Hulp voor Oekraïne

Hulp voor Oekraïne

Wil jij iets doen om mensen in Oekraïne te helpen? Bekijk hier het overzicht van Haagse activiteiten.

Information for ukrainian refugees: click here


Het team van Den Haag Doet is geschokt door wat zich afspeelt in Oekraïne als gevolg van de inval door Rusland. En we merken dat mensen in Den Haag graag willen helpen. Hieronder verwijzen we je naar de verschillende initiatieven. Klik op deze link voor de Engelse pagina/click on this link for the English page. https://www.volunteerthehague.nl/help-ukraine. Een deel van deze pagina is vertaald door Tanja Kiruta in het Oekraïens en kun je vinden op de volgende link:https://uatodo.github.io/


Organiseer je zelf iets of heb je een nuttige link dat je in dit overzicht wilt hebben? Stuur een mail naar [email protected] of tel: 070 - 302 44 44.

Haagse initiatieven

Wat kun jij doen en wat is er te doen?

Wat kunnen de inwoners van Den Haag doen?

Wat kan je bedrijf doen?

Landelijke initiatieven


  • De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro555 open gezet in een nationale actie om noodhulp te verlenen in en rondom Oekraïne. De elf hulporganisaties, waaronder het Rode Kruis, maken zich enorm zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Meer info www.rodekruis.nl.

Al deze bronnen hebben we online gevonden en we hebben ons best gedaan om te checken of ze betrouwbaar zijn. Maar check ook altijd zelf of het een goed idee is om geld te doneren of goederen te geven aan een liefdadigheidsdoel.