Skip Sidebar

Over ons

Onze missie is om onze toekomst te herbebossen door middelen en technische ondersteuning te bieden aan inheemse gemeenschappen om herbebossing en duurzaam landbeheer te bevorderen en de biodiversiteit ...

Natuur & Milieu
KlimaatactieDuurzame steden en gemeenschappenPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel
Penningmeester

Penningmeester

Vaste activiteit · Flexibele uren
Flexibele locatie
FinanciënBestuurAdministratieNederlandsEngelsAndersFondsenwervingMarketing & Communicatie
Natuur & MilieuSociale rechtvaardigheidBuurt & omgeving
Duurzame steden en gemeenschappenKlimaatactiePartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
TERRA Foundation
#78614
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Terra-Foundation/activiteiten/Penningmeester/78614 om je aan te melden

Contactpersoon

Eleni FydanidouStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0617298698.

Samenvatting

TERRA Foundation is een non-profitorganisatie die zich inzet voor milieubehoud en duurzame ontwikkeling.

Uitgebreide omschrijving

Als ANBI-gecertificeerde stichting hanteren wij bij onze financiële bedrijfsvoering de hoogste normen van transparantie en verantwoording.

Stichting TERRA is op zoek naar een deskundige en ervaren penningmeester om onze gewaardeerde Raad van Bestuur te versterken. De ideale kandidaat beschikt over een diepgaand inzicht in de Nederlandse financiële regelgeving met betrekking tot stichtingen, met name die gerelateerd aan ANBI-certificering. Als penningmeester speel je een cruciale rol bij het waarborgen van de fiscale integriteit en transparantie van de activiteiten van onze organisatie.


Verantwoordelijkheden:

  • Financieel toezicht: houdt toezicht op alle financiële aspecten van de organisatie en zorgt voor naleving van de Nederlandse financiële regelgeving en ANBI-certificeringsvereisten.
  • Budgetbeheer: Ontwikkel en beheer het jaarlijkse budget in samenwerking met de Raad van Bestuur, waarbij strategische financiële begeleiding wordt geboden ter ondersteuning van de missie en doelstellingen van de organisatie.
  • Financiële rapportage: Op regelmatige basis nauwkeurige financiële rapporten voorbereiden en presenteren aan de Raad van Bestuur, waarbij de belangrijkste financiële statistieken, afwijkingen en trends worden benadrukt.
  • Auditcoördinatie: Coördineer het jaarlijkse financiële auditproces en onderhoud contact met externe auditors om tijdige voltooiing en naleving van wettelijke normen te garanderen.
  • Beleggingsbeheer: Bied toezicht op de beleggingsportefeuille van de organisatie en zorg voor verstandige beleggingsstrategieën die zijn afgestemd op onze missie en financiële doelstellingen.
  • Risicobeheer: Identificeer en beoordeel de financiële risico's waarmee de organisatie wordt geconfronteerd, en implementeer passende controles en mitigatiestrategieën om activa en middelen te beschermen.
  • Wettelijke naleving: Blijf op de hoogte van veranderingen in de Nederlandse financiële regelgeving en ANBI-certificeringsvereisten, zodat u verzekerd bent van voortdurende naleving en naleving van best practices.
  • Samenwerking met de Raad: Effectief samenwerken met andere leden van de Raad van Bestuur, waarbij financiële expertise en begeleiding wordt geboden ter ondersteuning van weloverwogen besluitvorming.


Vereisten:

  • Bachelordiploma in financiën, boekhouding of een gerelateerd vakgebied; geavanceerde graad of professionele certificering (bijv. CPA, CFA) heeft de voorkeur.
  • Ruime ervaring in financieel management, met een goed begrip van de Nederlandse financiële regelgeving en ANBI-certificeringseisen voor stichtingen.
  • Bewezen trackrecord op het gebied van financieel leiderschap en strategische planning, idealiter binnen de non-profitsector of soortgelijke organisaties.
  • Uitstekende analytische vaardigheden, met het vermogen om financiële gegevens te interpreteren, trends te identificeren en weloverwogen aanbevelingen te doen.
  • Sterke communicatie- en interpersoonlijke vaardigheden, met het vermogen om complexe financiële informatie effectief over te brengen aan diverse belanghebbenden.
  • Aantoonbare integriteit, ethiek en toewijding aan transparantie in financieel management.
  • Vaardigheid in financiële software en tools, waarbij geavanceerde Excel-vaardigheden de voorkeur hebben.
  • Vermogen om zelfstandig te werken.



Als u gepassioneerd bent door milieubehoud en over de financiële expertise beschikt om onze missie te ondersteunen, nodigen wij u uit om te solliciteren naar de functie van penningmeester bij Stichting TERRA. Samen kunnen we een betekenisvolle impact maken op de toekomst van onze planeet. Dien uw CV, LinkedIn-profiel en blijk van belangstelling in, waarin uw kwalificaties en interesse in de functie worden beschreven. Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen in ons team.

Activiteit Delen

Over TERRA Foundation

Onze missie is om onze toekomst te herbebossen door middelen en technische ondersteuning te bieden aan inheemse gemeenschappen om herbebossing en duurzaam landbeheer te bevorderen en de biodiversiteit en voorouderlijke kennis te behouden.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Vrijwilligers voor fondsenwerving
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Vanuit huis
Vrijwilligers voor fondsenwerving
We zijn klaar om geld in te zamelen voor onze herbebossingsprojecten in Nederland en Colombia; sluit je bij ons aan en wees dat stralende licht dat de planting van het leven ondersteunt.Geplaatst door TERRA Foundation
Access helpdesk informatiefunctionaris gezocht!
Vaste activiteit · 6–8 uur/week
Den Haag
Access helpdesk informatiefunctionaris gezocht!
ACCESS vertrouwt op zijn Engelssprekende internationale en Nederlandse vrijwilligers om gratis hulp te bieden aan internationals die in Nederland verhuizen en wonen.Geplaatst door ACCESS Netherlands
Nieuw
Pendelchauffeur gezocht
Vaste activiteit · 2–3 uur/week · Start vanaf 1 mei 2024
Den Haag
Pendelchauffeur gezocht
Als shuttledienst vervoer jij zieke en gewonde dieren van ons dierenziekenhuis naar de vogel-, egel- en wildopvangcentra, dierenartsen etc.Geplaatst door Dierenambulance & hospitaal Den Haag
Senior Web Designer
Vaste activiteit · 6–8 uur/week
Flexibele locatie
Senior Web Designer
TERRA Foundation is an environmental and social entrepreneurship foundation. Our mission is to Reforest our Future by providing resources and technical support Geplaatst door TERRA Foundation
Doe jij ook mee als vrijwilliger bij Move Den Haag?
Tijdelijke activiteit · 2–4 uur/week · Voor ongeveer 4 maanden
Den Haag
Doe jij ook mee als vrijwilliger bij Move Den Haag?
Word onderdeel van een studentencommissie bij Move en leid samen het project Beweeg je buurt op een basisschool in Den Haag!Geplaatst door Stichting Move
Kom jij ons meehelpen?  Wir suchen dich!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Kom jij ons meehelpen? Wir suchen dich!
Spreek je Duits en houd je van een bibliotheekomgeving? Kom dan bij ons werken en word onderdeel van ons team!Geplaatst door Literaturhaus Deutsche Bibliothek / Zeehelden Bibliotheek