Skip Sidebar

Voorall

Non-profit

Over ons

Voor Hagenaars met een beperking!

Voorall werkt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag; voor de organisaties die zich sterk ...

Mensen met een beperkingWelzijnBuurt & omgeving
RolstoeltoegankelijkVrijwilligersbeleid
Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel

Voorzitter Projectgroep Toegankelijke Openbare Gebouwen

Structureel werk · 4 uur/week
Van Diemenstraat 196, 2517 BG Den Haag, Nederland
CoördinerenBestuurSociaal contact
Mensen met een beperkingWelzijn
Activiteit Delen
Voorall
#43049
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Voorall/activiteiten/Voorzitter-Projectgroep-Toegankelijke-Openbare-Gebouwen/43049 om je aan te melden

Contactpersoon

Stichting VoorallStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 070 - 365 52 88.

Samenvatting

Voorzitter Projectgroep Toegankelijke Openbare Gebouwen, 4 uur per week op vrijwillige basis.

Uitgebreide omschrijving

Stichting Voorall zet zich in voor Hagenaars met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte. Voorall streeft een stad na, waarin deze groep mensen op een meer gelijkwaardige wijze kan meedoen. Zelfstandig, en ieder op zijn eigen manier. Dit doen we samen met de circa 100 vrijwilligers die zich hiervoor hard maken.


Wij zijn op zoek naar een voorzitter voor de projectgroep ‘Toegankelijke Openbare Gebouwen’:

In deze projectgroep houdt zich bezig met knelpunten die belemmeren dat mensen met een beperking, net als ieder ander, zelfstandig openbare gebouwen kunnen gebruiken. De projectgroep signaleert, adviseert -onder andere aan de gemeente Den Haag- en stelt richtlijnen op. In de projectgroep zitten zowel Hagenaars met een beperking als leden met specifieke kennis op dit terrein, evenals een medewerker van de gemeente Den Haag.

Wij hebben verder een toegankelijkheidsadviseur in dienst, die als architect gespecialiseerd is in toegankelijkheid. Ook hij maakt deel uit van de projectgroep.


De projectgroep komt elke 2 maanden bijeen.

Belangrijke input wordt geleverd door de TestTeams van Voorall, die in kaart brengen of stadsdeelkantoren, servicepunten, musea en andere locaties zijn toegerust op mensen met een beperking. Een bezoek aan zo'n gebouw levert praktische aanbevelingen op die de toegankelijkheid ten goede komen.


De rol als voorzitter biedt een prachtige positie is om met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in contact te komen, bij organisaties in de keuken te kijken en organisaties te adviseren over toegankelijkheidsvraagstukken. De functie biedt je bovendien de kans in korte tijd uit te groeien tot een deskundige en gezaghebbende adviseur op het terrein van toegankelijkheidsvraagstukken.


Taakbeschrijving:

De voorzitter van de projectgroep zit de vergaderingen voor, gaat in gesprek met beheerders of eigenaren van gebouwen bij gesignaleerde knelpunten, monitort de voortgang van aanpassingen van gebouwen nadat er advies is uitgebracht en coördineert de werkzaamheden van de projectgroep. Ook schrijf je in samenwerking met de toegankelijkheidsadviseur adviezen en richtlijnen die ertoe bijdragen dat publieke gebouwen toegankelijk ontworpen dan wel aangepast worden.


Samen met de voorzitters van de projectgroep ‘Verkeer en Openbare Ruimte’ en de projectgroep ‘Toegankelijk Openbaar Vervoer’ en de toegankelijkheidsadviseur vorm je het hart van het toegankelijkheidsbeleid van Voorall. Je valt daarbij onder de verantwoordelijkheid van de projectcoördinator van Voorall, met wie je nauw samenwerkt.

Het gaat om een functie van een dagdeel per week, maar de functie biedt ook talrijke kansen om meer dan 4 uur actief te zijn.

 

Profiel:

- U heeft kennis van gebouwen en techniek

- U heeft overtuigingskracht en bent vindingrijk

- U kunt goed samenwerken

- U bent circa 4 uur per week beschikbaar

- U bent geduldig en weet dat de weg naar toegankelijkheid tijd vraagt.


Wat bieden wij u?

- De mogelijkheid om uw kennis en vaardigheden in te zetten ter verbetering van de

 toegankelijkheid van Den Haag voor mensen met een beperking en zo een bijdrage te

 leveren aan de zelfstandigheid en vrijheid voor Hagenaars met een beperking.

- Een gemotiveerd en enthousiast team om mee samen te werken.

- De mogelijkheid gebruik te maken van de kantoorfaciliteiten van Voorall en secretariële

  ondersteuning.

- Elk half jaar een vrijwilligersbijeenkomst voor alle vrijwilligers van Voorall waar we elkaar

 kunnen ontmoeten en waar wij u kunnen bedanken voor uw inzet.

- Deelname aan de webwinkel van de gemeente Den Haag voor Haagse vrijwilligers met daarin producten, cursussen, trainingen en uitstapjes. Per kalenderjaar ontvangt u 20 credits, die u hier vrij kunt besteden.

- Gemaakte onkosten worden vanzelfsprekend vergoed.


Voorall en Corona

Op dit moment (begin juni) werken wij nog thuis, vinden vergaderingen online plaats en zijn er geen toegankelijkheidstesten. De komende tijd gaan we stapsgewijs weer terug naar kantoor. Wanneer de meeste mensen hun 2e vaccinatie hebben gehad, starten we ook de ‘live’ vergaderingen en de testen weer op. Hierbij houden we steeds rekening met de richtlijnen van het RIVM.


Geïnteresseerd?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margreet Roemeling, projectcoördinator, via [email protected] of telefonisch 070 365 52 88.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Voorall > Voorzitter Projectgroep Toegankelijke Openbare Gebouwen

Over Voorall

Voor Hagenaars met een beperking!

Voorall werkt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag; voor de organisaties die zich sterk maken voor hun belangen, maar ook voor degenen die zich daarbij niet hebben aangesloten.

Het aantal mensen met een beperking blijft toenemen en hun positie staat continu onder druk. Mensen met een beperking willen, net als ieder ander, de regie houden over hun eigen leven. Maar dat kan niet zonder de medewerking van anderen. Een goede afstemming en onderlinge samenwerking tussen de gemeente, maatschappelijke organisaties, bedrijven en zorgaanbieders zijn daarvoor noodzakelijk. Om zo meer mogelijkheden voor mensen met een beperking te kunnen bieden.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Structureel werk · 2 uur/week
Vanuit huis
Maak jij méér mogelijk voor mensen met een beperking in Haagse Hout?
Verschillende functies binnen onze afdeling in Haagse Hout.Geplaatst door De Zonnebloem
Structureel werk · 2 uur/week
Vanuit huis
Maak jij méér mogelijk voor mensen met een fysieke beperking in Laak?
Verschillende functies binnen onze afdeling in Laak.Geplaatst door De Zonnebloem
Structureel werk · 1–2 uur/week
Den Haag
Secretaris
Ben je een "bouwer" en vind je het leuk om een jonge stichting op de kaart te zetten? Stichting Ameezing zoekt een secretaris die mee de kar trekt.Geplaatst door Stichting Ameezing
Structureel werk · Flexibele uren
Den Haag
Vriendschapscoach voor jongeren met een beperking
Als vriendschapscoach voer je kennismakingsgesprekken met jongeren die maatje willen worden en jongeren met een beperking. Daarna begeleidt je het koppelgesprekGeplaatst door HandicapNL
Structureel werk · 2 uur/week
Vanuit huis
Maak jij méér mogelijk voor mensen met een fysieke beperking in Segbroek?
Wij zoeken vrijwilligers voor de Zonnebloemafdeling Segbroek.Geplaatst door De Zonnebloem
Structureel werk · 2–4 uur/week
Den Haag
Oogvereniging zoekt een paar goede ogen!
Twee vrijwilligers/begeleiders voor de regio Den Haag.Geplaatst door Oogvereniging