Queer en gendergelijkheid in Den Haag

In Den Haag staat gelijkheid en inclusiviteit centraal. We geloven dat elke persoon, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit, het recht heeft om vrij te leven en zichzelf te zijn zonder discriminatie of vooroordelen en dat alle LHBT+ inwoners van Den Haag dezelfde rechten hebben als ieder ander in deze stad.


Mede daarom heeft de Gemeente ook een aparte site aangemaakt:


Welkom bij Queer Support Den Haag

Dé sociale kaart voor queer support!


🌈 Wil je algemene informatie over seksuele, sekse- en genderdiversiteit?

🌈 Ben je op zoek naar ontmoetingsactiviteiten?

🌈 Wil je als professional in contact komen met andere professionals?

🌈 Voel je je eenzaam?

🌈 Heb je vragen over je gender?

🌈 Ben je geïnteresseerd in advies, voorlichting of training?


Of heb je andere queer-gerelateerde vragen? Dan vind je hier de organisatie die je verder kan helpen.


Klik hier om naar de site te gaan!

Organisaties

COC Haaglanden

COC Haaglanden is de belangen organisatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele- en transgender mensen in de regio Haaglanden. Wij zetten ons in op het terrein van: het geven van informatie, voorlichting, adviezen en maatschappelijk werk. Opkomen voor rechten door schendingen daarvan via politieke en sociale acties aan de kaak te stellen.


Het leggen en onderhouden van contacten met gemeentelijke, maatschappelijke en politieke organisaties. Activiteiten in de sfeer van cultuur en ontspanning.


Klik hier voor een filmpje van COC Haaglanden

Queer Mind

Iedereen in Den Haag heeft recht op een veilige leefomgeving, ongeacht afkomst, seksualiteit of genderidentiteit.


Dak- en thuisloosheid en geweld (fysiek of verbaal) zijn nog percentueel hoog onder LHBTIQ+’ers. Dit willen wij bespreekbaar maken en bestrijden! Door vreedzaam actievoeren, aangaan van dialogen en het bieden van ondersteuning aan LHBTIQ+’ers die op straat (dreigen te) belanden en het realiseren van het opvanghuis “Le Refuge Nederland”.

The Hang-Out 070

Wij zijn een QUEER, LGBTIAP+, INTERSECTIONAL SAFE SPACE die zich richt op het versterken van de vele gemeenschappen in de Haagse regio. Dit bereiken we door ons te concentreren op activisme en educatie en door activiteiten te organiseren die onze gemeenschappen versterken.


We kiezen ervoor om de ervaringen van queer mensen van kleur (BPOC) centraal te stellen. Dit betekent dat iedereen in de QUEER, LGBTIAP+-gemeenschap welkom is in onze veilige(re) ruimte - het betekent ook dat ons werk zich voornamelijk richt op Queer BPOC.


Klik hier voor een filmpje over The Hang-Out 070

Check hier de andere mogelijkheden: