Ik ben scholier

Maatschappelijke stage

Jaarlijks lopen veel Haagse leerlingen uit het voortgezet onderwijs 30 uur stage bij een maatschappelijke organisatie. Jij ook? Het wordt een bijzondere ervaring. Je maakt kennis met een organisatie en gaat daar iets voor anderen doen. Iets positiefs, zonder dat je er iets voor terug verwacht; én iets interessants. Misschien ga je werk uitvoeren dat je nog nooit eerder deed. Het kan zomaar gebeuren dat je een bepaalde taak heel leuk blijkt te vinden of er heel goed in blijkt te zijn. Veel voorgangers van jou hebben die ervaring gehad.


Je maatschappelijke stage loop je bij een non-profitorganisatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een sportvereniging, een buurthuis of een kinderboerderij. Je kunt samen met je vrienden stage lopen of alleen.


Maatschappelijke Stage vinden

Je maatschappelijke stage kun je op een aantal manieren vinden:

• Bij jouw (sport)vereniging

Misschien ben je al lid van een voetbalclub of een andere sportvereniging. Daar kun je vrijwilligerswerk doen voor je maatschappelijke stage.

• Via vrienden of familie

Je kunt je ouders of vrienden vragen of zij een organisatie kennen waar je jouw maatschappelijke stage kunt gaan lopen.

• Via onze vacaturebank


In onze vacaturebank kun je online zoeken naar maatschappelijke stages. Je kunt een stadsdeel selecteren om stageplaatsen in je eigen buurt te vinden. Als je selecteert op 'sector en op andere velden, kun je een maatschappelijke stage vinden die past bij jouw voorkeuren.


Voordat je aan de slag gaat:

• Laat je stage goedkeuren door je docent.

• Maak met de organisatie afspraken over je werkzaamheden.


Vrijwilligerswerk

Door de maatschappelijke stage maak je kennis met vrijwilligerswerk. Wij hopen dat je daar de smaak te pakken krijgt. Vrijwilligerswerk doen is nuttig, maar ook leuk en kan voor jezelf van grote waarde zijn. Je kunt het reilen en zeilen van een organisatie meemaken. Ervaring opdoen in werk waar je misschien wel je beroep van wilt gaan maken. Voor jezelf onderzoeken of jij wel echt met dieren wilt werken, of welk werk wel of niet bij je past. Ook is het een mooie manier om andere mensen te leren kennen dan alleen van je school of club. Kortom: neem eens een kijkje op onze vacaturebank.

Uitgelichte vacatures

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Start vanaf 25 jul 2022 Voor ongeveer 4 weken
Den Haag
Vrijwilliger bij onze vakantie-activiteiten!
Kom als vrijwilliger helpen bij de vakantie-activiteiten voor kinderen! Ondersteun bij de workshops en ga mee op uitstapje.Geplaatst door Buurtcentrum De Mussen
Structureel werk · 2–3 uur/week
Den Haag
Wij zoeken ‘tuinvrijwilligers met groene vingers’
Jonker Frans heeft een prachtige besloten tuin. Onze bewoners gaan graag naar buiten en vinden het ook fijn om iets in de tuin te kunnen doen.Geplaatst door Florence, Woonzorgcentrum Jonker Frans
Structureel werk · 3–4 uur/week
Den Haag
Toppers voor de bediening gezocht
Houd jij van duurzaam? Heb je een dienend hart en geniet je van een gezellig gesprek? Dan hebben wij een leuke werkplek in een Petit Paradis voor jou!Geplaatst door Stichting 488

Contact

Aysien Zondervan, adviseur[email protected]070 - 302 4476