Inschrijven

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen

Informatie voor organisaties

Werkt u voor een vrijwilligersorganisatie of maatschappelijke instelling in Den Haag? Op deze pagina vindt u informatie over werken met vrijwilligers.

Vrijwilligers vinden

  • Vrijwilligersvacatureplatformen
    Plaats kosteloos uw vacature op de volgende vrijwilligersvacatureplatformen: Den Haag DoetVolunteer The Hague en Haagse Stage. Hiervoor heeft u een account nodig. Bij de registratie vragen wij eenmalig uw gegevens.
    In de Kandidatenbank kunt u actief op zoek gaan naar Hagenaars die beschikbaar zijn voor vrijwilligerswerk. U vindt de Kandidatenbank in uw organisatieaccount op Den Haag Doet.
  • NLdoet
    NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ieder jaar kunt u uw vrijwilligersklus aanmelden.

Scholing

Organisaties en vrijwilligers kunnen, vaak kosteloos, een training volgen via de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie. U kunt ook zelf ook een cursus plaatsen.

Waardering

Haagse vrijwilligers worden gewaardeerd! Attendeer uw vrijwilligers op de webwinkel van de gemeente Den Haag en op de Kortingspas. Ook voor organisaties bestaat een waardering; de Haagse Hulde is dé jaarlijkse prijs voor vernieuwend vrijwilligersbeleid.

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid
Om organisaties te helpen hun vrijwilligersbeleid te versterken, heeft PEP Den Haag verschillende producten, diensten en projecten. 

Vrijwilligersovereenkomst en intentieverklaring

Maak samen met uw vrijwilliger afspraken op papier via een vrijwilligersovereenkomst. Hierin staat wat ieders verantwoordelijkheden zijn en onder welke voorwaarden jullie samenwerken. De intentieverklaring gebruikt u wanneer een WWB'er bij u aan de slag gaat. 

Verzekering voor vrijwilligers
De Haagse Polis is een gratis verzekering van de gemeente Den Haag voor iedereen die vrijwilligerswerk verricht. De Haagse Polis biedt een ruime dekking voor ongevallen, persoonlijke eigendommen, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Bij schade neemt u of de vrijwilliger contact op met het Bureau Gemeentelijk Risicomanagement van de gemeente Den Haag, via rm@denhaag.nl of tel: 070 - 353 51 75.

Contact

Het serviceteam van Den Haag Doet staat maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur voor u klaar. Heeft u vragen over de website? Mail naar service@denhaagdoet.nl of tel: 070 - 302 44 19.