Skip Sidebar

Over ons

De Be Pals Prinses Juliana groep bestaat sinds 1981. In dat jaar zijn de Be Pals (voornamelijk mannelijke leden) en de Prinses Juliana groep (voornamelijk vrouwelijke leden) officieel een fusie op ...

Natuur & MilieuKinderen & JongerenSport & Recreatie
Vrijwilligersbeleid
Deel

⚜️Wil jij sturing geven aan een groep waar 'plezier en samen doen' voorop staat?

Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Laan Van Poot 93, 2566 EA Den Haag, Nederland
Bestuur
Natuur & MilieuKinderen & JongerenSport & Recreatie
1 plaats over.
Activiteit Delen
Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana
#59262
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Scoutinggroep-Be-Pals-Prinses-Juliana/activiteiten/Wil-jij-sturing-geven-aan-een-groep-waar-plezier-en-samen-doen-voorop-staat/59262 om je aan te melden

Contactpersoon

Roger GielisseStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0650665589.

Samenvatting

Onze voorzitter gaat ons eind van zijn termijn verlaten, kom jij ons bestuur versterken?

Uitgebreide omschrijving

Scoutinggroep Be Pals Prins Juliana zoekt binnenkort een nieuwe voorzitter die leiding gaat geven aan het Algemeen Bestuur van onze stichting.


Wij zijn op zoek naar een voorzitter die zich betrokken voelt bij scouting en samen met de andere bestuursleden en vrijwilligers verder vorm wil geven aan de ambities en de toekomst van onze stichting/groep.

Als voorzitter ben jij de motivator en geef je leiding aan het bestuur en de Algemene Leden Vergadering. Daarnaast kan je als vertegenwoordiger optreden bij bijeenkomsten of evenementen.


Wat zijn de ideale eigenschappen waar we naar op zoek zijn?

Kan weloverwogen beslissingen nemen, zichzelf goed verwoorden en durft kritisch te zijn, heeft goede communicatieve vaardigheden en

is een natuurlijke autoriteit en kan leidinggeven aan het bestuur.

De voorzitter interesseert zich voor scouting en denkt na over visie en toekomst van onze vereniging.


Inschatting tijdsbelasting:

Circa 10 uur per maand en er globaal 6 vergaderingen per jaar.


Wij bieden:

Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren, fijne samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers.

En natuurlijk opdoen van veel contacten en uitbreiding van je netwerk!


Interesse?

Meld je - met een korte motivatie - aan via deze site en dan kunnen we snel een kennismaking inplannen!


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana > ⚜️Wil jij sturing geven aan een groep waar 'plezier en samen doen' voorop staat?

Over Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana

De Be Pals Prinses Juliana groep bestaat sinds 1981. In dat jaar zijn de Be Pals (voornamelijk mannelijke leden) en de Prinses Juliana groep (voornamelijk vrouwelijke leden) officieel een fusie op papier aangegaan. Sinds 1972 werkten deze groepen al intensief samen.

De Be Pals heeft de langste historie. In 1931 is zij ontstaan toen de Akela Verhorst uit onvrede met de gang van zaken in haar oude groep besloot een eigen welpenhorde te starten. Op 10 oktober werd de eerste verkennerstroep opgericht onder leiding van de Hopman Mansvelt. Op dat moment was de groep volgens de destijds geldende maatstaven een officiële scoutinggroep. De datum van 10 oktober 1931 wordt dan ook beschouwd als de officiële oprichtingsdatum van de Be Pals Prinses Juliana groep.

Vele groepen hadden destijds nog geen naam maar werden aangeduid met een groepsnummer. In haar beginjaren ging de nieuwe groep als groep 9 door het leven. De naam Be Pals is in 1938 ontstaan toen enkele groepsleden getuige waren van de afscheidsspeech van Lord Baden Powell tijdens een bijeenkomst in Schotland. In deze speech gebruikte Lord Baden Powell de woorden “Be Pals” (letterlijk vertaald: wees vrienden). Sinds deze bijeenkomst werd de naam Be Pals gebruikt.

De Prinses Juliana groep is ontstaan uit de meisjesclub Bethel die in de oorlogsjaren (ca. 1943) werd opgericht door enkele oud-padvindsters. Officieel was het nog geen padvindersgroep omdat er geen opkomsten van padvindersgroepen waren toegestaan. Kort na de tweede wereldoorlog werd de naam Prinses Juliana groep aangenomen en werd het een echte padvindersgroep voor meisjes. De aangegane fusie van de “jongensgroep” Be Pals en de “meisjesgroep” Prinses Juliana paste goed in de tendens om te komen tot gemengde scoutingverenigingen.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Den Haag
⚜️Word jij bij 'Be Pals' ons algemeen bestuurslid?
Als algemeen bestuurslid ben je iemand die samen met andere bestuursleden het dagelijks bestuur vormt.Geplaatst door Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana
Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Den Haag
⚜️ Word jij de 'geheimschrijver' van ons bestuur?
Voor ons bestuur zijn we op zoek naar een enthousiaste secretaris! Als secretaris ben je de 'geheimschrijver' van het bestuur.Geplaatst door Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana
Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Den Haag
⚜️ Knoop jij de eindjes aan elkaar bij onze Scoutinggroep ?
Dan zien we je graag als penningmeester van het bestuur van de groepsvereniging en stichting van Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana.Geplaatst door Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Ben jij de netwerker/verbinder binnen onze jeugdorganisatie als voorzitter?
Als voorzitter stuur jij een enthousiaste Scoutinggroep aan en ben je betekenisvol voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren.Geplaatst door Scouting Sint Jorisgroep 5
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Voorzitter bestuur bij GKV Den Haag!
De voorzitter geeft leiding aan de vereniging, zit bestuursvergaderingen voor en vertegenwoordigt de vereniging in- en extern.Geplaatst door GKV Den Haag (Gymnasiasten Korfbal Vereniging)
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
De leukste pas is de VakantiePas! Word jij de nieuwe voorzitter?
Onze voorzitter gaat ons binnenkort verlaten, kom jij ons bestuur versterken?Geplaatst door Stichting VakantiePas