Wil je samen lekker koken voor OPstap Den Haag?

Wil je samen lekker koken voor OPstap Den Haag?

Vaste activiteit · 2–5 uur/week
Guntersteinweg 70, 2531 JZ Den Haag, Nederland
Koken & etenSociaal contactOndersteunend werk
WelzijnKinderen & Jongeren
10 Ongelijkheid verminderen17 Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
Stichting Mara
#65204
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Mara/activiteiten/Wil-je-samen-lekker-koken-voor-OPstap-Den-Haag/65204 om je aan te melden

Contactpersoon

Stanley HiwatStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31 6 14603760.

Samenvatting

Wil jij graag iets betekenen voor dak- en thuisloze jongeren in Den Haag?
Doe dan mee en wordt vrijwilliger bij de kookactiviteit van OPstap!

Uitgebreide omschrijving

Voor de kookactiviteit op woensdagavond (om de week bij de Guntersteinweg 70) zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gezellig samen te koken met jongeren, helpen met boodschappen doen en de jongeren een gezellige avond bezorgen.


Doel van de bijeenkomsten is jongeren die anders op straat rondhangen (omdat ze overdag niet in de opvang mogen/kunnen zijn) een lekkere en gezonde maaltijd aanbieden. Maar vooral ook een leuke en ontspannen avond bezorgen, even weg van de hulpverlening en alles was ze daar al “moeten”. Door in contact te komen met vrijwiligers en andere jongeren, werken zij aan het opbouwen van een sterke sociale netwerk. Daarnaast wordt ook gewerkt aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het werken aan zelfvertrouwen. Hierdoor zetten wij jongeren in hun kracht waardoor zij zelfredzame burgers worden.


Jij:

Wil jij je week zinvol beginnen en heb je interesse in (de leefwereld van) dak- en thuisloze jongeren, en ben je om de week beschikbaar op woensdag tussen 17:00 en 21:30, of eventueel op andere dagen. Ben je betrouwbaar, betrokken, spontaan, en sta je sterk in je schoenen; heb je inlevingsvermogen, een open houding en respect voor de achtergrond en levenswijze van anderen; weet jij een vertrouwensband op te bouwen, maar kun je ook de nodige afstand bewaren?

Ben je bereid je voor een jaar aan het project te verbinden en minimaal 18 jaar oud en kun je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen (wordt door ons aangevraagd + vergoed).

Dan hebben we een match!


Wij bieden je:

Zinvol en uitdagend vrijwilligerswerk en een leuke (leer)ervaring met dak- en thuisloze jongeren; begeleiding en ondersteuning bij jouw taken; een basistraining (deelname verplicht), intervisie en verdere deskundigheidsbevordering en een reis- en onkostenvergoeding.


Interesse?

Meld je dan - met een korte motivatie - aan via deze site of stuur een mailtje met je CV én motivatie rechtstreeks naar [email protected] t.a.v. Stanley Hiwat.


Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek. In een persoonlijk gesprek vertellen we je meer over ons project, kunnen we evt. vragen beantwoorden, wederzijds verwachtingen afstemmen en kijken of dit project goed bij je past.


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Stichting Mara

Samen met vrijwilligers zet Mara zich in voor mensen in kwetsbare posities, vanuit de overtuiging dat iedereen van waarde is en dat verbondenheid tussen mensen van levensbelang is. Wij werken vanuit vertrouwen in mensen en sluiten aan bij het verlangen naar een goede toekomst voor iedereen.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Help jij mee als kok bij het Tienerrestaurant van de Kinderwinkel?
Vaste activiteit · 4–5 uur/week
Den Haag
Help jij mee als kok bij het Tienerrestaurant van de Kinderwinkel?
Elke donderdagavond van 16.00 - 20.30 uur wordt de Kinderwinkel omgedoopt tot het tienerrestaurant.Geplaatst door De Kinderwinkel Den Haag
Assistent bij kookactiviteit voor jeugd
Vaste activiteit · 5–7 uur/week · Start vanaf 25 jan 2024
Den Haag
Assistent bij kookactiviteit voor jeugd
Jeugd kookt voor ouderen wekelijks een 3 gangen-menu dat gezamenlijk wordt gegeten.Geplaatst door Wijkz Waldeck, Centrum de Geest
Next Generation denktank gezocht!
Tijdelijke activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Next Generation denktank gezocht!
Humanitas Haagland wil graag aan de slag met jonge vrijwilligers. Hoe kunnen wij jonge vrijwilligers beter bereiken dan in gesprek te gaan met jongeren!Geplaatst door Humanitas Haagland
Next Generation maatjes gezocht!
Tijdelijke activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Next Generation maatjes gezocht!
Maatjesproject voor en door jongeren in Den Haag. Doe jij mee?Geplaatst door Humanitas Haagland
Ben jij die vrijwillige coördinator van ons Nabestaandencafé?
Vaste activiteit · 4-8 uur/maand
Den Haag
Ben jij die vrijwillige coördinator van ons Nabestaandencafé?
We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwillig coördinator die het Nabestaandencafé wil opzetten en uitvoeren.Geplaatst door Humanitas Haagland
Ben jij een enthousiaste keukenliefhebber met een passie voor koken?
Vaste activiteit · 8–16 uur/week
Den Haag
Ben jij een enthousiaste keukenliefhebber met een passie voor koken?
Dan zijn wij op zoek naar jou als onze nieuwe Keukenheld! Lees snel verder voor meer informatie.Geplaatst door Participatie Keuken