Skip Sidebar
MEE op Weg

MEE op Weg

Sociale Onderneming

Over ons

Een project voor iedereen vanaf 12 jaar met een beperking die zelfstandig wil leren reizen. Veel mensen met een beperking reizen al vanaf jonge leeftijd met het ‘speciaal’ vervoer naar school, een ...

WelzijnMensen met een beperkingKinderen & Jongeren
VrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijnPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel
Vrouw gezocht voor 't leren voor het zelfstandig reizen van een jonge meid!

Vrouw gezocht voor 't leren voor het zelfstandig reizen van een jonge meid!

Tijdelijke activiteit · 3–4 uur/week · Voor ongeveer 8 weken
Leidschenveen-Ypenburg, Den Haag, Nederland
TrainingVervoerMaatje & buddyBegeleidingOndersteunend werk
WelzijnMensen met een beperkingKinderen & Jongeren
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderenPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
MEE op Weg
#65423
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/MEE-op-Weg/activiteiten/Vrouw-gezocht-voor-t-leren-voor-het-zelfstandig-reizen-van-een-jonge-meid/65423 om je aan te melden

Contactpersoon

Meike BeekhofStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0624957365.

Samenvatting

Als je zelfstandig kan reizen, dan geeft dat een boost voor je zelfvertrouwen! Voor een meisje van 12 jaar zoeken wij een vrouw die haar hierbij wil begeleiden.

Uitgebreide omschrijving

Help jij deze jonge meid zelfstandig te reizen naar school? 

 

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een enthousiaste vrouw die het leuk vindt om een jonge meid van 12 jaar met een lagere intelligentie te begeleiden bij het leren zelfstandig te reizen met de fiets naar haar school. Tijdens de training zal je haar in de ochtend naar school begeleiden en in de middag weer ophalen. Dit zal 3-5 weken van jouw tijd vragen voor 2 keer per week. Ze woont in Leidschenveen en haar school zit in Ypenburg. 

Welke vrouw heeft er tijd om zich een korte periode intensief in te zetten voor deze verlegen en gezellige jonge meid om haar meer zelfstandig te maken in het verkeer en haar hiermee een boost te geven in haar zelfvertrouwen!? 

 

Tussendoor wordt door jou geëvalueerd met het meisje en haar moeder en met de coördinator. Hiervoor is de MEE Op Weg methodiek samengesteld. De functie is vrij zelfstandig, maar in overleg met de coördinator voer jij de training uit. De werkplek is bij de cliënt thuis, op school en onderweg. Voor ondersteuning kan je terecht bij de coördinator. 

 

Waar kom je te werken? 

Stichting MEE is een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking (verstandelijke beperking, autisme, Niet Aangeboren Hersenletsel en lichamelijke beperking).


MEE Op Weg is een training voor mensen vanaf 12 jaar met een beperking die willen leren zelfstandig met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. De visie van MEE Op Weg is dat mensen met een beperking zo veel mogelijk zelfstandig aan de maatschappij moeten kunnen deelnemen. Een deel daarvan is natuurlijk het zelfstandig reizen. 

 

Wie ben jij/wat zoeken we? 

Iemand die van aanpakken houdt en eigen initiatief neemt. De trainer is verantwoordelijk voor de, in overleg met ouders/partner, planning van de trainingen en voor de urenverantwoording. Prettig als de trainer al ervaring heeft met de doelgroep. Belangrijk is goede aansluiting te kunnen maken met degene waar de training voor is. Nadruk leggen op de dingen die goed gaan is erg belangrijk.   

 

Periode en werktijden 

Een training duurt maximaal 24 uur (gem. 8 trainingen, kennismaking, advies, verslagen).   

Je zal haar naar haar school begeleiden (ze moet er om 8:45 zijn) en aan het einde van dezelfde dag zal je haar weer ophalen (rond 14:45).  

 

Wat krijg je ervoor terug? 

- je helpt iemand bij zijn zelfredzaamheid en zelfstandigheid 

- iemand is je voor altijd dankbaar 

- sociaal contact 

- je reiskosten, mocht je die maken, worden vergoed 

 

Contactgegevens coördinator MEE op Weg: 

Marjolijn Maas 

T: 06 39 43 15 83 

E: [email protected]  

 

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Den Haag Activiteiten > MEE op Weg > Vrouw gezocht voor 't leren voor het zelfstandig reizen van een jonge meid!

Over MEE op Weg

Een project voor iedereen vanaf 12 jaar met een beperking die zelfstandig wil leren reizen. Veel mensen met een beperking reizen al vanaf jonge leeftijd met het ‘speciaal’ vervoer naar school, een vrijetijdsbesteding of naar andere voorzieningen. Het reizen met ‘het busje’ of met de taxi is vanzelfsprekend geworden. Aan de ene kant zorgt dit speciaal vervoer ervoor dat mensen komen waar ze moeten zijn. Aan de andere kant blijven mensen op deze manier afhankelijk van het speciaal vervoer of anderen. Terwijl zij misschien wel in staat zijn te leren zelfstandig te reizen.

Zelfstandig reizen is belangrijk
Het is onze missie om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking mee kunnen doen in onze samenleving. Zelfstandig kunnen reizen is daarbij belangrijk. Het geeft meer vrijheid en dus ook mogelijkheden voor spontane acties. Zoals ’s avonds besluiten om met je vrienden naar de film te gaan. MEE wil denken in kansen en mogelijkheden, in plaats van beperkingen. Met de creatieve oplossingen en ondersteuning van MEE op Weg bereiken de deelnemers een waardevol resultaat.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Word jij een OV-coach of fietsmaatje om iemand zelfstandig te laten reizen?
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Word jij een OV-coach of fietsmaatje om iemand zelfstandig te laten reizen?
Wij leren kinderen en volwassenen met een beperking om zelfstandig te kunnen reizen. Denk aan: naar school gaan, naar de sportschool, naar stage enz.Geplaatst door MEE op Weg
Locatie AC Cygnus: Op zoek naar 'n enthousiaste zwemvrijwilliger!
Vaste activiteit · 2–3 uur/week
Den Haag
Locatie AC Cygnus: Op zoek naar 'n enthousiaste zwemvrijwilliger!
Voor een mevrouw met een visuele beperking zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die haar wekelijks begeleidt bij het zwemmen. Geplaatst door Gemiva-SVG Groep
Vacature: Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Voorburg
Vacature: Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood
Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossenGeplaatst door Over Rood
Wie wil mijn maatje worden?
Vaste activiteit · 1–3 uur/week
Den Haag
Wie wil mijn maatje worden?
Jongen van 27, met hond zoekt iemand om leuke activiteiten mee te doen. Is geen groepsmens. Samen met de hond wandelen, naar de bioscoop, filmpje kijken.Geplaatst door Stichting Middin
Wil jij kinderen helpen hun ouders te blijven zien na een echtscheiding?
Tijdelijke activiteit · 2–3 uur/week · Start vanaf 1 jan 2024 Voor ongeveer 6 maanden
Den Haag
Wil jij kinderen helpen hun ouders te blijven zien na een echtscheiding?
Humanitas BOR helpt kinderen na de scheiding beide ouders te kunnen blijven zien. We stellen met de ouders een omgangsregeling op en begeleiden bij de bezoeken.Geplaatst door Humanitas Haagland
Hou jij ook van basketballen, voetballen of fietsen?
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Hou jij ook van basketballen, voetballen of fietsen?
Heb jij tijd om met man 1 keer in de week iets actiefs te doen? Bijvoorkeur in de middag of avond. Geplaatst door Stichting Anton Constandse