Skip Navigation
Zebra Welzijn

Zebra Welzijn

Non-profit

Over ons

Onze professionals ondersteunen samen met een groot aantal vrijwilligers de bewoners van jong tot oud die het op eigen kracht (even) niet meer redden. Samen met onze partners in de wijk, in onderwijs, ...

Zorg & WelzijnOuderenBuurt & omgeving
VrijwilligersbeleidVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’sKwaliteitsonderscheiding Goed Geregeld
Deel

Respijtzorg-Mantelzorg

0–2 uur/week
Van Limburg Stirumstraat 280, 2515 PT Den Haag, Nederland
Zorg en hulpverlening
NederlandsPraten met anderenBegeleiden
Zorg & WelzijnOuderen
100 plaatsen over.
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#39116
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Vrijwilligersbureau-Zebra/activiteiten/Respijtzorg-Mantelzorg/39116 om je aan te melden
SamenvattingRespijtzorg-Mantelzorg Archipel/Willemspark, Zeeheldenkwartier en Kortenbos
Uitgebreide omschrijving


In de huidige participatiemaatschappij wordt steeds meer een beroep gedaan op mantelzorg. Zebra is actief betrokken bij mantelzorgers en zoekt vrijwilligers die mantelzorgers willen ontlasten door (zorg)taken tijdelijk van hen over te nemen.


Het kan daarbij gaan om ondersteuning van de mantelzorger bij praktische taken, sociale bezigheden of het tijdelijk overnemen van zorgtaken.


Het kan gaan om eenmalige ondersteuning of periodieke ondersteuning. Per mantelzorger met hulpvraag wordt gekeken welke vorm van ondersteuning wenselijk is en op welke manier de vrijwilliger daarin iets kan betekenen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich voor mantelzorgers woonachtig in de wijken Archipelbuurt, Willemspark Zeeheldenkwartier en Kortenbos willen inzetten.


Werkplek:

Bij de mensen thuis.


Tijden:

Door de week en weekend van 9-17 uur. Werktijden in overleg. Afhankelijk van de vraag van de mantelzorger en zorgvrager en in overleg met de beroepskracht.


Periode:

De vraag naar mantelzorgondersteuning varieert. Dit betekent dat er niet altijd behoefte is aan respijtzorg en dat er perioden zijn dat er geen vrijwilligerswerk beschikbaar is.


Taken:

Individuele (zorg)taken uitvoeren bij een zorgvrager of dementerend persoon. Per situatie kunnen de taken verschillen. Bijvoorbeeld een wandeling maken, mee naar de dokter, samen de krant lezen, samen een puzzel maken e.d.


Wij vragen van vrijwilligers dat zij:

Affiniteit met ouderen hebben, betrouwbaar en geduldig zijn, veiligheid kunnen creëren en voldoende sociale vaardigheden bezitten.


Ben jij die gemotiveerde vrijwilliger en wil jij graag ons team komen versterken? Mail ons je reactie met motivatie en eventueel een CV.


“Wij als organisatie zijn 'Corona-proof ' en bij deze vrijwilliger activiteiten kan anderhalve meter afstand tussen oudere en vrijwilliger in stand worden gehouden en vrijwilliger en oudere worden beiden geacht zich volledig te houden aan de hygiëne-maatregelen volgens de RIVM en de activiteit af te zeggen bij gezondheidsklachten van vrijwilliger of oudere in overeenstemming met de adviezen van de RIVM”.Wij bieden u als vrijwilliger:

- Scholingsmogelijkheden: stedelijk zullen er scholingsmogelijkheden in de vorm van cursussen over ziektebeelden, grenzen stellen e.d. worden aangeboden.

- Ondersteuning en persoonlijke begeleiding van de ouderenconsulent.

Wat vrijwilligers nodig hebben
Hoe kom ik er?
Over Zebra Welzijn
Onze professionals ondersteunen samen met een groot aantal vrijwilligers de bewoners van jong tot oud die het op eigen kracht (even) niet meer redden. Samen met onze partners in de wijk, in onderwijs, zorg, welzijn, wonen, veiligheid, met bewonersorganisaties en de gemeente leveren wij een belangrijke bijdrage leveren aan het welbevinden van de bewoners in onze wijken. Door de nauwe samenwerking, dichtbij de bewoners worden hun talenten en mogelijkheden benut en geven wij hen de kans om problemen zelf op te lossen, in en met hun sociale netwerk.

Wij bieden diensten aan op het gebied van maatschappelijke en praktische ondersteuning, ouderenwerk, opbouwwerk, jeugd en jongerenwerk, peuterspeelzaalwerk. Je kunt bij ons voor uiteenlopende soorten vrijwilligerswerk terecht. Of je nu incidenteel aan de slag wil voor een buur, wilt coachen, activiteiten wilt organiseren of ondersteunen, administratieve taken wilt verrichten of ergens als vrijwilliger les in wilt geven. Kijk snel naar de vacatures die we op de site aanbieden of neem contact met ons op voor een verkennend gesprek. Wij zijn werkzaam in stadsdeel Centrum (Transvaal, Schilderswijk, Stations- en Rivierenbuurt, Oude Centrum, Kortenbos, Zeeheldenkwartier, Archipel en Willemspark).
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
1 uur/week · Start vanaf 18 jun 2021
Den Haag
Wijkkrant zoekt bezorgersVoor een paar straten in de wijk zoeken we nog bezorgers. Dit jaar wordt de krant nog drie keer bezorgd.Geplaatst door Bewonersorganisatie Archipel & Willemspark
3 uur/week · 1 apr 2021 – 21 jul 2021
Den Haag
Creatieve coördinerend vrijwilliger gevraagd
Hou je van knutselen en nieuwe dingen bedenken? Voor onze Woensdagavond Creaclub zijn wij op zoek naar een enthousiaste gezellige creatieveling.
Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
2–4 uur/week · 31 mrt 2021 – 30 sep 2021
Den Haag
Ben jij goed in onderhandelen en netwerken? Wij zijn op zoek naar een ervaren Bestuurslid die het netwerk in Den Haag kent. Geplaatst door When The Eagle Learns To Fly
Trainingen die je misschien ook interessant vindt
Jun29
Training · 29 jun, 09:30 - 12:00
Den Haag
Basistraining Vergadertechnieken (inclusief notuleren) Ga je als vrijwilliger of bestuurder vergaderingen bijwonen of organiseren? Leer dan snel alles over vergaderen en notuleren in deze basistraining. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun18
Training · 18 jun, 12:00 - 13:00
Den Haag
MANTELZORG & DEMENTIEHoe kunnen informele organisaties mantelzorgers met dementie ondersteunen om overbelasting te voorkomen. Geplaatst door PEP Den Haag
Jul8
Training · 8 jul, 09:30 - 12:00
Den Haag
Gastvrijheid en Klantvriendelijkheid Ontvang je regelmatig klanten of bezoekers, bijvoorbeeld als receptionist, intercedent of gastvrouw? Vergroot dan nu je gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun21
Training · 21 jun, 15:00 - 17:00
Flexibele locatie
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
Okt7
Training · 7 okt, 12:30 - 15:00
Vanuit huis
Online Workshop "Projectplan schrijven"Heb je een goed idee voor een project, maar heb je moeite met het schrijven van een goed projectplan? Doe dan mee aan deze workshop!Geplaatst door PEP Den Haag
Okt11
Training · 11 okt, 15:00 - 17:00
Vanuit huis
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
100 plaatsen over.
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#39116
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Vrijwilligersbureau-Zebra/activiteiten/Respijtzorg-Mantelzorg/39116 om je aan te melden