Skip Sidebar
Taal aan Zee

Taal aan Zee

Non-profit

Over ons

Leren, ontmoeten en verbinden!
Met de ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers geven ruim 330 vrijwilligers in Den Haag Nederlandse les op maat aan kwetsbare anderstaligen, ...

Vluchtelingen & MinderhedenOnderwijsWelzijn
RolstoeltoegankelijkKwaliteitsonderscheiding Goed GeregeldVrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Ongelijkheid verminderenPartnerschap om de doelstellingen te bereikenKwaliteitsonderwijs
Deel
'Taaloefenplek'. Geef een anderstalige de kans om mee te doen in Den Haag!

'Taaloefenplek'. Geef een anderstalige de kans om mee te doen in Den Haag!

Tijdelijke activiteit · 2–3 uur/week · Voor ongeveer 6 maanden
Calandstraat 1, 2521 AD Den Haag, Nederland
TrainingOnderwijsLezen & schrijvenActiviteiten begeleidenMaatje & buddyNederlands
Vluchtelingen & MinderhedenOnderwijsWelzijn
KwaliteitsonderwijsOngelijkheid verminderenPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
12 plaatsen over.
Activiteit Delen
Taal aan Zee
#62566
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Taal-aan-Zee/activiteiten/Taaloefenplek-Geef-een-anderstalige-de-kans-om-mee-te-doen-in-Den-Haag/62566 om je aan te melden

Contactpersoon

Fanny WinkelmanStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 070-3456005.

Samenvatting

Word taalvrijwilliger bij Taal aan Zee en oefen de Nederlandse taal in de praktijk met een of meer anderstaligen in Transvaal of Rustenburg/Oostbroek.

Uitgebreide omschrijving

 Je begeleidt hen bij de voorbereiding en het in de praktijk oefenen van de Nederlandse taal op een “taaloefenplek” (laagdrempelig vrijwilligerswerk of een activiteit in het buurthuis).  


Voor deze leuke nieuwe vrijwilligersfunctie vragen wij van jou een goede beheersing van het Nederlands en communicatie op een open en vriendelijke manier. Jij hebt een coachende houding en je kunt een veilige sfeer scheppen. Het is een flexibele vrijwilligersfunctie voor tenminste een half jaar, gemiddeld 2 uur per week.

 

Stichting Taal aan Zee heeft het goed geregeld voor haar vrijwilligers. Wij bieden jou een prettige werksfeer en ontmoetingen met bijzondere mensen. Wij ondersteunen je met trainingen, begeleiding en oefenmateriaal. Er is een vergoeding van reiskosten, noodzakelijk gemaakte onkosten en een WA- en ongevallenverzekering tijdens je vrijwilligerswerk. Jaarlijks organiseren wij een feestelijke vrijwilligersdag en ontvang je een presentje.  


Kijk hier voor deze nieuwe vacature.


Wil je meer weten?

Kijk voor deze en andere nieuwe vrijwilligersvacatures op taalaanzee.nl.


Interesse? 

Meld je dan - met een korte motivatie - aan via deze site!

Je kunt je ook rechtstreeks - met CV en motivatie - aanmelden bij Fanny Winkelman via [email protected] 


Of voor onze online informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde nieuwe vrijwilligers op maandag 15 mei van 19.00 uur tot 20.00 uur of vrijdag 23 juni van 10.00 tot 11.00 uur.

 

Tot snel bij Taal aan Zee! 


 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

12 plaatsen over.
Activiteit Delen
Den Haag Activiteiten > Taal aan Zee > 'Taaloefenplek'. Geef een anderstalige de kans om mee te doen in Den Haag!

Over Taal aan Zee

Leren, ontmoeten en verbinden!
Met de ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers geven ruim 330 vrijwilligers in Den Haag Nederlandse les op maat aan kwetsbare anderstaligen, vluchtelingen en asielzoekers.

Hoofddoel is om hun zelfredzaamheid te versterken en hun deelname aan de samenleving te bevorderen.
Taal aan Zee bereikt op jaarbasis zo'n 1200 anderstaligen die (nog) geen toegang hebben tot regulier onderwijs.

- Asielzoekers en vluchtelingen krijgen centraal les op ons nieuwe adres op de Calandstraat 1 in Den Haag. Op de 5e verdieping geven vrijwilligers van maandag t/m vrijdag Nederlandse les (NT2) aan asielzoekers en vluchtelingen.

- Kwetsbare anderstaligen krijgen thuis Nederlandse les of in kleine groepjes op een locatie dichtbij. Taalcoaches van Taal aan Zee geven les aan een onzichtbare en moeilijk bereikbare groep: sociaal kwetsbare anderstalige vrouwen en mannen in Den Haag. Zij krijgen thuis Nederlandse les op maat, of - als dat mogelijk is- in een klein groepje dichtbij in de wijk. De groepslessen zijn bijvoorbeeld in buurthuizen of op scholen of bij organisaties zoals Kessler, Perspektief en SHOP. De anderstaligen kunnen door omstandigheden (nog) niet naar een reguliere cursus om Nederlands te leren.

- Taal-aan-Zee-maatjes
Taalmaatjes helpen asielzoekers en vluchtelingen met het oefenen van dagelijkse taalsituaties. De maatjes spreken (gemiddeld) één keer per week af om bijv. een boek te lenen bij de bibliotheek, informatie te vragen over een cursus bij het buurthuis, de weg te vragen op straat, maar ook te oefenen voor een sollicitatiegesprek. Zo leert de deelnemer zich beter te redden in de stad en leert hij/zij meer over onze gewoontes en de Nederlandse cultuur.

- Als taalvrijwilliger in de bibliotheek begeleid je conversatie bijeenkomsten op 1 van de 18 locaties van de bibliotheek, waar anderstaligen met elkaar de Nederlandse taal oefenen (inburgeraars, oudkomers, vluchtelingen, expats). We vragen een beschikbaarheid van 2,5 uur per week. Als je niet wekelijks ingezet wilt worden, dan is dit zeker ook bespreekbaar.

Bij Taal aan Zee kun je ook terecht voor actuele informatie over het gehele educatieve taalaanbod voor volwassenen in Den Haag.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Lijkt het je leuk om vluchtelingen Nederlands te leren? Word docent Nederlands!!
Tijdelijke activiteit · 4–6 uur/week · Start vanaf 21 aug 2023 Voor ongeveer 10 maanden
Den Haag
Lijkt het je leuk om vluchtelingen Nederlands te leren? Word docent Nederlands!!
Als docent NT2 niveauverhoging en/of spreekvaardigheid geef je één of twee dagdelen per week Nederlandse les aan vluchtelingen + andere kwetsbare anderstaligen.Geplaatst door Taal aan Zee
Help vluchtelingen en nieuwkomers met het leren van de Nederlandse taal!
Eenmalige activiteit · 2–4 uur
Den Haag
Help vluchtelingen en nieuwkomers met het leren van de Nederlandse taal!
Vind jij het leuk om nieuwkomers, waaronder ook vluchtelingen, te ondersteunen bij hun opdrachten in de klas?Geplaatst door NL Cares
Word jij ONS! Schoolmaatje?
Vaste activiteit · 1–2 uur/week
Den Haag
Word jij ONS! Schoolmaatje?
Schoolmaatjes ONS start nu ook in Den Haag! Doe jij mee en
word jij een van onze vrijwilligers?
Geplaatst door Wijkz Escamp, Wijkcentrum Escampade
Begeleider Excursies bij brugklas taalschool
Tijdelijke activiteit · Flexibele uren · Voor ongeveer 3 maanden
Den Haag
Begeleider Excursies bij brugklas taalschool
Als taalvrijwilliger ga je op do of vrij ochtend samen met een taaldocent van taalschool Sagènn op pad met de cursisten en ben je begeleider van de excursies.Geplaatst door Taal aan Zee
Wil jij mensen helpen bij het leren van de Nederlandse taal?
Vaste activiteit · 2 uur/week
Den Haag
Wil jij mensen helpen bij het leren van de Nederlandse taal?
Je gaat een conversatiegroep van 8 tot 10 deelnemers wekelijks twee uur helpen met Nederlands leren spreken en begrijpen. Geplaatst door Taal in de Buurt
Jongerenteam SchuldZero, iets voor jou?
Tijdelijke activiteit · 2–4 uur/week · Start vanaf 30 aug 2023
Den Haag
Jongerenteam SchuldZero, iets voor jou?
ZERO SCHULDEN, ZERO STRESS. Doe mee met SchuldZero en breng verandering voor en door jongeren. SchuldZero zorgt voor zichtbaarheid, verbinding en samenwerking.Geplaatst door Stichting Centrum 16.22