Post | 1 min lezen

De wereld van mensen met een beperking verrijken en een verschil maken in hun leven?

Vrijwilliger bij VTV? Zie filmpje!

Word vrijwilliger bij VTV (Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten) en ontdek het voor jezelf!


VTV biedt mensen met een beperking diverse vormen van vrijetijdsbesteding aan in de regio van Den Haag. Dit doen we door middel van groepsactiviteiten voor jongeren en volwassenen, een beweegcoach en thuismaatjes. Thuismaatjes biedt praktische ondersteuning voor gezinnen met een gehandicapt kind door inzet van oppashulp, speelhulp, logeeradressen en hulp bij vervoer. Daarnaast worden vrijwilligers ook ingezet bij volwassen mensen met een beperking.


Een van de vele vrijwilligers is David en hij is trainee bij het ministerie van VWS. Naast deze drukke baan begeleidt hij in zijn vrije tijd de jongensgroep Superboys voor jongens tussen de 17- 35 jaar met een verstandelijke of lichamelijke beperking.


“De activiteiten van de vriendengroep Superboys zorgen ervoor dat de jongens niet in een sociaal isolement terecht komen. Ze vallen tussen wal en schip als het gaat om sociale contacten. Sommigen hebben geen werk, anderen hebben geen school en veel zijn sociaal niet heel handig. Dan is het best lastig vrienden maken. Daar zijn wij voor. Met de Superboys doen we leuke dingen. Daarmee helpen we ze een handje bij het maken van contact.”


Dus waar wacht je nog op? Meld je aan bij VTV als vrijwilliger en maak net als David een verschil in het leven van mensen/kinderen met een beperking. Samen werken aan een inclusieve samenleving bouwen waarin iedereen de kans krijgt om volledig deel te nemen en te genieten van het leven!


Klik hier voor de vacatures!Deel blogpost