Skip Sidebar
Zebra Welzijn

Zebra Welzijn

Non-profit

Over ons

Onze professionals ondersteunen samen met een groot aantal vrijwilligers de bewoners van jong tot oud die het op eigen kracht (even) niet meer redden. Samen met onze partners in de wijk, in onderwijs, ...

WelzijnOuderenBuurt & omgeving
Kwaliteitsonderscheiding Goed GeregeldVrijwilligersbeleidVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Deel

Respijtzorg-Mantelzorg

0–2 uur/week
Van Limburg Stirumstraat 280, 2515 PT Den Haag, Nederland
HulpverleningNederlandsZorg
Welzijn
100 plaatsen over.
Deel activiteit
#39116
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Vrijwilligersbureau-Zebra/activiteiten/Respijtzorg-Mantelzorg/39116 om je aan te melden

Contactpersoon

Zebra WelzijnStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 070-2052600.

Samenvatting

Respijtzorg-Mantelzorg Archipel/Willemspark, Zeeheldenkwartier en Kortenbos

Uitgebreide omschrijving


In de huidige participatiemaatschappij wordt steeds meer een beroep gedaan op mantelzorg. Zebra is actief betrokken bij mantelzorgers en zoekt vrijwilligers die mantelzorgers willen ontlasten door (zorg)taken tijdelijk van hen over te nemen.


Het kan daarbij gaan om ondersteuning van de mantelzorger bij praktische taken, sociale bezigheden of het tijdelijk overnemen van zorgtaken.


Het kan gaan om eenmalige ondersteuning of periodieke ondersteuning. Per mantelzorger met hulpvraag wordt gekeken welke vorm van ondersteuning wenselijk is en op welke manier de vrijwilliger daarin iets kan betekenen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich voor mantelzorgers woonachtig in de wijken Archipelbuurt, Willemspark Zeeheldenkwartier en Kortenbos willen inzetten.


Werkplek:

Bij de mensen thuis.


Tijden:

Door de week en weekend van 9-17 uur. Werktijden in overleg. Afhankelijk van de vraag van de mantelzorger en zorgvrager en in overleg met de beroepskracht.


Periode:

De vraag naar mantelzorgondersteuning varieert. Dit betekent dat er niet altijd behoefte is aan respijtzorg en dat er perioden zijn dat er geen vrijwilligerswerk beschikbaar is.


Taken:

Individuele (zorg)taken uitvoeren bij een zorgvrager of dementerend persoon. Per situatie kunnen de taken verschillen. Bijvoorbeeld een wandeling maken, mee naar de dokter, samen de krant lezen, samen een puzzel maken e.d.


Wij vragen van vrijwilligers dat zij:

Affiniteit met ouderen hebben, betrouwbaar en geduldig zijn, veiligheid kunnen creëren en voldoende sociale vaardigheden bezitten.


“Wij als organisatie zijn 'Corona-proof ' en bij deze vrijwilliger activiteiten kan anderhalve meter afstand tussen oudere en vrijwilliger in stand worden gehouden en vrijwilliger en oudere worden beiden geacht zich volledig te houden aan de hygiëne-maatregelen volgens de RIVM en de activiteit af te zeggen bij gezondheidsklachten van vrijwilliger of oudere in overeenstemming met de adviezen van de RIVM”.


Wij bieden u als vrijwilliger:

- Scholingsmogelijkheden: stedelijk zullen er scholingsmogelijkheden in de vorm van cursussen over ziektebeelden, grenzen stellen e.d. worden aangeboden.

- Ondersteuning en persoonlijke begeleiding van de ouderenconsulent.

Wat vrijwilligers nodig hebben

Hoe kom ik er?

100 plaatsen over.
Deel activiteit

Over Zebra Welzijn

Onze professionals ondersteunen samen met een groot aantal vrijwilligers de bewoners van jong tot oud die het op eigen kracht (even) niet meer redden. Samen met onze partners in de wijk, in onderwijs, zorg, welzijn, wonen, veiligheid, met bewonersorganisaties en de gemeente leveren wij een belangrijke bijdrage leveren aan het welbevinden van de bewoners in onze wijken. Door de nauwe samenwerking, dichtbij de bewoners worden hun talenten en mogelijkheden benut en geven wij hen de kans om problemen zelf op te lossen, in en met hun sociale netwerk.

Wij bieden diensten aan op het gebied van maatschappelijke en praktische ondersteuning, ouderenwerk, opbouwwerk, jeugd en jongerenwerk, peuterspeelzaalwerk. Je kunt bij ons voor uiteenlopende soorten vrijwilligerswerk terecht. Of je nu incidenteel aan de slag wil voor een buur, wilt coachen, activiteiten wilt organiseren of ondersteunen, administratieve taken wilt verrichten of ergens als vrijwilliger les in wilt geven. Kijk snel naar de vacatures die we op de site aanbieden of neem contact met ons op voor een verkennend gesprek. Wij zijn werkzaam in stadsdeel Centrum (Transvaal, Schilderswijk, Stations- en Rivierenbuurt, Oude Centrum, Kortenbos, Zeeheldenkwartier, Archipel en Willemspark).
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
20–24 uur/week
Flexibele locatie
Zorgmedewerkers - Vrijwilligerswerk in Gambia.
Wil je een unieke ervaring opdoen als zorgmedewerker in een ontwikkelingsland zoals Gambia? Travel2Connect werkt samen met verschillende zorgprojecten.Geplaatst door Travel2Connect
Een dag · 4–8 uur
Den Haag
Vrijwilliger voor wandelen in de Schilderswijk
“Samen bewegen in de buurt’’Geplaatst door Buurtcentrum De Mussen
Een dag · 4–8 uur
Den Haag
Fitness begeleiders
Voor Buurtsportvereniging De Mussen zijn wij op zoek naar een vrijwilliger voor de begeleiding van de fitness.Geplaatst door Buurtcentrum De Mussen
2–10 uur/week · Start vanaf 6 apr 2021
Flexibele locatie
Lijkt het je leuk om andere moeders ondersteuning te geven?
Ben jij moeder en wil jij beginnende moeders ondersteunen?Geplaatst door Moeders Informeren Moeders