Skip Sidebar

Voorall

Non-profit

Over ons

Voor Hagenaars met een beperking!

Voorall werkt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag; voor de organisaties die zich sterk ...

Mensen met een beperkingWelzijnBuurt & omgeving
RolstoeltoegankelijkVrijwilligersbeleid
Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel

Voorzitter Projectgroep Toegankelijke Openbare Gebouwen

Vaste activiteit · 4 uur/week
Van Diemenstraat 196, 2517 BG Den Haag, Nederland
CoördinerenBestuurSociaal contact
Mensen met een beperkingWelzijn
Activiteit Delen
Voorall
#43049
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Voorall/activiteiten/Voorzitter-Projectgroep-Toegankelijke-Openbare-Gebouwen/43049 om je aan te melden

Contactpersoon

Stichting VoorallStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 070 - 365 52 88.

Samenvatting

Voorzitter Projectgroep Toegankelijke Openbare Gebouwen, 4 uur per week op vrijwillige basis.

Uitgebreide omschrijving

Stichting Voorall zet zich in voor Hagenaars met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte. Voorall streeft een stad na, waarin deze groep mensen op een meer gelijkwaardige wijze kan meedoen. Zelfstandig, en ieder op zijn eigen manier. Dit doen we samen met de circa 100 vrijwilligers die zich hiervoor hard maken.


Wij zijn op zoek naar een voorzitter voor de projectgroep ‘Toegankelijke Openbare Gebouwen’:

In deze projectgroep houdt zich bezig met knelpunten die belemmeren dat mensen met een beperking, net als ieder ander, zelfstandig openbare gebouwen kunnen gebruiken. De projectgroep signaleert, adviseert -onder andere aan de gemeente Den Haag- en stelt richtlijnen op. In de projectgroep zitten zowel Hagenaars met een beperking als leden met specifieke kennis op dit terrein, evenals een medewerker van de gemeente Den Haag.

Wij hebben verder een toegankelijkheidsadviseur in dienst, die als architect gespecialiseerd is in toegankelijkheid. Ook hij maakt deel uit van de projectgroep.


De projectgroep komt elke 2 maanden bijeen.

Belangrijke input wordt geleverd door de TestTeams van Voorall, die in kaart brengen of stadsdeelkantoren, servicepunten, musea en andere locaties zijn toegerust op mensen met een beperking. Een bezoek aan zo'n gebouw levert praktische aanbevelingen op die de toegankelijkheid ten goede komen.


De rol als voorzitter biedt een prachtige positie is om met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in contact te komen, bij organisaties in de keuken te kijken en organisaties te adviseren over toegankelijkheidsvraagstukken. De functie biedt je bovendien de kans in korte tijd uit te groeien tot een deskundige en gezaghebbende adviseur op het terrein van toegankelijkheidsvraagstukken.


Taakbeschrijving:

De voorzitter van de projectgroep zit de vergaderingen voor, gaat in gesprek met beheerders of eigenaren van gebouwen bij gesignaleerde knelpunten, monitort de voortgang van aanpassingen van gebouwen nadat er advies is uitgebracht en coördineert de werkzaamheden van de projectgroep. Ook schrijf je in samenwerking met de toegankelijkheidsadviseur adviezen en richtlijnen die ertoe bijdragen dat publieke gebouwen toegankelijk ontworpen dan wel aangepast worden.


Samen met de voorzitters van de projectgroep ‘Verkeer en Openbare Ruimte’ en de projectgroep ‘Toegankelijk Openbaar Vervoer’ en de toegankelijkheidsadviseur vorm je het hart van het toegankelijkheidsbeleid van Voorall. Je valt daarbij onder de verantwoordelijkheid van de projectcoördinator van Voorall, met wie je nauw samenwerkt.

Het gaat om een functie van een dagdeel per week, maar de functie biedt ook talrijke kansen om meer dan 4 uur actief te zijn.

 

Profiel:

- U heeft kennis van gebouwen en techniek

- U heeft overtuigingskracht en bent vindingrijk

- U kunt goed samenwerken

- U bent circa 4 uur per week beschikbaar

- U bent geduldig en weet dat de weg naar toegankelijkheid tijd vraagt.


Wat bieden wij u?

- De mogelijkheid om uw kennis en vaardigheden in te zetten ter verbetering van de

 toegankelijkheid van Den Haag voor mensen met een beperking en zo een bijdrage te

 leveren aan de zelfstandigheid en vrijheid voor Hagenaars met een beperking.

- Een gemotiveerd en enthousiast team om mee samen te werken.

- De mogelijkheid gebruik te maken van de kantoorfaciliteiten van Voorall en secretariële

  ondersteuning.

- Elk half jaar een vrijwilligersbijeenkomst voor alle vrijwilligers van Voorall waar we elkaar

 kunnen ontmoeten en waar wij u kunnen bedanken voor uw inzet.

- Deelname aan de webwinkel van de gemeente Den Haag voor Haagse vrijwilligers met daarin producten, cursussen, trainingen en uitstapjes. Per kalenderjaar ontvangt u 20 credits, die u hier vrij kunt besteden.

- Gemaakte onkosten worden vanzelfsprekend vergoed.


Voorall en Corona

Op dit moment (begin juni) werken wij nog thuis, vinden vergaderingen online plaats en zijn er geen toegankelijkheidstesten. De komende tijd gaan we stapsgewijs weer terug naar kantoor. Wanneer de meeste mensen hun 2e vaccinatie hebben gehad, starten we ook de ‘live’ vergaderingen en de testen weer op. Hierbij houden we steeds rekening met de richtlijnen van het RIVM.


Geïnteresseerd?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margreet Roemeling, projectcoördinator, via [email protected] of telefonisch 070 365 52 88.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Voorall > Voorzitter Projectgroep Toegankelijke Openbare Gebouwen

Over Voorall

Voor Hagenaars met een beperking!

Voorall werkt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag; voor de organisaties die zich sterk maken voor hun belangen, maar ook voor degenen die zich daarbij niet hebben aangesloten.

Het aantal mensen met een beperking blijft toenemen en hun positie staat continu onder druk. Mensen met een beperking willen, net als ieder ander, de regie houden over hun eigen leven. Maar dat kan niet zonder de medewerking van anderen. Een goede afstemming en onderlinge samenwerking tussen de gemeente, maatschappelijke organisaties, bedrijven en zorgaanbieders zijn daarvoor noodzakelijk. Om zo meer mogelijkheden voor mensen met een beperking te kunnen bieden.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Zorg jij voor meer kansen voor onze deelnemers bij onze afdeling in Escamp?
Word als bestuurder bezoekwerk de motor achter de bezoekjes in het stadsdeel Escamp voor een betere toekomst voor mensen met een beperking!Geplaatst door De Zonnebloem
Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Den Haag
Secretaris
Ben je een "bouwer" en vind je het leuk om een jonge stichting op de kaart te zetten? Stichting Ameezing zoekt een secretaris die mee de kar trekt.Geplaatst door Stichting Ameezing
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Zorg jij voor meer kansen voor onze deelnemers bij onze afdeling Haagse Hout?
Word als bestuurder bezoekwerk de motor achter de bezoekjes in het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg voor een betere toekomst voor mensen met een beperking!Geplaatst door De Zonnebloem
Nieuw
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Word jij als secretaris de spin in het web bij de Zonnebloem in Segbroek?
Ben jij administratief ervaren en op zoek naar een zinvolle vrijwilligersfunctie waarbij je het verschil kunt maken voor ouderen? Dan zoeken wij jou!Geplaatst door De Zonnebloem
Vaste activiteit · 2 uur/week
Den Haag
Wil jij een unieke leiderschapservaring als voorzitter bij ons in Segbroek?
Zonnebloem locatie Segbroek zoekt een voorzitter die met het bestuur zorgt dat mensen met een beperking bezoek krijgen en kunnen meedoen aan activiteitenGeplaatst door De Zonnebloem
Vaste activiteit · 2–3 uur/week · Start vanaf 7 jan 2023
Den Haag
Word jij coördinerend vrijwilliger bij het Waterspel van onze cliënten?
Een groepje deelnemers met een verstandelijke beperking speelt en ontspant in het warme water van het zwembad. Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten