwilliger bij ons meldpunt maak je deel uit van een team van enthousiaste mensen die allemaal werken aan hetzelfde doel: het verbeteren van de mobiliteit en het welzijn van ouderen en mindervaliden in onze buurt. De groep abonnees van de wijkbus is vrij klein. Je vervult daardoor soms ook een sociale functie omdat je dezelfde mensen regelmatig aan de telefoon krijgt.

Bovendien biedt deze rol jou de kans om waardevolle ervaring op te doen in de coördinatie van vervoer en klantenservice, terwijl je tegelijkertijd iets goeds doet voor anderen.


Wat vragen wij van jou?

Dat je vriendelijk, geduldig en betrouwbaar bent. Het digitale planningssysteem is heel eenvoudig om mee te werken. Maar ervaring met een computer is wel noodzakelijk. En uiteraard word je wegwijs gemaakt in het systeem.


Als dit klinkt als de perfecte vrijwilligerspositie voor jou, dan horen wij graag van je! Stuur een berichtje naar Fred Wilhelmus van de wijkbus ([email protected]). Bellen mag natuurlijk ook (06 1342 1372). Als je nog meer informatie wilt over de werkzaamheden dan kun je uiteraard ook contact met hem opnemen.

Activiteit Delen

Over Stichting Wijkbus Stap In

Wijkbus Stap In verzorgt al meer dan 30 jaar het vervoer voor ouderen en minder validen in de Haagse wijken Archipelbuurt, Willemspark, Zeeheldenkwartier en een deel van Duinoord. Zo levert de wijkbus een bijdrage aan de zelfstandigheid van mensen en het onderhouden van sociale contacten.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Telefooncirkel - belmaatje
Vaste activiteit · 1 uur/week
Den Haag
Telefooncirkel - belmaatje
Voor jou een momentje van gezelligheid, voor Haagse senioren die graag meer contact willen met anderen. Geplaatst door Wijkz Segbroek, ’t Lindenkwadrant
Heb je tijd en zin om vrijwilligers werk te doen maar weet je nog niet wat?
Tijdelijke activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Heb je tijd en zin om vrijwilligers werk te doen maar weet je nog niet wat?
Dan is dit wat voor jou! Samen gaan we kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor jou en ons, en samen komen we tot een leuk takenpakket voor jou.Geplaatst door Florence, Woonzorgcentrum Dekkersduin
  Wandelclub
Vaste activiteit · 2–3 uur/week
Den Haag
Wandelclub
Het leven leiden dat je lief is, dat is onze visie, en naar buiten gaan is daarvan een belangrijk onderdeel.Geplaatst door Florence, Woonzorgcentrum Dekkersduin
Medewerker/ster telefonische meldpunt wijkbus Groot Laakkwartier!
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Medewerker/ster telefonische meldpunt wijkbus Groot Laakkwartier!
Wij zoeken gezellige personen voor het telefonische meldpunt van wijkbus Groot Laakkwartier t.b.v. ouderen en mindervalide gebruikers. Ben jij diegene?Geplaatst door Stichting Wijkbus Groot Laakkwartier
Road-Runners gezocht! Rij je graag auto? Dan zoeken wij jou!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Road-Runners gezocht! Rij je graag auto? Dan zoeken wij jou!
Chauffeurs met eigen auto gezocht om ouderen met verminderde mobiliteit in Jonker Frans te begeleiden en rijden naar medische en sociale afspraken.
Geplaatst door Florence, Woonzorgcentrum Jonker Frans
Jij maakt het verschil in de huiskamer! Kom je helpen?
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Jij maakt het verschil in de huiskamer! Kom je helpen?
Ondersteunen in de huiskamer waar bewoners met een vorm van dementie met elkaar de maaltijd gebruiken. Geplaatst door Florence, Woonzorgcentrum Jonker Frans