Inschrijven

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen

NLdoet 2018: heel Den Haag doet mee!

Op 9 en 10 maart 2018 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Uiteraard doet Den Haag ook weer mee. PEP Den Haag verzorgt de lokale organisatie van NLdoet in Den Haag. En natuurlijk is Den Haag FM ook weer van de partij met live radio vanuit het Haagse NLdoet hoofdkwartier, Buurthuis De Sprong, Paviljoensgracht 33. Daar is op 9 maart, vanaf 7.00 uur een volledig dagprogramma mee te beleven. Kom voor of na je klus gezellig langs! 

Meld je aan!

Wil je een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling? Doe dan op 9 en 10 maart 2018 mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Je maakt dan kennis met vrijwilligerswerk in Den Haag en helpt een organisatie een klus te klaren. En reken maar dat het nog gezellig is ook!

Programma op 9 maart in ons 'hoofdkwartier' in Buurthuis De Sprong

7.00 uur Start van Den Haag FM, met o.a. interview met Fenna Noordermeer
8.00 – 10.00 Ontbijten met buurtbewoners in buurthuis De Sprong
Goed klussen = goed eten. Woon je in de buurt van De Sprong? Kom gezellig ontbijten! Meehelpen met serveren kan ook: www.nldoet.nl/klus/37960
10.00 – 13.00 Schilderen voor ouderen
Crea Bert? Crea Bea? Help je mee vrolijke schilderijen te maken voor ouderen in verzorgingstehuizen? Je schildert onder begeleiding van een ervaren docent! www.nldoet.nl/klus/37961
10.00 – 15.00 Terracotta potjes versieren
Wie wil er helpen met het versieren van Terracotta potjes? Ze worden, voorzien van een fleurig plantje, verspreid in woon- en zorgcentra en bij ouderen woongroepen in Den Haag.
10.00 – 15.00 Wenskaarten maken voor ouderen en vluchtelingen
NLdoet is aan elkaar denken… We zoeken vrijwilligers die wenskaarten willen maken. Schrijven of vooral knutselen, je bent van harte welkom! De kaarten worden bezorgd bij ouderen en nieuwe Nederlanders. www.nldoet.nl/klus/37964
12.00 – 15.00 Multiculturele middag
Help je mee er een geweldige multiculturele middag van te maken in De Sprong? Er zijn hapjes er diverse optredens van vrijwilligers en professionals. Kom gezellig meehelpen of meevieren! www.nldoet.nl/klus/37966
15.00 Slotinterview
+ Hele dag: • Live uitzending door Den Haag FM van 7.00 – 15.00 uur. Diverse interviews met vrijwilligers en organisatoren van klussen. Ook live verslag van een aantal klussen in de stad.
• Hapjes, drankjes, muziek en heel véél gezelligheid!

Meedoen

Meedoen als groep
Vele handen maken licht werk. Dus waarom doe je niet mee als groep? Verzamel familie, collega’s, leden van je (sport)club of klasgenoten en zoek een leuke klus uit. Een mooie manier om samen wat goeds te doen.

Meedoen als bedrijf
Ook als bedrijf kun je meedoen aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ben je betrokken bij de samenleving, bij de stad, en wil je die betrokkenheid uitdragen? Pak dan eens met alle collega's een leuke NLdoet-klus op. Tussen al deze klussen vind je vast en zeker mooie activiteiten die je samen met collega's kunt doen.

Meedoen als school
Ook als middelbare of hogere school kun je meedoen aan NLdoet. Gewoon door een klus te kiezen uit het aanbod en daaraan met leerlingen en leerkrachten mee te doen. Of door zelf een klus te organiseren. Een zelfgeorganiseerde klus geeft leerlingen een trots gevoel en hun maatschappelijke betrokkenheid wordt gestimuleerd.

Een klus te klaren?

Ben je verbonden aan een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? NLdoet is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor je organisatie. Heb je een klus of wil je tijdens NLdoet net dat beetje extra doen? Meld je klus dan aan op www.nldoet.nl.

Hulp bij organiseren en aanbieden klus 
Wij helpen je graag op weg met handige informatie, downloads en communicatiemiddelen die je kunt gebruiken bij het bedenken en organiseren van een leuke klus en bij de communicatie daarover. Wat vind je in deze digitale toolkit?

1. Aanbevolen handige documenten en downloads (van www.nldoet.nl)

2. Stappenplan opzetten, uitvoeren en opvolgen

 • Maak een heldere klusomschrijving
  Bedenk een korte, wervende en enthousiaste tekst. Neem daarin op:
  • Naam klus: inspirerende naam voor de klus waardoor mensen geprikkeld raken om mee te doen.
  • Duidelijke omschrijving van taken, tijd en wat vrijwilligers kunnen verwachten. 
 • Publiciteit
  Werf vrijwilligers zo breed mogelijk: verstuur een persbericht, gebruik social media en deel de klus binnen je netwerk. 
 • Voorbereiden klus en materiaal inkopen
 • Waarderen vrijwilligers na afloop
  Organiseer een gezamenlijke afronding. Napraten, ervaringen delen, een borrel, een attentie... Zorg voor blije gezichten en iets wat de vrijwilliger bindt aan uw organisatie.

Gratis promotiemateriaal

Help je mee NLdoet in Den Haag extra bekendheid te geven? Er zijn diverse promotiematerialen speciaal voor NLdoet in Den Haag ontwikkeld. Je kunt een promotiepakketje ophalen bij de balie van PEP Den Haag, Riviervismarkt 2. In dit pakketje zitten:
 • Poster NLdoet Den Haag 2018
 • Ansichtkaart 'Ben jij mijn NLdoet Date' om vrijwilligers te werven
 • Bedank ansichtkaart voor vrijwilligers die meededen met jouw klus

Meer weten?

Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.nldoet.nl. Of neem contact op met PEP via e-mail nldoet@pepdenhaag.nl of bel met de receptie (070) 302 44 44.

Praat mee op Facebook, Instagram en Twitter over NLdoet en gebruik de hashtag #NLdoet!