Skip Sidebar
Stichting Move

Stichting Move

Non-profit

Over ons

Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In onze doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten ...

Buurt & omgevingKinderen & JongerenSociale rechtvaardigheid
Deel
Doe jij ook mee als vrijwilliger bij Move Den Haag?

Doe jij ook mee als vrijwilliger bij Move Den Haag?

Tijdelijke activiteit · 2–4 uur/week · Voor ongeveer 4 maanden
Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Buurt & omgevingKinderen & JongerenSociale rechtvaardigheid
Activiteit Delen
Stichting Move
#71729
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Move1/activiteiten/Doe-jij-ook-mee-als-vrijwilliger-bij-Move-Den-Haag/71729 om je aan te melden

Contactpersoon

Elsa Varela PutStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31 6 51 06 51 59.

Samenvatting

Word onderdeel van een studentencommissie bij Move en leid samen het project Beweeg je buurt op een basisschool in Den Haag!

Uitgebreide omschrijving

Stichting Move zet zich in voor gelijke kansen voor kinderen in Nederland. Move koppelt leerlingen aan kinderen en samen voeren ze een project uit in de wijk waar kinderen naar school gaan.


Voor dit project, het project Verplaats je buurt, zijn we nog op zoek naar 4 Engels- of Nederlandstalige studenten die 3-6 maanden 2-4 uur per week de tijd hebben om vrijwilligerswerk te doen. Je gaat met een basisschoolklas (10-12 jaar) van een school in Den Haag aan de slag met talentontwikkeling, het ontdekken van de buurt en het bedenken en uitvoeren van een activiteit voor de buurt!


Daarnaast is er een heus studentenuitje, waarbij kinderen een kijkje krijgen in jouw leven als student. Neem ze mee naar een collegezaal, laat ze een studentenhuis zien of neem ze mee naar de sportclub!


Wat betekent het allemaal praktisch?

Je staat elke 2-3 weken ongeveer 2 uur voor de klas en leidt een klas met je commissie op de basisschool.


De overige weken ben je als coördinator bezig met je eigen taken: iedere leerling heeft een coördinatorrol binnen de commissie en afhankelijk daarvan ben je bezig met bijvoorbeeld het maken van het lesplan, het vinden van sponsors voor je activiteit, het ontwikkelen en het implementeren van een communicatieplan, etc.


Je wordt opgeleid en begeleid door een projectcoördinator van Move. Ook kan de PC je ondersteunen bij het nadenken over het ontwikkelen van je eigen talenten of vaardigheden, zodat je deze binnen het project verder kunt ontwikkelen.


Als commissie heb je een onafhankelijke rol binnen het project. Je houdt de planning nauwlettend in de gaten, komt op tijd naar afspraken en ondersteunt de kinderen actief bij het meedenken over de inrichting van de activiteit. Je denkt actief na over hoe je het voor de kinderen (en jezelf) zo leuk en leerzaam mogelijk kunt maken. Tijdens het project heb je veel vrijheid om met je eigen ideeën te komen en voor vragen of ondersteuning kun je altijd terecht bij de projectcoördinator.


Deze functie is een vrijwilligersfunctie voor studenten of jonge professionals. Wij richten ons specifiek op deze doelgroep om op een voor de buurt zo laagdrempelig mogelijke manier effectief samen te werken met kinderen en elkaars werelden te verbreden en te verrijken.


Help jij graag anderen en vind je het leuk om samen met kinderen de handen uit de mouwen te steken en een activiteit uit te voeren voor een wijk in Den Haag? Vind je het leuk om voor de klas te staan en ga je graag aan de slag? Meld je dan aan als vrijwilliger voor een Beweeg je buurtproject!


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elsa Varela Put: [email protected]

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Den Haag Activiteiten > Stichting Move > Doe jij ook mee als vrijwilliger bij Move Den Haag?

Over Stichting Move

Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In onze doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten en welke waardevolle positie zij in de samenleving kunnen innemen.

In al onze projecten staat ontmoeting centraal: kinderen, jongeren en studenten ontdekken samen andere leefwerelden en verbreden hun perspectief. Bubbels breken en de afstand tussen mensen verkleint. Move verbindt en verruimt blikken!
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Access helpdesk informatiefunctionaris gezocht!
Vaste activiteit · 6–8 uur/week
Den Haag
Access helpdesk informatiefunctionaris gezocht!
ACCESS vertrouwt op zijn Engelssprekende internationale en Nederlandse vrijwilligers om gratis hulp te bieden aan internationals die in Nederland verhuizen en wonen.Geplaatst door ACCESS Netherlands
Ondersteuning nodig bij de vrijwilligersmarkt 'Samen voor een mooier Den Haag'
Eenmalige activiteit · 4–8 uur · voor 11 mei
The Hague
Ondersteuning nodig bij de vrijwilligersmarkt 'Samen voor een mooier Den Haag'
Hulp gezocht voor onze uitgebreide vrijwilligersmarkt getiteld "Samen voor een mooier Den Haag" op zaterdag 11 mei in AmareGeplaatst door Volunteer The Hague
Kom jij ons meehelpen?  Wir suchen dich!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Kom jij ons meehelpen? Wir suchen dich!
Spreek je Duits en houd je van een bibliotheekomgeving? Kom dan bij ons werken en word onderdeel van ons team!Geplaatst door Literaturhaus Deutsche Bibliothek / Zeehelden Bibliotheek
Een maatje voor een kind!
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Een maatje voor een kind!
Kinderen die extra aandacht nodig hebben worden bij Vitalis aangemeld voor een maatje om professionele jeugdhulpverlening of andere problematiek te voorkomen.Geplaatst door Stichting Vitalis
Pendelchauffeur gezocht
Vaste activiteit · 2–3 uur/week · Start vanaf 1 mei
Den Haag
Pendelchauffeur gezocht
Als pendeldienst vervoer je zieke en gewonde (huis)dieren vanuit ons dierenhospitaal naar het vogelasiel, egelopvang, wildopvang, dierenartsen etcGeplaatst door Dierenambulance & hospitaal Den Haag
Trainer Move in 1 Dag: zet je in 1/2 middagen samen met kinderen in voor de wijk
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Trainer Move in 1 Dag: zet je in 1/2 middagen samen met kinderen in voor de wijk
Als Move in 1 dag trainer zet je je als vrijwilliger in om met een groepje kinderen (10-12) een actie te bedenken en uit te voeren voor een Haagse wijk. Geplaatst door Stichting Move