Skip Sidebar
Taal aan Zee

Taal aan Zee

Non-profit

Over ons

Leren, ontmoeten en verbinden!
Met de ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers geven ruim 330 vrijwilligers in Den Haag Nederlandse les op maat aan kwetsbare anderstaligen, ...

Vluchtelingen & MinderhedenOnderwijsWelzijn
RolstoeltoegankelijkKwaliteitsonderscheiding Goed GeregeldVrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Ongelijkheid verminderenPartnerschap om de doelstellingen te bereikenKwaliteitsonderwijs
Deel
Geef Nederlandse les aan een groepje anderstaligen in Den Haag!

Geef Nederlandse les aan een groepje anderstaligen in Den Haag!

Vaste activiteit · 3–4 uur/week
Flexibele locatie
NederlandsLezen & schrijvenBegeleiding
Vluchtelingen & MinderhedenWelzijnOnderwijs
KwaliteitsonderwijsOngelijkheid verminderen
5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Taal aan Zee
#47620
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Taal-aan-Zee/activiteiten/Geef-Nederlandse-les-aan-een-groepje-anderstaligen-in-Den-Haag/47620 om je aan te melden

Contactpersoon

Jeannette PhilipsenStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31703456005.

Samenvatting

Als taalcoach groepsles geef je 2 uur pw Nederlandse les aan een groepje anderstalige vrouwen (en soms mannen) in scholen en buurtcentra in de buurt.

Uitgebreide omschrijving

Hou jij van taal, andere culturen en mensen?

Heb jij een goede beheersing van het Nederlands?

Ben je 2-4 uur per week beschikbaar als taalvrijwilliger in Den Haag?

Communiceer jij op een open en vriendelijke manier en kun jij je taalgebruik aanpassen aan het niveau van de deelnemers van Taal aan Zee?


Word taalcoach groepsles!


Je geeft 2 uur per week Nederlandse les aan een groepje van maximaal 10 anderstalige vrouwen (soms mannen). Je verzorgt de taalles in Den Haag op een vaste locatie bij de deelnemers in de buurt, bijvoorbeeld op een school of in een buurtcentrum. Het doel van de lessen is het vergroten van de zelfredzaamheid.


Met behulp van voornamelijk de methode SpreekTaal werk je aan het oefenen van luisteren en spreken in het dagelijks leven. Denk aan boodschappen doen, naar de dokter gaan of met de leerkracht op school praten. Je helpt en stimuleert je deelnemers om hun taalvaardigheid in de praktijk toe te passen.


Tijdens de lesperiode van een jaar werk je toe naar een vervolgactiviteit. De tijdsinvestering is één dagdeel op een vaste dag. Dit is inclusief reis- en voorbereidingstijd. Daarnaast zijn er enkele scholingsbijeenkomsten. Tijdens de schoolvakanties is er geen les. Over tussentijdse vakanties maak je afspraken met de coördinator.


De tijdsinvestering is 4 uur per week voor een jaar. Dit is inclusief reis- en voorbereidingstijd. Daarnaast zijn er enkele scholingsbijeenkomsten. Tijdens de schoolvakanties hoef je geen les te geven, maar het mag wel. Over tussentijdse vakanties maak je afspraken met je begeleider.


Lesgeven aan deelnemers met visuele beperking

Wij zijn ook op zoek naar taalcoaches thuis les voor migranten met een visuele beperking. Deze vrijwilligers krijgen extra training over de culturele context van het lesgeven en over de inzet van hulpmiddelen. De training wordt gegeven door Tonny van Breukelen van het Steunpunt voor migranten met een visuele beperking.


Wat vragen wij van jou?

• Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en bent bereid en in staat om je taalgebruik aan te passen aan het niveau van de deelnemer(s).

• Je hebt affiniteit met de doelgroepen van Taal aan Zee en staat open voor andere culturen en levensopvattingen.

• Je communiceert op een open en vriendelijke manier.

• Je bent bereid deel te nemen aan een basistraining en aan werkoverleg/intervisie.


Voor deze functie vragen wij daarnaast het volgende:

• Jij bent verantwoordelijk voor een veilig, uitnodigend en effectief leerklimaat. Je feedback is constructief, fouten maken zie je als iets positiefs.

• Lesvoorbereiding en lesuitvoering vragen om het vermogen zaken goed te organiseren en te plannen qua inhoud, tijd en materialen. Je kunt in het leerproces aansturen waar nodig.

• Je kunt je makkelijk aanpassen aan een onbekende situatie en je hebt respect voor de gewoonten van de thuissituatie. Je kunt en durft ook grenzen te stellen, als dat nodig is.

• Voor deze functie zoeken wij op dit moment vooral vrouwen.


Wat heeft Taal aan Zee jou te bieden?

• een prettige werksfeer en ontmoetingen met bijzondere mensen

• ondersteuning, scholing en training door professionele medewerkers

• vergoeding van reiskosten op basis van openbaar vervoer en een vergoeding van noodzakelijk gemaakte onkosten

• WA- en ongevallenverzekering tijdens je vrijwilligerswerk.


Heb je belangstelling voor deze vrijwilligersfunctie? Stuur dan je reactie met je motivatie, cv en beschikbaarheid per e-mail naar Jeannette Philipsen via [email protected]


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
5 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Taal aan Zee

Leren, ontmoeten en verbinden!
Met de ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers geven ruim 330 vrijwilligers in Den Haag Nederlandse les op maat aan kwetsbare anderstaligen, vluchtelingen en asielzoekers.

Hoofddoel is om hun zelfredzaamheid te versterken en hun deelname aan de samenleving te bevorderen.
Taal aan Zee bereikt op jaarbasis zo'n 1200 anderstaligen die (nog) geen toegang hebben tot regulier onderwijs.

- Asielzoekers en vluchtelingen krijgen centraal les op ons nieuwe adres op de Calandstraat 1 in Den Haag. Op de 5e verdieping geven vrijwilligers van maandag t/m vrijdag Nederlandse les (NT2) aan asielzoekers en vluchtelingen.

- Kwetsbare anderstaligen krijgen thuis Nederlandse les of in kleine groepjes op een locatie dichtbij. Taalcoaches van Taal aan Zee geven les aan een onzichtbare en moeilijk bereikbare groep: sociaal kwetsbare anderstalige vrouwen en mannen in Den Haag. Zij krijgen thuis Nederlandse les op maat, of - als dat mogelijk is- in een klein groepje dichtbij in de wijk. De groepslessen zijn bijvoorbeeld in buurthuizen of op scholen of bij organisaties zoals Kessler, Perspektief en SHOP. De anderstaligen kunnen door omstandigheden (nog) niet naar een reguliere cursus om Nederlands te leren.

- Taal-aan-Zee-maatjes
Taalmaatjes helpen asielzoekers en vluchtelingen met het oefenen van dagelijkse taalsituaties. De maatjes spreken (gemiddeld) één keer per week af om bijv. een boek te lenen bij de bibliotheek, informatie te vragen over een cursus bij het buurthuis, de weg te vragen op straat, maar ook te oefenen voor een sollicitatiegesprek. Zo leert de deelnemer zich beter te redden in de stad en leert hij/zij meer over onze gewoontes en de Nederlandse cultuur.

- Als taalvrijwilliger in de bibliotheek begeleid je conversatie bijeenkomsten op 1 van de 18 locaties van de bibliotheek, waar anderstaligen met elkaar de Nederlandse taal oefenen (inburgeraars, oudkomers, vluchtelingen, expats). We vragen een beschikbaarheid van 2,5 uur per week. Als je niet wekelijks ingezet wilt worden, dan is dit zeker ook bespreekbaar.

Bij Taal aan Zee kun je ook terecht voor actuele informatie over het gehele educatieve taalaanbod voor volwassenen in Den Haag.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Docent Nederlands voor vluchtelingen. (portefeuille)
Tijdelijke activiteit · 4–6 uur/week · Start vanaf 8 jan 2024 Voor ongeveer 6 maanden
Den Haag
Docent Nederlands voor vluchtelingen. (portefeuille)
Als docent NT2 niveauverhoging en/of spreekvaardigheid geef je één of twee dagdelen per week Nederlandse les aan vluchtelingen + andere kwetsbare anderstaligen.Geplaatst door Taal aan Zee
Help vluchtelingen en nieuwkomers met het leren van de Nederlandse taal!
Eenmalige activiteit · 2–4 uur
Den Haag
Help vluchtelingen en nieuwkomers met het leren van de Nederlandse taal!
Vind jij het leuk om nieuwkomers, waaronder ook vluchtelingen, te ondersteunen bij hun opdrachten in de klas?Geplaatst door NL Cares
Als taalmaatje oefen je speels en informatief Nederlands met een vluchteling
Tijdelijke activiteit · 1–2 uur/week · Voor ongeveer 6 maanden
Den Haag
Als taalmaatje oefen je speels en informatief Nederlands met een vluchteling
Wil jij een vluchteling helpen met het oefenen met Nederlands spreken? Meld je dan nu aan als Taal-aan-Zee-maatje!Geplaatst door Taal aan Zee
Conversatie-klas vrijwilliger
Tijdelijke activiteit · 1–2 uur/week · Voor ongeveer 8 weken
Den Haag
Conversatie-klas vrijwilliger
We bieden onze deelnemers graag een laagdrempelige setting om hun Nederlands te verbeteren, zodat ze meer kans maken op de arbeidsmarkt. Help jij daarbij mee? Geplaatst door Dignita Acedemie
Begeleider Excursies bij taalschool inburgering
Tijdelijke activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Begeleider Excursies bij taalschool inburgering
Als taalvrijwilliger ga je op do of vrij ochtend samen met een taaldocent van taalschool Sagènn op pad met de cursisten en ben je begeleider van de excursies.Geplaatst door Taal aan Zee
Word jij spreekuurmedewerker bij ons Wereldhuis?
Vaste activiteit · 4 uur/week
Den Haag
Word jij spreekuurmedewerker bij ons Wereldhuis?
Ben jij geïnteresseerd in mensen met andere culturen en houd je van een praatje? Kom ons dan helpen in het Wereldhuis en maak je wereld een beetje groter. Geplaatst door Den Haag Wereldhuis