Wat is er te doen voor de vluchtelingen?

Що можуть зробити українські біженці в Гаазі?

(Для України перейдіть на цю сторінку.)

(For English go to this page.)Als je een werk zoekt. kijk hiernaar Den Haag - Vind een baan

Algemene Informatie

 • If you are looking for a job, you can click this link. • Job aid for Ukrainian refugees ondersteunt mensen uit Oekräine die hun land moesten verlaten vanwege oorlog. Zij willen werkzoekenden en werkgevers in contact brengen om ze te ondersteunen in het integreren met de Europese arbeidsmarkt en om de financiele veiligheid terug te brengen. Voor meer informatie kijk naar here, here, here, here and here.


 • Op zaterdag en tijdens de zomervakantie biedt the Bamboo Child Center ruimtes aan om op de Oekräinierse kinderen te passen. Op zaterdag is er een ruimte voor kinderen tussen 7 en 12 jaar en op de zomervakantie is er ruimte voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Neem contact met Raymond Been voor meer vragen via [email protected] or tel: 070 - 3662011 / 06 - 31792983. Sign up.

Gratis Online Taallessen

 • Gratis beginnerscursus Nederlands voor vluchtelingen. Kijk hier voor meer informatie.


 • Gratis Engelse les van Buffi. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of heb je nog steeds moeite met de Engelse taal? De lessen worden elke maandagavond van 19:30 - 20:30 uur gegeven via ZOOM. Buffi geeft de lessen op een speelse en een leuke manieren om de deelnemers beter te laten ervaren hoe ze dingen in het Engels beter kunnen communiceren. Deze les is niet voor beginners. Ben jij erin geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar: [email protected]


Kinderactiviteiten

 • Spelen voor kinderen is belangrijk! Via deze link kun je speeltuinen en kinderboerderijen vinden waar je naartoe kunt gaan met je kinderen. http://kidsplaythehague.nl


 • Woon je in Scheveningen, Den Haag of omstreken en ken je Oekraïense kinderen die heel graag muziek willen maken? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. YMCA legt vervolgens op een toegankelijke manier, via een appje in het Oekraïens, contact met het kind en zijn of haar ouder(s) of verzorger(s). Daarna sturen ze een uitnodiging voor een gesprekje om te bespreken welk instrument het kind speelt of het liefst wil leren spelen. Aan Oekraïense kinderen die de lessen niet kunnen betalen, worden deze gratis aangeboden.

Activiteiten in Den Haag - Centrum


 • Sasha Mir organiseert een initiatief van kunst- of muziekworkshops voor kinderen uit Oekraïne, samen met psychologische begeleiding voor ouder en kind. Er is al een ruimte en er zijn vrijwilligers die zich voor de kinderen willen inzetten. Ze is op zoek naar 1) Oekraïense moeders met kinderen die momenteel in Den Haag verblijven. Ken je iemand die onderdak biedt, stuur dit bericht door naar hen. 2) Vrijwilligers die de kinderen willen begeleiden, artiesten, muzikanten, psychologen. Het Facebook bericht vind je hier. Jij kunt haar ook een privé bericht sturen via Messenger.


 • Een groep van Oekraïens/Russisch sprekende vrijwilligers organiseert regelmatig een ontmoetingsplek voor moeders en kinderen die zijn gevlucht uit Oekraïne. Locaties waar de ontmoetingen plaatsvinden, kun je vinden op de Facebook pagina. Deze activiteiten worden georganiseerd door heel Den Haag, onder leiding van Oekraïners en Russen.

 

 • Gratis stadstours voor vluchtelingen door Valya Coquil. Zij is een gids in Den Haag en geeft gratis tours door de stad voor vluchtelingen uit Oekraïne. Ze geeft ook rondleidingen waarvan de opbrengst naar goede doelen voor de Oekraïners gaat. Je kunt informatie en de planning vinden op InstagramFacebook of Telegram.


 • Haags KunstAtelier organiseert vanaf medio april iedere woensdag of donderdag van 09:30-12:00 uur een ouder&kind inloopochtend waarbij gezinnen elkaar kunnen ontmoeten, er Kunstactiviteiten aangeboden worden om de ouders en/of de kinderen even te ontzien. Ze beschikken over een fijne lichte ruimte in het Zeeheldenkwartier, lieve kunstdocenten en desgewenst psychologische begeleiding voor ouder en kind. Ben jij of ken jij een Oekraïense familie die wel een hart onder de riem kan gebruiken en kennis wil maken met landgenoten en de cultuur van de stad? Geef hen dan op voor onze inloopochtend! Wil je een steentje bijdrage aan de activiteiten? Dat kan zeker! Stuur maar een email naar [email protected] of bel naar 06 18340195.


 • Iedere maandagochtend organiseert het MOC (Multicultureel Ontmoetings Centrum) aan de Teniersstraat 17 Den Haag een koffieochtend om 9.45 - 11.45 uur voor ouders en kinderen uit Oekraïne. Er worden spelletjes en andere leuke dingen gedaan, in de hoop de kinderen en hun ouders een leuke ochtend te bezorgen. Kennis van Nederlandse of Engelse taal is niet vereist.


 • Voetbal vindt plaats op dinsdag van 16.30-17.30 uur bij HVV (Haagse Voetbal Vereniging). Het adres is Van Hogenhoucklaan 37, 2596 TA Den Haag.


 • HVV zomer-voetbalkamp. In de zomer is er een voetbalkamp op HVV van 15 augustus 2022 t/m 19 augustus 2022. Oekraïense kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen gratis meedoen. Er zijn tien plekken beschikbaar. Aanmelden bij: [email protected] met vermelding van: naam, geboortedatum, voetbalervaring en telefoonnummer. 


 • Krajicek Foundation organiseert sport en spel op woensdagmiddagen. Elke woensdagmiddag biedt de Krajicek Foundation sport en spel aan op het Spaarwaterplein (Bezuidenhout) voor Oekraiense kinderen.


 • Gratis yogalessen. Elke zondag kun je mee doen aan de gratis yogalessen om 10.30 uur die plaats vinden bij de Paleistuin, Prinsessewal in het centrum van Den Haag (ook: Online!). Voor meer informatie kun je een mail sturen naar [email protected]


 • Lunchbijeenkomst Oekraïners in centrum Den Haag. Elke vrijdag is er tussen 11.00-14.00 in de Evangelische Kerk Bleijenburg 3B, 2511 VC, een bijeenkomst met hapjes voor Oekraïners door Oekraïners. Er is kinderopvang aanwezig.

Activiteiten in Den Haag - Laak

 • Adam Vadercentrum is een plek waar iedereen dagelijks terecht kunnen voor heel veel verschillende activiteiten. Er is een ontmoetingsruimte waar u terecht kunt voor koffie/thee en andere drankjes en hapjes. Er liggen spelletjes, kranten en tijdschriften en regelmatig wordt er een tentoonstelling gehouden. Het Vadercentrum heeft een cursuslokaal met computers met internetaansluiting. In deze ruimte worden ook taallessen, EHBO- cursussen, voorlichtingen en heel veel andere cursussen en activiteiten georganiseerd. Er is ook een kleermakerslokaal. In deze ruimte staan industrie-naaimachines en er worden kleermakerscursussen gegeven. Voor meer informatie bel gerust Bilal op 06-40644037.


 • De Weg-Geef-Winkel, hier kan men terecht voor Kleding, Speelgoed of Huisraad e.d., natuurlijk ook Gratis. Het is Jonckbloetplein 80, 2523 AV Den Haag, telefoonnummer 070 2052410 [email protected]. Openingstijden: op dinsdag om 13.00 - 16.00 uur, op woensdag om 13.00 - 16.00 uur, op donderdag om 13.00 - 16.00 uur, op donderdag Avond om 18.00 - 20.00 uur. Kijk op de website voor meer informatie www.haagsevaders.nl


 • Art-S-Cool, dé kunstschool uit de Haagse Schilderswijk heeft een doelstelling om kinderen, hun ouders en bewoners in aanraking te brengen met kunst. Ze geven lessen op scholen en in hun eigen ateliers. Professionele kunstenaars ontwikkelen en organiseren verrassende kunstactiviteiten in de wijk. Op deze manier stimuleren ze kinderen en tieners uit Haagse aandachtwijken om hun artistieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Het is dan wel vakantie, maar veel Oekraïense kinderen kunnen nog steeds niet naar huis, of op vakantie.  Speciaal om deze kinderen een (h)art onder de riem te steken, heeft Art-S-Cool, in samenwerkingen met Geld voor je Kunst een drietal online kunstlessen gemaakt in het Oekraïens. De lessen zijn geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. De eerste video was een pilot, waarbij de Oekraïense kunstenares Alexandra Hunts een online kunstles van hun collega Leontine Lieffering heeft nagesynchroniseerd. Neem alvast een kijkje:
 • De lessen zijn te vinden op ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC9EYmt_qBzqxVtscCduG3vw

Activiteiten in Den Haag - Haagse Hout

 • Elke zondagochtend in Clingendael om 09:15 uur Parklopen. Iedereen (dus alle leeftijden en alle niveaus) zijn van harte welkom om te komen wandelen of hardlopen over een parcours van 1, 3 of 5 kilometer. Verzamelen voor Instituut Clingendael. Natuurlijk gratis en aanmelden is nooit nodig! Informatie is te vinden op www.parklopen.nl en eventuele vragen kunnen gestuurd worden naar [email protected].


 • Creatieve ochtend voor kinderen. Iedere zaterdag om 10.00 uur -12.00 uur een creatieve ochtend voor kinderen in het Koetshuis in Clingendael. Aanmelden via [email protected]. 

Activiteiten in Den Haag - Segbroek

 • Vluchtelingen kunnen gratis trainen bij Haag Atletiek Haag Atletiek biedt graag de mogelijkheid aan alle vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen om een jaar lang gratis te komen trainen. Er kan worden meegetraind bij alle bestaande junioren- en volwassen trainingsgroepen, zowel bij de baan als de weg. Dat kan op alle niveaus, door jong en oud. Enige uitzondering hierop is het meetrainen bij de trainingsgroepen van de pupillen (6 t/m 12 jaar). Deze groepen zitten helaas al vol. Opgeven kan via de secretaris: [email protected]. Algemene informatie over de groepen, trainingstijden en locatie is te vinden op: www.haagatletiek.nl.

Activiteiten in Den Haag - Escamp

 • De protestantse gemeente Den Haag-Zuid West bezit drie kerkgebouwen in haar wijk en stelt op zaterdagen één gebouw aan de Bosbesstraat te Den Haag van 12.00 uur tot 20.00 uur ter beschikking aan vluchtelingengezinnen. Dit om opvangadressen voor één dag te ontlasten van hun taak en onderlinge ontmoetingen tussen vluchtelingen te stimuleren. Interesse? Mail naar [email protected]


 • Zaterdag- en zomerschool van kindcentrum Bamboe heeft plek om Oekraïense kinderen op te vangen. Op de zaterdag is plek voor kinderen tussen 7 en 12 jaar, op de zomerschool voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Neem hiervoor contact op met Raymond Been via [email protected] of bel naar 070 - 3662011 / 06 - 31792983. Meld je aan Kindcentrum Bamboe


Activiteiten in Den Haag - Scheveningen

 • Taal aan Zee biedt Nederlandse les aan. Taal aan Zee is geen officiële onderwijsinstelling. De docenten zijn vrijwilligers. De lessen zijn twee keer per week gegeven en bestaat uit lezen, luisteren, schrijven, spreken. Het inloopspreekuur is op iedere dinsdag van 10.00 uur tot 11.30 uur bij Taal aan Zee aan de Calandstraat 1 in Den Haag. Klik hier voor meer informatie over de locatie. Je kunt je melden bij de receptie van Taal aan Zee op de 5e verdieping. Meld je aan voor Nederlandse les bij Taal aan Zee Centraal.


 • Voetballen in Westbroekpark. Wekelijks voetbalt Wessel van der Donk op zondag vanaf 14.30 uur met een clubje mensen in het Westbroekpark in Den Haag. Deelname is gratis. Het is geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 16 jaar. Klik hier voor de exacte locatie.


 • Vanuit Welzijn Scheveningen in wijk- en dienstencentrum het Kalhuis, Badhuisstraat 177 Den Haag worden de volgende activiteiten aangeboden:
 • Gratis tekenles op woensdag om 15:00 – 16:00 uur voor kinderen tot 18 jaar. Vrijwillig gegeven door een vakdocent tekenen.
 • Gratis Engelse les op donderdag om 13:30 – 15:30 uur voor volwassenen – alle niveaus zijn welkom. Gegeven door een Oekraïense vrijwilliger die in het verleden Engels docent is geweest. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar
 • Gratis Engelse les op dinsdag om 13:00 uur – 14:30 uur voor lichtgevorderden voor Oekraïners die bekend zijn met de Engelse taal en dat willen verbeteren, met name grammatika. Het is een Nederlands sprekende vrijwilliger die Engels docent is geweest en ervaring heeft met het geven van bijlessen in het Engels. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.
 • De activiteiten worden gegeven in Wijk- en Dienstencentrum het Kalhuis, Badhuisstraat 177 Den Haag. Ken je Oekraïners die interesse hebben in één van deze activiteiten? Aanmelden kan van te voren via [email protected]

Activiteiten in Wassenaar

 • Graag wil The Hague Runners een steentje bijdragen door vluchtelingen een vorm van ontspanning aan te bieden. Mensen kunnen (uiteraard gratis!) zich aanmelden voor het hardlopen of wandelen bij onze groepen. Trainingstijden staan hier vermeld op onze site. Helaas zijn onze trainers niet opgeleid om ook jeugd (< 16 jaar) te trainen, maar verder is iedereen van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen zich melden door een mailtje te sturen naar [email protected]

Activiteiten in Voorburg

 • Russischtalige samboles aan kinderen. Sambo is een vorm van zelfverdediging die wij spelenderwijs de kids aanleren. Voorheen waren het vooral kinderen van Russische expats die bij ons sporten maar de eerste Oekraïense vluchtelingen druppelen al binnen! De kinderen sporten leuk samen en het mee kunnen doen in een taal die ze begrijpen is natuurlijk een dikke pré! We zouden graag meer Oekraïners willen verwelkomen. Meer info is te vinden op: https://www.nederlandruslandinstituut.nl/rscc. Hier staan ook de lestijden waarbij de kinderen gewoon mogen aanschuiven om een lesje mee te doen. 


 • Een ervaren kapper zoekt mannelijke modellen. Mannen kunnen bij het Salon van HairApp in Leidscheveen een gratis knipbeurt krijgen op elke woensdag, donderdag en vrijdag. Om een gratis afspraak te maken in ons salon kan men een mailtje sturen naar: [email protected]

Activiteiten in Ypenburg

 • Gratis Yogalessen voor de vluchtelingen uit Oekraïne om hen te helpen deze verschrikkelijke tijden te overwinnen. De les is voorlopig één keer per week op vrijdagochtend bij Buurthuis De Yp, Oeverwallaan 130, 2498 BK Den Haag. Het is natuurlijk gratis! Andere lessen kunnen op aanvraag ingepland worden. Je kunt voor meer informatie contact opnemen via e-mail [email protected] of via whatsapp +31628954285 (Ekaterina).