Inschrijven

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen

Vrijwilligers zijn de onzichtbare helden van onze samenleving. Vaak op de achtergrond, zetten zij zich belangeloos in voor anderen. Wij vinden het belangrijk dat deze helden de erkenning krijgen die ze verdienen. Daarom organiseren de Gemeente Den Haag, PEP Den Haag en Ibis hotel Den Haag City Centre voor de derde keer de 'Haagse Helden verkiezing'.

Verkiezing Haagse Held van het jaar

Sinds half juli zijn we gestart met een zoektocht naar verborgen Haagse helden oftewel de vrijwilligers van Den Haag! Organisaties konden tot 30 september 2017 hun beste, meest onmisbare vrijwilliger nomineren.

Na een stemronde worden de genomineerde vrijwilligers uitgenodigd voor het Haagse Helden Gala, op 7 december in Ibis hotel Den Haag. Tijdens dit feestelijke en exclusieve Award Gala worden zij in de schijnwerpers gezet en wordt de 'Haagse Held van het jaar' uitgeroepen.

Nomineren Haagse Held

Organisaties konden vrijwilligers die een extra applaus verdienen aanmelden in één van de volgende categorieën:

 1. Sport
 2. Cultuur 
 3. Zorg en welzijn
 4. Onderwijs en jeugd 
 5. Buurt en omgeving 

Om in aanmerking te komen voor de titel 'Haagse Held van het jaar' moet de genomineerde vrijwilliger voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Hij/zij doet vrijwilligerswerk in Den Haag in georganiseerd verband.
  Georganiseerd verband betekent dat de vrijwilliger bij een organisatie vrijwilligerswerk verricht. Of in enige vorm van een organisatie zoals bij een bewonerscomité. 
 • Is minimaal 6 maanden actief als vrijwilliger.
 • Blinkt uit in zijn/haar inzet voor de stad Den Haag.

Procedure

 • Een vrijwilliger nomineren? Dat kon tot 30 september 2017 via het aanmeldformulier. 
 • Een deskundige jury kiest uit alle aanmeldingen 3 vrijwilligers per categorie. Zit uw vrijwilliger bij de top 3 van zijn/haar categorie? Dan ontvangt u van ons bericht. 
 • Vanaf 10 november kunnen bewoners van Den Haag via www.denhaagdoet.nl/haagseheldengala stemmen op de genomineerde vrijwilligers. 
 • Op 7 december worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het Haagse Helden Gala. 

Prijs: De winnaars ontvangen een overnachting in een Ibis hotel in de Benelux. Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door Ibis hotel Den Haag City Centre.
NB: over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Fotografie

Let op; vrijwilligers die door de jury uitgekozen worden, krijgen een professionele fotoshoot aangeboden. De fotoshoot zal plaatsvinden in oktober. Deze foto's worden gebruikt voor de online media campagne, de stemmodule op www.denhaagdoet.nl en wellicht tijdens het Gala zelf. Het is belangrijk dat de vrijwilliger hier tijdig van op de hoogte is en toestemming geeft voor publicatie. Zonder foto's kunnen wij hem/haar namelijk niet meenemen in de verdere procedure. Informeer uw vrijwilliger dus voordat u hem/haar aanmeldt.

Met uw hulp hopen wij op 7 december de Haagse Helden te mogen ontmaskeren!