Skip Navigation
Taal aan Zee

Taal aan Zee

Onderwijsinstelling

Over ons

Leren, ontmoeten en verbinden!
Met de ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers geven ruim 350 vrijwilligers in Den Haag Nederlandse les op maat aan kwetsbare anderstaligen, ...

RolstoeltoegankelijkVrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’sKwaliteitsonderscheiding Goed Geregeld
Deel

Taal aan Zee is op zoek naar een matcher en begeleider van leskoppels!

6 uur/week · 12 apr 2021 – 1 mrt 2022
Wegastraat 44, 2516 AS Den Haag, Nederland
OnderwijsOrganiserenMarketing & CommunicatieMaatje & buddySociaal contact
SamenwerkenLeidinggevenBegeleidenPraten met anderenLuisteren
Aanmeldingen sluiten in 8 months.1 plaats over.
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#39148
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Taal-aan-Zee/activiteiten/Taal-aan-Zee-is-op-zoek-naar-een-matcher-en-begeleider-van-leskoppels/39148 om je aan te melden
SamenvattingMatcher en begeleider van vrijwillige taalcoaches van Taal aan Zee !
Uitgebreide omschrijving

Vrijwillige taalcoaches van Taal aan Zee geven les op maat aan huis aan kwetsbare anderstaligen die nog niet in staat zijn naar reguliere educatie of naar een lesgroep in de buurt te gaan. Het is een wekelijkse les van gemiddeld 2 uur, aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van de betreffende deelnemer.


Jouw hoofdtaak is het monitoren van de taaltrajecten van deze verschillende leskoppels. Je bent contactpersoon voor de leskoppels en legt per traject meerdere keren een voortgangsbezoek af. Samen met de deelnemer en de taalcoach kijk je naar de voortgang en houd je het behalen van het lesdoel in de gaten. Waar nodig bied je daarbij ondersteuning.

Na ongeveer 10 maanden begeleid je de afronding van de les en de doorstroom van de deelnemer naar een vervolgactiviteit. De instructie en begeleiding van de taalcoach bij het lesmateriaal gebeurt door de coördinator.


Je kunt deze functie goed combineren met de functie van matcher leskoppels. Als matcher koppel je deelnemers aan taalcoaches. Daarvoor ga je bij de deelnemer op huisbezoek voor een tweede intake, waar je de lessituatie, het niveau en de lesdoelen inzichtelijk maakt.

Je begeleidt het eerste bezoek van de taalcoach bij de deelnemer thuis, helpt de taalcoach en zoekt passend lesmateriaal.


De tijdsinvestering is vanaf 4 uur per week voor een periode van ten minste 1 jaar.

Je komt thuis bij anderstaligen en hun gezinnen in Den Haag.


Wat vragen wij van jou?

 Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en bent bereid en in staat om je taalgebruik aan te passen aan het niveau van de deelnemer(s).

 Je hebt affiniteit met de doelgroepen van Taal aan Zee en staat open voor andere culturen en levensopvattingen.

 Je communiceert op een open en vriendelijke manier.

 Je bent bereid deel te nemen aan een basistraining en aan werkoverleg/intervisie.


Voor deze functie vragen wij daarnaast het volgende:

 Je kunt je makkelijk aanpassen aan een onbekende situatie en je hebt respect voor de gewoonten van de thuissituatie. Je kunt en durft ook grenzen te stellen, als dat nodig is.

 Je kunt goed observeren en anderen motiveren.

 Je bent sociaal vaardig en creatief in gespreksvoering.

 Je bent handig met digitale verslaglegging.

 Je wilt je verdiepen in de sociale kaart.

 Je bent mobiel, want je reist door heel Den Haag.

 Voor deze functie zoeken wij op dit moment vooral vrouwen.


Verantwoordelijkheid

Je werkt onder de verantwoordelijkheid van de unitcoördinator en voert zelfstandig je werkzaamheden uit. Je rapporteert aan de coördinator en neemt deel aan overleggen met collega-vrijwilligers.


Heb je belangstelling en wil je reageren op deze vacature? Solliciteer dan snel via deze website!


Wat bieden we jou?

- een prettige werksfeer en ontmoetingen met bijzondere mensen

- een goed inwerkprogramma, afgestemd op de behoefte

- ondersteuning, scholing en training door professionele medewerkers

- een reiskostenvergoeding op basis van kosten openbaar vervoer en een onkostenvergoeding voor noodzakelijk gemaakte onkosten

- WA- en ongevallenverzekering tijdens je vrijwilligerswerk

Wat vrijwilligers nodig hebben
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Taal aan Zee > Taal aan Zee is op zoek naar een matcher en begeleider van leskoppels!
Over Taal aan Zee
Leren, ontmoeten en verbinden!
Met de ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers geven ruim 350 vrijwilligers in Den Haag Nederlandse les op maat aan kwetsbare anderstaligen, vluchtelingen en asielzoekers.

Hoofddoel is om hun zelfredzaamheid te versterken en hun deelname aan de samenleving te bevorderen.
Taal aan Zee bereikt op jaarbasis zo'n 1200 anderstaligen die (nog) geen toegang hebben tot regulier onderwijs.

- Asielzoekers en vluchtelingen krijgen centraal les op ons tijdelijke adres op de Wegastraat 44 in Den Haag. Op de 2e en 3e verdieping geven vrijwilligers van maandag t/m vrijdag Nederlandse les (NT2) aan asielzoekers en vluchtelingen.

- Kwetsbare anderstaligen krijgen thuis Nederlandse les of in kleine groepjes op een locatie dichtbij. Taalcoaches van Taal aan Zee geven les aan een onzichtbare en moeilijk bereikbare groep: sociaal kwetsbare anderstalige vrouwen en mannen in Den Haag. Zij krijgen thuis Nederlandse les op maat, of - als dat mogelijk is- in een klein groepje dichtbij in de wijk. De anderstaligen kunnen door omstandigheden (nog) niet naar een reguliere cursus om Nederlands te leren.

- Taal-aan-Zee-maatjes
Taalmaatjes helpen asielzoekers en vluchtelingen met het oefenen van dagelijkse taalsituaties. De maatjes spreken (gemiddeld) één keer per week af om bijv. een boek te lenen bij de bibliotheek, informatie te vragen over een cursus bij het buurthuis, de weg te vragen op straat, maar ook te oefenen voor een sollicitatiegesprek. Zo leert de deelnemer zich beter te redden in de stad en leert hij/zij meer over onze gewoontes en de Nederlandse cultuur.

Bij Taal aan Zee kun je ook terecht voor actuele informatie over het gehele educatieve taalaanbod voor volwassenen in Den Haag.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
8 uur/week · Start vanaf 15 aug
Den Haag
CursistenbegeleiderAls medewerker cursistenbegeleidingen -administratie ben je samen met je collega het eerste aanspreekpunt voor onze cursisten én docenten (2 dagdelen per week) Geplaatst door Taal aan Zee
4 uur/week · 12 apr 2021 – 1 mrt 2022
Flexibele locatie
Geef Nederlandse les aan huis aan een kwetsbare anderstalige in Den Haag!Taalcoach thuis les.Geplaatst door Taal aan Zee
1 uur/week · Start vanaf 18 jun 2021
Den Haag
Wijkkrant zoekt bezorgersVoor een paar straten in de wijk zoeken we nog bezorgers. Dit jaar wordt de krant nog drie keer bezorgd.Geplaatst door Bewonersorganisatie Archipel & Willemspark
3 uur/week · 1 apr 2021 – 21 jul 2021
Den Haag
Creatieve coördinerend vrijwilliger gevraagd
Hou je van knutselen en nieuwe dingen bedenken? Voor onze Woensdagavond Creaclub zijn wij op zoek naar een enthousiaste gezellige creatieveling.
Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
2–4 uur/week · 31 mrt 2021 – 30 sep 2021
Den Haag
Ben jij goed in onderhandelen en netwerken? Wij zijn op zoek naar een ervaren Bestuurslid die het netwerk in Den Haag kent. Geplaatst door When The Eagle Learns To Fly
Trainingen die je misschien ook interessant vindt
Jul8
Training · 8 jul, 09:30 - 12:00
Den Haag
Gastvrijheid en Klantvriendelijkheid Ontvang je regelmatig klanten of bezoekers, bijvoorbeeld als receptionist, intercedent of gastvrouw? Vergroot dan nu je gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun29
Training · 29 jun, 09:30 - 12:00
Den Haag
Basistraining Vergadertechnieken (inclusief notuleren) Ga je als vrijwilliger of bestuurder vergaderingen bijwonen of organiseren? Leer dan snel alles over vergaderen en notuleren in deze basistraining. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun21
Training · 21 jun, 15:00 - 17:00
Flexibele locatie
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
Okt7
Training · 7 okt, 12:30 - 15:00
Vanuit huis
Online Workshop "Projectplan schrijven"Heb je een goed idee voor een project, maar heb je moeite met het schrijven van een goed projectplan? Doe dan mee aan deze workshop!Geplaatst door PEP Den Haag
Okt11
Training · 11 okt, 15:00 - 17:00
Vanuit huis
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
Jul9
Training · 9 jul, 10:00 - 12:00
Vanuit huis
Diversiteit in organisaties
Met de training wil PEP Den Haag besturen en professionals beter uitrusten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van meer inclusieve organisaties.
Geplaatst door PEP Den Haag
Aanmeldingen sluiten in 8 months.1 plaats over.
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#39148
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Taal-aan-Zee/activiteiten/Taal-aan-Zee-is-op-zoek-naar-een-matcher-en-begeleider-van-leskoppels/39148 om je aan te melden