Skip Navigation
Over ons

Vluchtelingen Werk Den Haag begeleidt vluchtelingen op het gebied van asielprocedures, juridische vragen, huisvesting, integratie, taal, en eventueel terugkeer. Ook geven we voorlichting op scholen en ...

Zorg & Welzijn
RolstoeltoegankelijkVrijwilligersbeleid
Deel

Help jij een vluchteling bij Nederlands oefenen en Den Haag te verkennen?

2–4 uur/week
Rijswijkseplein 79, 2515 BW Den Haag, Nederland
Zorg & Welzijn
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#40114
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/VluchtelingenWerk-Zuidwest-Nederland/activiteiten/Help-jij-een-vluchteling-bij-Nederlands-oefenen-en-Den-Haag-te-verkennen/40114 om je aan te melden
SamenvattingTaal- en netwerkcoach.
Uitgebreide omschrijving

Wie zoeken wij?


Bent u op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk in uw woonomgeving? En vindt u het interessant om met mensen uit andere culturen in contact te komen? 

Lijkt het u leuk om een vluchteling te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal en bij het opbouwen van een netwerk in Den Haag? Dan is deze functie wat voor u!


Het belang van taalcoaching:


Wekelijks krijgt VluchtelingenWerk Zuidwest aanmeldingen van vluchtelingen die iemand zoeken om de Nederlandse taal mee te oefenen. Deze vluchtelingen hebben verschillende taalniveaus en achtergronden. Zij zijn sterk gemotiveerd om de Nederlandse taal te leren en deel te nemen aan de samenleving, maar hebben weinig tot geen Nederlandse contacten die hen daarbij kunnen helpen. Taallessen volgen alleen is vaak niet voldoende. Er moet ook gelegenheid zijn de taal te oefenen en in de praktijk te gebruiken. En het is belangrijk om te werken aan het uitbreiden van een (Nederlandssprekend) sociaal netwerk. Taal- en netwerkcoaches bieden dan uitkomst. 


Cliënten:


Dit project is bedoeld voor vluchtelingen die zelf aangeven behoefte te hebben aan (extra) individuele ondersteuning bij de beheersing van de Nederlandse taal.

De taalcoaching richt zich vooral op verbetering van de spreekvaardigheid, uitbreiding van de woordenschat en leesvaardigheid. Het netwerkcoaching gaat vooral over het verkennen van de mogelijkheden in Den Haag. U zoekt samen naar een sportverenigingen, verkent wat het aanbod is van whet wijkcentrum in de buurt, u oefent kennismakingsgesprekken en gaat zo nodig mee naar een eerste kennismaking.  

Toelating tot het project vindt plaats op basis van een intakegesprek waarbij de cliënt een aantal doelstellingen formuleert. 


Taalcoaches:


U bent thuis in de Nederlandse samenleving en spreekt goed en duidelijk Nederlands. U vindt het leuk om als taalcoach een steentje bij te dragen aan de integratie van uw cliënt. Op basis van de gestelde doelen oefent u wekelijks samen om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. De begeleiding is meestal aanvullend op taallessen die op school worden gevolgd. Daarnaast bent u enthousiast om u in te zetten voor het vergroten van het netwerk van uw taalmaatje.


Goede match:


Voor een succesvol taalkoppel is het belangrijk dat het klikt tussen de vluchteling en de taalcoach. Er wordt daarom rekening gehouden met de wensen en interesses van beide partijen.


Wat bieden wij?


Taal-en netwerkcoach worden is dankbaar werk. Het geeft u voldoening en een bijzondere ervaring. Uiteraard krijgt u ondersteuning van een medewerker van VluchtelingenWerk. Wij bieden een training voor nieuwe taalcoaches en terugkomavonden waarin relevante thema's worden besproken. Hiernaast krijgt u een onkostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering. 


Wat vragen wij? 


Dat u affiniteit heeft met onze doelgroep

Dat u de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk) goed beheerst.

Dat u minimaal 2u per week gedurende 6 maanden beschikbaar bent, zo mogelijk 1 jaar. 

Dat u goede communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en geduld heeft


Interesse?


Heeft u interesse om taal- en netwerkcoach te worden? Meld u dan aan via deze site. Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland > Help jij een vluchteling bij Nederlands oefenen en Den Haag te verkennen?
Over VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland
Vluchtelingen Werk Den Haag begeleidt vluchtelingen op het gebied van asielprocedures, juridische vragen, huisvesting, integratie, taal, en eventueel terugkeer. Ook geven we voorlichting op scholen en bij organisaties. Dat doen we met onze beroepskrachten en heel veel vrijwilligers. Help je ook mee?
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
8–16 uur/week
Den Haag
Kom jij ons team versterken als medewerker Gezinshereniging?Ons team houdt zich bezig met de individuele (sociaal juridische) begeleiding van vluchtelingen die gezinshereniging willen. Geplaatst door VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland
1 uur/week · Start vanaf 18 jun 2021
Den Haag
Wijkkrant zoekt bezorgersVoor een paar straten in de wijk zoeken we nog bezorgers. Dit jaar wordt de krant nog drie keer bezorgd.Geplaatst door Bewonersorganisatie Archipel & Willemspark
3 uur/week · 1 apr 2021 – 21 jul 2021
Den Haag
Creatieve coördinerend vrijwilliger gevraagd
Hou je van knutselen en nieuwe dingen bedenken? Voor onze Woensdagavond Creaclub zijn wij op zoek naar een enthousiaste gezellige creatieveling.
Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
2–4 uur/week · 31 mrt 2021 – 30 sep 2021
Den Haag
Ben jij goed in onderhandelen en netwerken? Wij zijn op zoek naar een ervaren Bestuurslid die het netwerk in Den Haag kent. Geplaatst door When The Eagle Learns To Fly
Trainingen die je misschien ook interessant vindt
Jun29
Training · 29 jun, 09:30 - 12:00
Den Haag
Basistraining Vergadertechnieken (inclusief notuleren) Ga je als vrijwilliger of bestuurder vergaderingen bijwonen of organiseren? Leer dan snel alles over vergaderen en notuleren in deze basistraining. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun18
Training · 18 jun, 12:00 - 13:00
Den Haag
MANTELZORG & DEMENTIEHoe kunnen informele organisaties mantelzorgers met dementie ondersteunen om overbelasting te voorkomen. Geplaatst door PEP Den Haag
Jul8
Training · 8 jul, 09:30 - 12:00
Den Haag
Gastvrijheid en Klantvriendelijkheid Ontvang je regelmatig klanten of bezoekers, bijvoorbeeld als receptionist, intercedent of gastvrouw? Vergroot dan nu je gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun21
Training · 21 jun, 15:00 - 17:00
Flexibele locatie
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
Okt7
Training · 7 okt, 12:30 - 15:00
Vanuit huis
Online Workshop "Projectplan schrijven"Heb je een goed idee voor een project, maar heb je moeite met het schrijven van een goed projectplan? Doe dan mee aan deze workshop!Geplaatst door PEP Den Haag
Okt11
Training · 11 okt, 15:00 - 17:00
Vanuit huis
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#40114
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/VluchtelingenWerk-Zuidwest-Nederland/activiteiten/Help-jij-een-vluchteling-bij-Nederlands-oefenen-en-Den-Haag-te-verkennen/40114 om je aan te melden