Skip Sidebar

Nivon

Non-profit

Over ons

Nivon bestaat sinds 1924. Eerst onder de naam IvAO en later als het Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk (afgekort tot Nivon). Waar het destijds werd opgezet ter ...

Natuur & MilieuBuurt & omgeving
Vrijwilligersbeleid
Deel

Word jij lid van het Gastteam bij Nivon?

Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Flexibele locatie
CoördinerenSociaal contactActiviteiten begeleiden
Natuur & MilieuBuurt & omgeving
1 plaats over.
Activiteit Delen
Nivon
#40186
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Nivon2/activiteiten/Word-jij-lid-van-het-Gastteam-bij-Nivon/40186 om je aan te melden

Contactpersoon

Marlies LeegwaterStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0633194594.

Samenvatting

Gastheer/vrouw gastteam Nivon.

Uitgebreide omschrijving

Nivon is een 98-jarige vereniging die meest bekend is van Lange Afstand Wandelpaden en Natuurvriendenhuizen. Nivon heeft afdelingen door heel Nederland.


De afdeling die in Den Haag en omstreken actief is organiseert op zaterdagochtend culturele uitjes (wandelen, fietsen, tentoonstelling bezoeken…) en op donderdagavond ook iets cultureels (lezingen, trommelen, gedichten maken….).


De organisatie wordt gedaan door een team van vrijwilligers. Op dit moment bestaat het uit 6 personen. Meer personen zijn welkom. Het team komt ongeveer eens per 5 – 6 weken 2 uur bij elkaar om activiteiten voor te bereiden. Af en toe zoekt een teamlid iets uit en begeleidt een activiteit.


Vind je het leuk om mee te denken over welke activiteiten ondernomen kunnen worden en misschien ook af en toe gastvrouw of gastheer te zijn (de activiteit te begeleiden), dan ben je welkom als lid van het team dat deze activiteiten organiseert.

1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Nivon

Nivon bestaat sinds 1924. Eerst onder de naam IvAO en later als het Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk (afgekort tot Nivon). Waar het destijds werd opgezet ter vereniging van arbeiders en voor ontwikkeling en ontmoeting met de natuur, is het nog steeds een verenigende organisatie. Niet alleen in Nederland maar in heel Europa verenigen natuurvrienden om zich te ontwikkelen, te ontmoeten en dichter bij de natuur te komen.

Nivon heeft in Nederland dertien natuurvriendenhuizen, zeven huisjes en zeven kampeerterreinen. Daarnaast organiseren Nivonwerkgroepen reizen zoals Spring Reizen, JUMP Zomerkampen, Nivon Watersport en Trefvakanties. Ook zijn er door het hele land zowel Lange-Afstands-Wandelpaden (LAW) als streekpaden en organiseert Nivon tal van activiteiten. Dit alles wordt geheel gerund door vrijwilligers, op een klein landelijk bureau na voor hoofdzakelijk ondersteunende taken.

Met Nivon ga je… Samen naar buiten
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Vaste activiteit · 3–5 uur/week
Amsterdam
Subsidie en financieringsadviseur voor kennisontwikkelingsproject voor Jongeren
Het project is gericht op het beschikbaar stellen van counseling en mentoractiviteiten voor educatie en loopbaanontwikkeling voor Afrikaans-Nederlandse jongerenGeplaatst door Stichting International College of Commerce -ICC
Vaste activiteit · Flexibele uren
Flexibele locatie
Wij hebben je hulp als onderzoeker nodig!
Online onderzoeker voor een natuurbeschermingsproject in Spanje.Geplaatst door Viable Community
Vaste activiteit · 1 uur/week · Start vanaf 8 jan 2023
Flexibele locatie
Zijn wandelen en natuur je passie en wil je deze passie met anderen delen?
Begeleider bij Gezond Natuur WandelenGeplaatst door Gezond Natuur Wandelen
Vaste activiteit · Flexibele uren
Flexibele locatie
Ga jij gezinnen coachen via het Eigen Toekomst Plan?
Sta jij sterk in je schoenen, ben je zelfstandig en wil jij je graag inzetten om als coach samen met gezinnen hun netwerk te versterken? Dan zoeken wij jou!Geplaatst door Eigen Toekomst Plan
Vaste activiteit · 8-16 uur/maand
Flexibele locatie
Word jij een energiecoach voor huurders?
Energiecoaches geven praktische tips bij mensen thuis over het besparen op het gebruik van gas en stroom. Daardoor wordt hun energierekening lager. Geplaatst door Energiebank Den Haag e.o.
Vaste activiteit · 2–6 uur/week
Flexibele locatie
Een leuke bestuursfunctie, maar je weet niet waar?
Ben jij wel te verleiden voor een interessante bestuursfunctie? Maar je weet niet zo goed bij welke organisatie, laat het ons weten. Geplaatst door PEP Den Haag