Ik ben scholier

Maatschappelijke stage

Jaarlijks lopen veel Haagse leerlingen uit het voortgezet onderwijs 30 uur stage bij een maatschappelijke organisatie. Jij ook? Het wordt een bijzondere ervaring. Je maakt kennis met een organisatie en gaat daar iets voor anderen doen. Iets positiefs, zonder dat je er iets voor terug verwacht; én iets interessants. Misschien ga je werk uitvoeren dat je nog nooit eerder deed. Het kan zomaar gebeuren dat je een bepaalde taak heel leuk blijkt te vinden of er heel goed in blijkt te zijn. Veel voorgangers van jou hebben die ervaring gehad.


Je maatschappelijke stage loop je bij een non-profitorganisatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een sportvereniging, een buurthuis of een kinderboerderij. Je kunt samen met je vrienden stage lopen of alleen.


Maatschappelijke Stage vinden

Je maatschappelijke stage kun je op een aantal manieren vinden:

• Bij jouw (sport)vereniging

Misschien ben je al lid van een voetbalclub of een andere sportvereniging. Daar kun je vrijwilligerswerk doen voor je maatschappelijke stage.

• Via vrienden of familie

Je kunt je ouders of vrienden vragen of zij een organisatie kennen waar je jouw maatschappelijke stage kunt gaan lopen.

• Via onze vacaturebank


In onze vacaturebank kun je online zoeken naar maatschappelijke stages. Je kunt een stadsdeel selecteren om stageplaatsen in je eigen buurt te vinden. Als je selecteert op 'sector en op andere velden, kun je een maatschappelijke stage vinden die past bij jouw voorkeuren.


Voordat je aan de slag gaat:

• Laat je stage goedkeuren door je docent.

• Maak met de organisatie afspraken over je werkzaamheden.


Vrijwilligerswerk

Door de maatschappelijke stage maak je kennis met vrijwilligerswerk. Wij hopen dat je daar de smaak te pakken krijgt. Vrijwilligerswerk doen is nuttig, maar ook leuk en kan voor jezelf van grote waarde zijn. Je kunt het reilen en zeilen van een organisatie meemaken. Ervaring opdoen in werk waar je misschien wel je beroep van wilt gaan maken. Voor jezelf onderzoeken of jij wel echt met dieren wilt werken, of welk werk wel of niet bij je past. Ook is het een mooie manier om andere mensen te leren kennen dan alleen van je school of club. Kortom: neem eens een kijkje op onze vacaturebank.

Uitgelichte vacatures

4–8 uur/week · 6 apr 2021 – 30 sep 2021
Den Haag
Locatie Ametisthorst - Liefhebber van dammen en schaken?Activiteiten begeleiden bij dammen en schaken.Geplaatst door HWW Zorg
4–6 uur/week · 6 apr 2021 – 31 dec 2021
Den Haag
Locatie De Eshoeve - Maatje gezocht voor wandelen en fotograferen!Voor een wat eenzame heer die in ons verpleeghuis woont zoeken we een vrijwilliger die het leuk vindt om hem te bezoeken.Geplaatst door HWW Zorg
4 uur/week · 7 apr 2021 – 1 jan 2022
Den Haag
Doe jij ook mee met YourCube?Wil jij iets goeds doel voor de samenleving? En daarmee jezelf ontwikkelen?Geplaatst door Netwerk Haagse Helpers

Contact

Aysien Zondervan[email protected]Adviseur
[email protected]
070 – 302 4476