Skip Sidebar

Over ons

Don Bosco Rijswijk is een Multicultureel Jeugdcentrum met jeugd activiteiten, tussenschoolse opvang, en zalen verhuur, gericht op Rijswijk en Den Haag. Met instuifdagen tijdens de schoolvakanties, en ...

Kinderen & Jongeren
VrijwilligersbeleidVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
KwaliteitsonderwijsPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel
Vertaler Arabisch als ondersteuning van onze sociaal werkers gezocht!

Vertaler Arabisch als ondersteuning van onze sociaal werkers gezocht!

Tijdelijke activiteit · Flexibele uren
Julialaantje 26, 2283 TB Rijswijk, Nederland
VertalenNederlandsEngelsArabischOndersteunend werk
Kinderen & JongerenWelzijn
KwaliteitsonderwijsPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Don Bosco Rijswijk
#78291
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Don-Bosco-Rijswijk/activiteiten/Vertaler-Arabisch-als-ondersteuning-van-onze-sociaal-werkers-gezocht/78291 om je aan te melden

Contactpersoon

Don BoscoStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0634279262.

Samenvatting

Onze sociaal werkers komen veel in contact komen met anderstaligen. Wij begeleiden gezinnen en werken met vluchtelingen. Een veel voorkomende taal is Arabisch.

Uitgebreide omschrijving

Don Bosco Rijswijk is een multicultureel centrum net op de grens van Rijswijk en Den Haag. Wij verzorgen het hele jaar door activiteiten voor kinderen en jongeren. Kookworkshops, sportactiviteiten, vakantieactiviteiten; en dat allemaal grotendeels begeleid door vrijwilligers!


Onze sociaal werkers komen veel in contact komen met anderstaligen. Wij begeleiden gezinnen en werken met vluchtelingen. Een veel voorkomende taal is Arabisch. We zien dat veel gezinnen, vrijwilligers en kinderen nog niet veel of nauwelijks Nederlands spreken en komen dan soms samen in de knoop met de communicatie. Een google translate is handig, maar geeft vaak niet de uitkomst die we willen.


We zijn daarom opzoek naar een enthousiaste vrijwilliger die ons wil helpen met vertalen. Het is belangrijk dat diegene goed Arabisch en Nederlands of Engels spreekt. Zo kunnen wij de kinderen en hun ouders een betere begeleiding bieden en zorgen we voor een fijne ervaring als ze een bezoekje brengen aan ons jeugdcentrum. Ook moet het geen probleem zijn om gratis via onze organisatie een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan te vragen en sta je open voor nieuwe uitdagingen.


Deze functie is niet voor een vast dagdeel in de week, maar flexibel en op oproepbasis.


Klinkt deze beschrijving als muziek in de oren en vind jij je erin thuis? Wil je graag werken in een multicultureel team van medewerkers en vrijwilligers? Een belangrijke rol spelen in het begeleiden van gezinnen, kinderen en vrijwilligers? Stuur dan je motivatie of CV naar [email protected] en we nodigen je uit voor een gezellige kennismaking! 

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Rijswijk Activiteiten > Stichting Don Bosco Rijswijk > Vertaler Arabisch als ondersteuning van onze sociaal werkers gezocht!

Over Stichting Don Bosco Rijswijk

Don Bosco Rijswijk is een Multicultureel Jeugdcentrum met jeugd activiteiten, tussenschoolse opvang, en zalen verhuur, gericht op Rijswijk en Den Haag. Met instuifdagen tijdens de schoolvakanties, en het Vakantiebos in de grote schoolvakantie. Het centrum beschikt over veel faciliteiten binnen en buiten, waardoor het zeer geschikt is voor jeugd, groepen, en familiefeesten.

Werkwijze

Don Bosco’s manier van werken met jongeren staat bekend als het ‘preventief pedagogisch systeem’. Het is samen te vatten aan de hand van enkele sleutelbegrippen. Aanwezigheid is de kern ervan. Niet om jongeren te ‘controleren’ maar om ‘er te zijn’ en zo een relatie met hen op te bouwen.

Liefde is het bindende element in het systeem. Jongeren moeten voelen dat er ‘van binnenuit’ aandacht aan hen wordt besteed. Dialoog houdt in dat de werkwijze geen eenrichtingsverkeer is. Door het aangaan van een dialoog voelen jongeren zich serieus genomen en zijn ze meer gemotiveerd om verantwoordelijkheid – een vierde sleutelbegrip – te dragen voor zichzelf en voor anderen. Stimuleren houdt in dat jongeren ertoe komen hun eigen mogelijkheden te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Don Bosco vond vertrouwen vanzelfsprekend. In plaats van jongeren te behandelen als onmondig en onzelfstandig, gaf hij hen zijn vertrouwen om tot ontplooiing te komen. Opgroeiende mensen hebben tenslotte ruimte nodig, letterlijk en figuurlijk: om te spelen, te experimenteren, maar ook om fouten te maken en deze weer te herstellen.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Content creator Pride The Hague 2024
Tijdelijke activiteit · Flexibele uren · Voor ongeveer 12 maanden
Den Haag
Content creator Pride The Hague 2024
Voor Pride The Hague zoeken we een content creator, die het verhaal van Pride op een aantrekkelijke en effectieve wijze naar buiten brengt.Geplaatst door Pride The Hague
Lever jij een bedrage als vrijwilliger bij Stichting De Jonge Ooievaar?
Vaste activiteit · Flexibele uren · Start vanaf 1 apr 2024
Den Haag
Lever jij een bedrage als vrijwilliger bij Stichting De Jonge Ooievaar?
Ben je op zoek naar een zinvolle manier om je tijd en talenten in te zetten voor de gemeenschap van Den Haag? Geplaatst door Stichting De Jonge Ooievaar
🔎 Speurtocht Escamp, begeleiders/speurneuzen gezocht!
Eenmalige activiteit · 4–8 uur · voor 5 jun
Den Haag
🔎 Speurtocht Escamp, begeleiders/speurneuzen gezocht!
Samen met kinderen een speurtocht afleggen in de wijk. Je houdt toezicht over ze en helpt als ze ergens tegenaan lopen.Geplaatst door YMCA Den Haag
Super Animatoren voor ons vakantiebos gezocht!
Tijdelijke activiteit · 8-36 uur/maand · Start vanaf 5 aug Voor ongeveer 4 weken
Rijswijk
Super Animatoren voor ons vakantiebos gezocht!
Ben jij dol op werken met kinderen en heb je in de zomervakantie nog een lege agenda? Dat komt goed uit, want wij van Don Bosco Rijswijk hebben iets leuks!Geplaatst door Stichting Don Bosco Rijswijk
Locatie Op de Laan zoekt: Computer maatje voor één van onze bewoners
Vaste activiteit · Flexibele uren · Start vanaf 10 apr 2024
Den Haag
Locatie Op de Laan zoekt: Computer maatje voor één van onze bewoners
Bij 'Op de Laan' zijn wij gericht op zoek zijn naar een vrijwilliger met affiniteit voor computers en software voor één van onze bewoners.
Geplaatst door HWW Zorg
Ken jij Rotaract Scheveningen? Kom jij ook gezellig bij ons?
Eenmalige activiteit · 2–4 uur
Den Haag
Ken jij Rotaract Scheveningen? Kom jij ook gezellig bij ons?
Lid Rotaract Scheveningen-Den Haag.Geplaatst door Rotaract Den Haag - Scheveningen