Samen Sterker: Sluit je aan als vrijwillig Drempelmaatje op Scheveningen!

Samen Sterker: Sluit je aan als vrijwillig Drempelmaatje op Scheveningen!

Tijdelijke activiteit · Flexibele uren
Tesselsestraat 71, 2583 JH Den Haag, Nederland
BegeleidingOndersteunend werkSociaal contactMaatje & buddyNederlands
Buurt & omgevingWelzijn
16 Vrede, justitie en sterke publieke diensten
Activiteit Delen
Vrijwilligerspunt Scheveningen
#73179
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Vrijwilligerspunt-Scheveningen/activiteiten/Samen-Sterker-Sluit-je-aan-als-vrijwillig-Drempelmaatje-op-Scheveningen/73179 om je aan te melden

Contactpersoon

Chloé CaronStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0643767417.

Samenvatting

Kwetsbare bewoners vertellen over mogelijk activiteiten, hen letterlijk meenemen naar een vooraf afgesproken activiteit en zorgen voor 'n warme overdracht.

Uitgebreide omschrijving

Een drempelmaatje ondersteund bewoners om iets buitenshuis te ondernemen en helpt hen “letterlijk” over een drempel heen te stappen.


Het project

Eenzaamheid is een steeds groter wordend probleem in de maatschappij. Eenzaamheid is niet alleen het ontbreken van kinderen/familie of contacten. Het is ook de drempel om iets te ondernemen buiten de veilige comfortzone binnenshuis.

Er worden veel activiteiten georganiseerd door verschillende organisaties voor zelfstandig wonende kwetsbare ouderen, maar het is vaak lastig deze ouderen te bereiken en hen toe te leiden naar de activiteiten. Kwetsbare of eenzame ouderen ervaren een hoge drempel om ergens alleen naar toe te gaan. 

Meer informatie over het project zie onderaan deze vacature.


Wat vragen we van je?

Je bent enthousiast, ondernemend en assertief; goed in het voortouw nemen; sociaal en communicatief vaardig; affiniteit met senioren; bent in goede conditie en hebt geen bezwaar tegen een Verklaring Omtrent Gedrag.


Wij bieden jou:

Ee boeiende en afwisselende functie; begeleiding door een verantwoordelijk medewerker vanuit het opbouwwerk of het sociaal werk; mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering indien relevant voor de functie en desgewenst een getuigschrift na beëindiging van de werkzaamheden.

Verder een WA- en ongevallenverzekering op het tijdstip van het vrijwilligerswerk; Verklaring Omtrent Gedrag wordt (op kosten van Welzijn Scheveningen) aangevraagd en verschillende activiteiten en voordelen (waaronder een verjaardag attentie, kerstreceptie, en een kerstattentie).


Interesse?

Meld je dan - met een korte motivatie - aan via deze site en dan plannen we snel een kennismaking.


Meer project info:

In 2024 start het opbouwwerk, in samenwerking met het sociaal werk, met het project Drempelmaatjes. Drempelmaatjes ondersteunen bewoners en bieden hen de mogelijkheid om met hulp en begeleiding de eerste drempel over te stappen. Drempelmaatjes gaan op huisbezoek bij de ouderen en kunnen hen vertellen over mogelijke activiteiten en hen ondersteunen bij het letterlijk en figuurlijk nemen van drempels. Dit maatje gaat een paar keer mee naar een activiteit tot de bewoner alleen kan gaan. De drempelmaatjes worden ondersteund vanuit het opbouwwerk of het sociaal werk.

Het drempelmaatje is, eventueel na inwerken, op de hoogte van ons eigen aanbod (variërend van bewegingsactiviteiten, ontmoeting, maaltijdprojecten, creatieve clubs tot valpreventie en informatiebijeenkomsten), maar kan hen ook meenemen naar georganiseerde activiteiten binnen de samenwerkende (zorg)instellingen. Over het algemeen zijn al deze activiteiten zeer laagdrempelig, goedkoop en gesitueerd in Duindorp en/of Scheveningen. Indien nodig, kan een lidmaatschap bij de wijkbus of de particuliere vervoersdienst worden geregeld. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Vrijwilligerspunt Scheveningen

Het Vrijwilligerspunt Scheveningen biedt binnen stadsdeel Scheveningen praktische, vraaggerichte ondersteuning aan zowel bewoners die vrijwilligerswerk willen doen, als aan maatschappelijke organisaties die met vrijwilligers samenwerken.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Ondersteuning bij thuisadministratie
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Ondersteuning bij thuisadministratie
Je helpt mensen weer grip te krijgen op hun administratie en/of financiën. De deelnemer (degene die hulp vraagt) houdt de regie jij ondersteunt.Geplaatst door Wijkz Segbroek, De Regenvalk
Ondersteuning bij thuisadministratie
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Ondersteuning bij thuisadministratie
Je helpt mensen weer grip te krijgen op hun administratie en/of financiën. De deelnemer (degene die hulp vraagt) houdt de regie jij ondersteunt.Geplaatst door Wijkz Segbroek, ’t Lindenkwadrant
Kom jij bij ons vrijwilligerswerk doen?
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Kom jij bij ons vrijwilligerswerk doen?
Wil jij je graag op basis van je eigen interesses iets betekenen voor een ander of je wijk?Geplaatst door Wijkz, Laak, Wijkcentrum Cromvlietplein & De Wissel
☎️ 📱 Telefooncirkel - belmaatje
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
☎️ 📱 Telefooncirkel - belmaatje
Voor jou een momentje van gezelligheid, voor Haagse senioren die graag meer contact willen hebben met anderen.Geplaatst door Wijkz Segbroek, De Regenvalk
Ben jij het maatje voor Lea(10), Rico(13) of Mette(7) ?
Tijdelijke activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Ben jij het maatje voor Lea(10), Rico(13) of Mette(7) ?
Kinderen die extra aandacht nodig hebben worden bij Vitalis aangemeld voor een maatje om professionele jeugdhulpverlening of andere problematiek te voorkomen.Geplaatst door Stichting Vitalis
Mensen-mensen gezocht die in zijn voor zowel een praatje als een gesprek.
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Mensen-mensen gezocht die in zijn voor zowel een praatje als een gesprek.
Het Aandachtscentrum is een ontmoetingscentrum in het hart van de stad, onze bezoekers zijn op zoek naar een praatje of een gesprek maar ook naar stilte en rustGeplaatst door Aandachtscentrum