PEP Den Haag

Samen meer voor vrijwilligers

Samen doen we meer voor vrijwilligers. Even sparren met een van onze adviseurs over jouw vrijwilligersbeleid? We geven advies over hoe je vrijwilligers kunt vinden, aan welke wetten je moet voldoen, of hoe je een vrijwilligersbeleid maakt. Maak een afspraak en samen gaan we op zoek naar oplossingen.

Haags Keurmerk

Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties

Met een keurmerk kun je laten zien dat jouw vrijwilligersbeleid op orde is. En dat maakt jouw organisatie gelijk een stuk aantrekkelijker voor (nieuwe) vrijwilligers.

Haagse Polis - vrijwilligers verzekerd

Haagse Polis

De Haagse Polis is een gratis verzekering van de gemeente Den Haag voor iedereen die vrijwilligerswerk doet. Schade? Neem contact op met het Bureau Gemeentelijk Risicomanagement, [email protected] of tel: 070 - 353 51 75.

Cursus voor vrijwilligerscoördinatoren

Ben je vrijwilligerscoördinator of begeleider van vrijwilligers? Of wil je dat worden? In 3 middagen leer je alles wat je moet weten over werken met vrijwilligers. We starten op 13 september 2022.


Deze cursus is ontwikkeld door Sytske Geertsma. Zij is zelf al 8 jaar vrijwilligerscoördinator. Sytske: “Toen ik als vrijwilligerscoördinator begon, kwam ik er al snel achter dat werken met vrijwilligers anders is dan met betaalde krachten. Ik had behoefte aan handvatten en tips. Inmiddels heb ik verschillende cursussen en een master gedaan waardoor ik echt de fijne kneepjes van het vak ken. Ontzettend leuk om dit tijdens deze cursus weer over te brengen aan andere vrijwilligerscoördinatoren. Zo hoop ik dat het begeleiden van vrijwilligers voor coördinatoren leuk en behapbaar blijft. En we inspireren ook elkaar, samen kunnen we vrijwilligers beter begeleiden.”