Skip Sidebar

Over ons

De wijkvereniging Benoordenhout heeft twee doelstellingen: belangenbehartiging voor de gehele wijk en versterken van de verbinding in de wijk. De wijkvereniging is het eerste aanspreekpunt van ...

Buurt & omgevingKunst & cultuurWelzijn
Deel
Gezocht: Kascommissie leden!

Gezocht: Kascommissie leden!

Vaste activiteit · Flexibele uren
Benoordenhout, Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
FinanciënCoördineren
Buurt & omgeving
Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
Wijkvereniging Benoordenhout
#71348
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Wijkvereniging-Benoordenhout/activiteiten/Gezocht-Kascommissie-leden/71348 om je aan te melden

Contactpersoon

Marleen SchramaStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0627291040.

Samenvatting

De kascommissie is een commissie van de vereniging. Dit is een onafhankelijk commissie die de boekhouding voor ons doet.

Uitgebreide omschrijving

Elke ‘kascommissie’ heeft verantwoordelijke taken. Het is daarom van belang dat de commissie deskundig genoeg is om een goede controle uit te voeren. Fouten die niet ontdekt worden, kunnen leiden tot verkeerde besluitvorming in de algemene vergadering. In het ergste geval kunnen deze fouten zelfs het voortbestaan van de vereniging bedreigen. Het is daarom van belang dat de kascontrolecommissie zijn taken goed uitvoert.


De leden van de kascontrolecommissie zijn echter niet persoonlijk aansprakelijk als zij een fout over het hoofd zien. Het is in het belang van de vereniging dat er geen fouten worden gemaakt, maar de leden van de commissie zijn daar niet persoonlijk aansprakelijk voor.


kascommissie

Financieel verslag van de kascommissie

De commissie moet vaststellen dat de informatie in het financieel verslag toereikend en correct is. Er moet dus voldoende informatie in staan en deze informatie moet juist, volledig en zo actueel mogelijk zijn.

Het financieel verslag moet een zodanige vorm en inhoud hebben, dat de leden adequaat geïnformeerd worden over het in het afgelopen boekjaar gevoerde financiële beleid. Zij moeten daar een oordeel over kunnen geven. Het financieel verslag moet dus zo duidelijk mogelijk zijn.


Naleving wettelijke en andere bepalingen

Als de vereniging wettelijke bepalingen niet heeft nageleefd, zal het financieel verslag ook vaak niet volledig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de naleving van belastingverplichtingen. Zoals het inhouden van sociale lasten op betaalde lonen of over het afdragen van omzetbelasting over ontvangen sponsorgelden. Als de vereniging dergelijke verplichtingen niet of niet goed naleeft, is het financieel verslag dus ook niet correct.


Doordat de commissie inzicht heeft in de gehele administratie van de vereniging, kan zij ook risico’s signaleren. Denk aan het ontbreken van een brand- en inboedelverzekering voor het clubhuis van de vereniging. Of aan de aanwezigheid van (te) grote hoeveelheden contant geld. In dat geval zal het minder snel worden ontdekt als de penningmeester gelden aan de verenigingskas onttrekt voor eigen gebruik. Bovendien loopt de vereniging het risico van diefstal en verlies bij brand.


Interesse?

Meld je dan - met een korte motivatie - aan via deze site!


Meer informatie over en voor kascommissies vind je in De Kascommissiegids voor verenigingen en stichtingen. Zie www.kascommissiegids.nl.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Den Haag Activiteiten > Wijkvereniging Benoordenhout > Gezocht: Kascommissie leden!

Over Wijkvereniging Benoordenhout

De wijkvereniging Benoordenhout heeft twee doelstellingen: belangenbehartiging voor de gehele wijk en versterken van de verbinding in de wijk. De wijkvereniging is het eerste aanspreekpunt van gemeente en stadsdeel voor zaken die de wijk aangaan en zij wordt steeds meer betrokken bij beleidsvorming en -uitvoering. De wijkvereniging heeft 1900 leden en is actief op vele gebieden: ruimtelijke ordening, de doelgroepen jeugd, ouderen en expats, duurzaamheid etc. De wijkvereniging bestaat uit vrijwilligers en is georganiseerd in één bestuur en verschillende commissies.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Kom jij het bestuur bij bewonersorganisatie Buurtstation versterken?
Vaste activiteit · 4-6 uur/maand
Den Haag
Kom jij het bestuur bij bewonersorganisatie Buurtstation versterken?
Bewonersorganisatie Buurtstation in de Stationsbuurt is dringend op zoek naar 2 of meer bestuursleden. Voorwaarde is dat je in de Stationsbuurt woont.Geplaatst door Wijkz, Centrum
Je financiële skills inzetten om armoede te bestrijden? Word penningmeester!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Je financiële skills inzetten om armoede te bestrijden? Word penningmeester!
Je bent de belangrijke cijfermatige pijler van het bestuur, want je voert het financieel beheer uit van de stichting. Geplaatst door Stichting Vers & Vrij
Word vrijwilliger voor de Ouderen Commissie in onze wijk Benoordenhout!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Word vrijwilliger voor de Ouderen Commissie in onze wijk Benoordenhout!
Ben jij iemand met een groot hart en een beetje vrije tijd? Wil je een positieve impact hebben op de ouderen in onze gemeenschap?Geplaatst door Wijkvereniging Benoordenhout
Stichting Present Den Haag zoekt groepenbegeleiders!
Tijdelijke activiteit · 4-8 uur/maand
Den Haag
Stichting Present Den Haag zoekt groepenbegeleiders!
Als groepenbegeleider begeleidt je diverse groepen vrijwilligers die zich eenmalig in willen zetten voor een stadsgenoot in nood. Geplaatst door Present Den Haag
Word jij de vrijwilligers coördinator bij Lichtpuntjes van Mariahoeve?
Vaste activiteit · 2–8 uur/week
Den Haag
Word jij de vrijwilligers coördinator bij Lichtpuntjes van Mariahoeve?
Een groot hart voor iedereen, een luisterend oor en de kwaliteiten in mensen echt kunnen zien. Daar herken jij jezelf in.Geplaatst door Stichting Lichtpuntjes van Mariahoeve
Wil jij een centrale rol vervullen voor dieren in nood?
Vaste activiteit · 4–8 uur/week
Den Haag
Wil jij een centrale rol vervullen voor dieren in nood?
Kom jij ons team versterken in onze meldkamer? Hierbij vervul jij een enorm belangrijke rol om de dieren in nood snel en accuraat te helpen.

Geplaatst door Dierenambulance & hospitaal Den Haag