Inschrijven

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen

Haagse Held van het jaar

De vijf winnaars werden op 7 december (Nationale Vrijwilligersdag) bekendgemaakt tijdens het Haagse Helden gala.

Benieuwd naar alle genomineerden? Bekijk het overzicht hieronder.

Buurt & Omgeving

Kwok Keung Tang

Stichting de Chinese Brug

Wim Post

St. Wijkberaad Laak Centraal

Els de Waard

Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen
Kwok Keung Tang
Stichting de Chinese Brug

Bijna een kwart eeuw is de heer Kwok Keung Tang al vrijwilliger bij stichting De Chinese Brug. Hij is vrijwel dagelijks aanwezig en draait nergens zijn hand voor om. Of het nu gaat om het organiseren van Chinees Nieuwjaar, het schilderen van stoelen, het doen van boodschappen of het maken van een lamp; de 72-jarige heer duizendpoot staat altijd paraat. Zolang hij zich maar nuttig kan maken.

Wim Post
St. Wijkberaad Laak Centraal

Wim Post heeft een staat van dienst om u tegen te zeggen. Zo is hij al 21 jaar vrijwilliger bij de bewonersorganisatie Laak Centraal. Veertien jaar geleden heeft hij een heldendaad verricht door de Wijkbus Groot Laak uit het slop te trekken. De 86-jarige Wim staat inmiddels alweer tien jaar aan het roer van deze, voor veel ouderen, onmisbare busdienst. En hij wil van geen halt weten.

Els de Waard
Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen

Els is een ware alleskunner. Bij Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen is zij een vast onderdeel van de kookploeg, maar ze draait haar hand ook niet om voor het doen van boodschappen of het dekken van de tafels voor het wekelijkse driegangen diner voor de ouderen in de wijk. Bovendien verzorgt ze met liefde en vol overgave de hapjes en drankjes tijdens de andere activiteiten. Als het om verzorgen gaat, is Els niet te stoppen.

Cultuur

Gregory Vanhouttem

Stichting Briza/ Zeeheldenkwartier

Michel Kester

Zeeheldenfestival

James Owie

Stichting Africa Life
Gregory Vanhouttem
Stichting Briza/ Zeeheldenkwartier

Een roerige jeugd en een jarenlange gang langs tal van instanties hebben Gregory er niet onder gekregen. Sterker nog, hij heeft zich opgericht en de laatste acht jaar is hij onmisbaar als technisch assistent en percussionist bij Muziektheater Briza. Gregory stort zich fanatiek op nieuwe creatieve avonturen voor scholen en ouderen. Hij heeft nog nooit een afspraak of voorstelling gemist.

Michel Kester
Zeeheldenfestival

Zeg je Zeeheldenfestival, dan zeg je Michel Kester. Al 27 edities is de geboren Zeeheld nauw betrokken bij dit uit de kluiten gewassen buurtfeestje. Begonnen als barman is hij uitgegroeid tot de man die met tomeloze energie de financiën beheert, sponsors werft en feilloos de juiste vrijwilliger op de juiste plek zet. Michel regelt het allemaal. Vrijwillig.

James Owie
Stichting Africa Life

James houdt van mensen verbinden en van muziek, dit was de aanleiding om Stichting Africa Life op te richten. Sindsdien steekt hij al jaren vol liefde en passie vrijwillig al zijn vrije tijd in Africa Life. Wat begon als initiatief om Afrikaanse culturen uit te dragen, resulteerde onder andere in de jaarlijkse The Hague Cultural Parade. Een swingend event waarbij heel Den Haag kennismaakt met de rijkdom aan culturen binnen de stadsgrenzen. Met dank aan James.

Onderwijs & Jeugd

Sabrina Koegler

Buurthuis van de Toekomst De Yp

Yusuf Abdi Mohamed

Stichting Dalmar

Fatima Habibi

Stichting Mooi
Sabrina Koegler
Buurthuis van de Toekomst De Yp

Door velen wordt ze omschreven als een topwijf. Zonder haar zou Buurthuis van de Toekomst De Yp er namelijk heel anders uitzien. Met het Girls Only-project helpt ze jongedames vertrouwen op te bouwen in zichzelf. Onderwerpen als seksualiteit en drugs worden hierbij niet geschuwd. Daarnaast is zij de drijvende kracht achter de knutselclub voor de kleinere kids én de jaarlijkse buitenspeeldag. Uiteraard, allemaal vrijwillig.

Yusuf Abdi Mohamed
Stichting Dalmar

Den Haag mag zich gelukkig prijzen met zo’n bijzondere inwoner. Yusuf is pas zes jaar in Nederland, maar is letterlijk en figuurlijk een schoolvoorbeeld voor velen. Niet alleen ligt zijn boek ‘Asielzoeker in Nederland’ in de schappen, hij staat ook nog eens drie dagen per week klaar om nieuwe vluchtelingen te helpen hun weg te vinden. Bovendien geeft hij minderjarigen huiswerkbegeleiding in onder meer wiskunde, Engels en Nederlands en draaft hij geregeld op als tolk.

Fatima Habibi
Stichting Mooi

Bewoners van nul tot honderd profiteren van de tomeloze inzet van Fatima. Zo begeleidt ze kindergroepen bij Stichting Mooi en doet daar tevens de PR. Maar zoals het een echte vrouw betaamt, is Fatima een heuse multi-tasker. Zo zet ze zich ook in voor kwetsbare vrouwen in haar wijk én organiseert ze activiteiten voor ouderen. In Laakhaven is er dan ook niemand die Fatima niet kent!

Sport

Arjan Offerhaus

Haagse Hockeyclub hdm

Corrie Grevenstette

AASRA

Rob Zomer

Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade
Arjan Offerhaus
Haagse Hockeyclub hdm

Onder het motto ‘samen maken we het leuk’ is Arjan Offerhaus als vrijwilliger actief voor hockeyclub hdm. Met als doel sportiviteit én respect. Zo heeft ze bij hdm de blauwe kaart geïntroduceerd waarmee je de tegenstander een compliment geeft over de sportieve wedstrijd. Dit jaar is ze een campagne gestart om homoacceptatie te bevorderen. En met succes. In tal van teams is homoseksualiteit bespreekbaar gemaakt en ondertussen wappert de regenboogvlag bij de ingang van het sportpark.

Corrie Grevenstette
AASRA

Als het aan Corrie Grevenstette ligt, zal niemand zich ooit alleen voelen. Zij is de drijvende kracht achter de eenzaamheidsbestrijdingsclub en staat altijd voor iedereen klaar. Bij aerobic en zumba is ze al meer dan achttien jaar druk in de weer. En als de aerobic juf een keer ziek is dan valt Corrie gewoon in! Wanneer de rust weer is wedergekeerd, behartigt ze de belangen van de vrouw in Den Haag als penningmeester van de Sociaal Cultureel Vrouwen Vereniging AASRA .

Rob Zomer
Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade

Anders dan zijn achternaam doet vermoeden is Rob Zomer het héle jaar door in touw voor de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade. Als voorzitter van de vereniging is hij namelijk 365 dagen per jaar de contactpersoon voor de gemeente, diensten en instellingen. Na een lange tijd zonder voorzitter, bleek Rob letterlijk en figuurlijk een redder in nood van de 101 jaar oude Haagse Vrijwillige Reddingesbrigade.

Zorg & Welzijn

Thea en Rashid Benselam

Stichting Cato

Frank Leloux

Philadelphia Zorg

Netty Olffers

De Laakse Lente
Thea en Rashid Benselam
Stichting Cato

In 2014 trok een nieuwe bewoonster in bij verzorgingstehuis Cato Bezuidenhout en Thea en Rachid ‘verhuisden’ gezellig mee. Sindsdien is het echtpaar er zeven dagen per week als vrijwilliger te vinden. Altijd druk in de weer. Van gezellig een bakje koffiedrinken met bewoners tot het verzorgen van de wekelijkse bingo. In de zomermaanden gaat Rashid op vakantie naar vaderland Tunesië en zelfs dan houdt Thea hem op de hoogte van het wel en wee van de bewoners.

Frank Leloux
Philadelphia Zorg

Zoals Frank zie je ze maar zelden. Een onbaatzuchtige duizendpoot die voor meerdere locaties van Philadelphia Zorg een onmisbare vrijwilliger is. Zo zorgt Frank er onder meer voor dat de bewoners leuke tripjes kunnen maken. Van Euro Disney tot muziekfestivals. Altijd gratis en altijd onvergetelijk. Ondanks zijn drukke privéleven en baan als VvE beheerder, zorgt Frank er ook nog eens voor dat hij zelf mee kan… om te helpen.

Netty Olffers
De Laakse Lente

Na het sluiten van het wijkcentrum in 2012, besloot Netty Olffers dat de ‘dakloze’ ouderen van de Laakse Lente wel ergens terecht moesten kunnen. Sindsdien stelt ze vijf dagen per week haar eigen woonkamer aan de Genestetlaan ter beschikking. Tussen 10:00 en 12:00 uur is iedereen welkom voor koffie en kwebbelen. Op sommige dagen komen er wel 25 mensen! Netty is ook de drijvende kracht achter de zomeractiviteiten voor de ouderen, waardoor de zomermaanden voor velen minder eenzaam zijn.

Velden met een * zijn verplicht