Post | juni 2023 | 2 min lezen

Helpende hand bij Madurodam Manege?

Helpende hand bij Madurodam Manege?

Kom jij de vreugde van paardrijden delen en het leven van gehandicapte ruiters verrijken? Word dan vrijwilliger bij Madurodam Manage en maak een verschil door het begeleiden van gehandicapte ruiters en de zorg voor de paarden!


De Madurodammanege is gevestigd in Den Haag en is voor mensen met een fysieke en/ of mentale beperking en zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor het begeleiden van gehandicapte ruiters en paarden. Helpen bij het uitmesten, verzorging dieren en reparaties.

Met de doelstelling: therapeutisch paardrijden voor gehandicapten.

Hier zijn een paar redenen waarom je je als vrijwilliger/buddy zou moeten inzetten bij Madurodam Manege:


1️⃣ Vreugde en voldoening: Het zien van de glimlach op het gezicht van een gehandicapte ruiter terwijl ze genieten van het paardrijden is onbetaalbaar. Door je als vrijwilliger/buddy in te zetten, breng je vreugde, plezier en voldoening in het leven van anderen.

2️⃣ Verbinding met paarden: Als vrijwilliger/buddy heb je de unieke kans om nauw samen te werken met de prachtige paarden van de manege. Je ontwikkelt een diepe band met deze majestueuze dieren en draagt zorg voor hun welzijn.

3️⃣ Empowerment: Het begeleiden van gehandicapte ruiters stelt hen in staat om hun zelfvertrouwen en vaardigheden te vergroten. Je biedt hen een veilige en ondersteunende omgeving waarin ze hun grenzen kunnen verleggen en persoonlijke groei kunnen ervaren.

4️⃣ Gemeenschap en inclusie: Door vrijwilligerswerk/buddy-schap bij Madurodam Manege draag je bij aan een inclusieve gemeenschap waarin gehandicapte ruiters zich geaccepteerd en ondersteund voelen. Je helpt hen om sociale verbindingen te maken en deel te nemen aan een activiteit die hen vreugde brengt.

5️⃣ Persoonlijke groei: Het vrijwilligerswerk/buddy-schap bij Madurodam Manege biedt een prachtige gelegenheid om je eigen vaardigheden en kennis te ontwikkelen. Je leert empathie, geduld en zorgzaamheid, en verwerft waardevolle ervaringen die je voor het leven zult koesteren.


Dus waar wacht je nog op? Meld je aan bij Madurodam Manege als vrijwilliger en maak een verschil in het leven van gehandicapte ruiters en de prachtige paarden. Samen kunnen we een wereld creëren waarin iedereen de vreugde van paardrijden kan ervaren!


Klik hier voor de vacatures.Deel blogpost