Skip Sidebar
Taal aan Zee

Taal aan Zee

Non-profit

Over ons

Leren, ontmoeten en verbinden!
Met de ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers geven ruim 350 vrijwilligers in Den Haag Nederlandse les op maat aan kwetsbare anderstaligen, ...

RolstoeltoegankelijkKwaliteitsonderscheiding Goed GeregeldVrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Deel

Geef Nederlandse spreekles aan anderstalige studenten op de De Haagse Hogeschool

3–5 uur/week
Haagse Hogeschool Aula, Den Haag, Zuid-Holland 2521 EP, Nederland
Onderwijs
Onderwijs
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Deel activiteit
#45139
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Taal-aan-Zee/activiteiten/Geef-Nederlandse-spreekles-aan-anderstalige-studenten-op-de-De-Haagse-Hogeschool/45139 om je aan te melden

Contactpersoon

Fanny WinkelmanStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 070-3456005.

Samenvatting

Als Docent Spreekvaardigheid geef je spreekles aan studenten met vluchtelingenachtergrond in het Schakeljaar Hoger Onderwijs bij De Haagse Hogeschool (Den Haag)

Uitgebreide omschrijving

Vacature Docent Spreekvaardigheid in het Schakeljaar op de Haagse Hogeschool


Taal aan Zee heeft voor asielzoekers, vluchtelingen en andere kwetsbare anderstaligen een laagdrempelig, gedifferentieerd (educatief) aanbod dat bijdraagt aan hun zelfredzaamheid en het versterken van deelname aan de samenleving.

Dit aanbod wordt uitgevoerd door professioneel opgeleide en begeleide vrijwilligers en (o.a.) vormgegeven in individuele en groepsgewijze trajecten Nederlands als tweede taal (NT2). In samenwerking met onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties bieden we extra spreekvaardigheidstrajecten NT2 aan voor vluchtelingen en asielzoekers bij instellingen in de regio Zuid-Holland.


We zijn op zoek naar een vrijwilliger die spreekles willen geven aan studenten in het Schakeljaar Hoger Onderwijs bij De Haagse Hogeschool (Den Haag).

• aantal: 1 of 2 groepen

• periode: vanaf 27 oktober 2021 voor ongeveer 20 weken

• dagdeel: woensdagochtend 10.00 – 12.00 uur;

• doelgroep: hoger opgeleide vluchtelingen; niveau Nederlands gevorderd (niveau A2/B1)

• methode: spreektaken


Je taken:

• Je bereidt groepslessen spreekvaardigheid voor en voert ze uit.

• Je houdt de presentie van cursisten bij.

• Je overlegt met een coördinator van Taal aan Zee en/of begeleider op locatie.

• Je woont een inhoudelijke werkbijeenkomst NT2 bij.


Wat heeft Taal aan Zee jou te bieden?

• een prettige werksfeer en ontmoetingen met bijzondere mensen;

• ondersteuning, scholing en training door professionele medewerkers; • een reiskostenvergoeding op basis van kosten openbaar vervoer en een onkostenvergoeding voor noodzakelijk gemaakte onkosten;

• W.A.- en ongevallenverzekering.


Wat vragen we van jou?

• Je hebt affiniteit met de doelgroep en met andere culturen en levensopvattingen.

• Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en je bent in staat je taalgebruik af te stemmen op het niveau van de cursisten.

• Je hebt ervaring met het begeleiden van jongvolwassenen.

• Je beschikt over didactische vaardigheden.

• Je hebt ervaring met het lesgeven aan groepen en/of een afgeronde opleiding als docent

• Je kunt binnen het lesplan flexibel inspelen op vragen en behoeften van cursisten.

• Je manier van communiceren is open, vriendelijk en enthousiast.

• Je kunt en durft grenzen te stellen, als dat nodig is.

• Je hebt het vermogen om zaken goed te plannen en te organiseren (i.vm. de lesvoorbereiding en –uitvoering)

• Je beschikt over digitale basisvaardigheden.

• Je bent gedurende genoemde periode minimaal één dagdeel beschikbaar, met uitzondering van schoolvakanties.

• Je bent bereid deel te nemen aan intervisiebijeenkomsten, overleggen of inhoudelijke werkbijeenkomsten NT2.


Belangstelling? Meld je aan via deze site of stuur je reactie met je motivatie, cv en beschikbaarheid per e-mail naar Eva de Bruijne ([email protected]). Of neem via dit kanaal contact op met Fanny Winkelman.

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vacatures vinden.
Deel activiteit
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Taal aan Zee > Geef Nederlandse spreekles aan anderstalige studenten op de De Haagse Hogeschool

Over Taal aan Zee

Leren, ontmoeten en verbinden!
Met de ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers geven ruim 350 vrijwilligers in Den Haag Nederlandse les op maat aan kwetsbare anderstaligen, vluchtelingen en asielzoekers.

Hoofddoel is om hun zelfredzaamheid te versterken en hun deelname aan de samenleving te bevorderen.
Taal aan Zee bereikt op jaarbasis zo'n 1200 anderstaligen die (nog) geen toegang hebben tot regulier onderwijs.

- Asielzoekers en vluchtelingen krijgen centraal les op ons nieuwe adres op de Calandstraat 1 in Den Haag. Op de 5e verdieping geven vrijwilligers van maandag t/m vrijdag Nederlandse les (NT2) aan asielzoekers en vluchtelingen.

- Kwetsbare anderstaligen krijgen thuis Nederlandse les of in kleine groepjes op een locatie dichtbij. Taalcoaches van Taal aan Zee geven les aan een onzichtbare en moeilijk bereikbare groep: sociaal kwetsbare anderstalige vrouwen en mannen in Den Haag. Zij krijgen thuis Nederlandse les op maat, of - als dat mogelijk is- in een klein groepje dichtbij in de wijk. De anderstaligen kunnen door omstandigheden (nog) niet naar een reguliere cursus om Nederlands te leren.

- Taal-aan-Zee-maatjes
Taalmaatjes helpen asielzoekers en vluchtelingen met het oefenen van dagelijkse taalsituaties. De maatjes spreken (gemiddeld) één keer per week af om bijv. een boek te lenen bij de bibliotheek, informatie te vragen over een cursus bij het buurthuis, de weg te vragen op straat, maar ook te oefenen voor een sollicitatiegesprek. Zo leert de deelnemer zich beter te redden in de stad en leert hij/zij meer over onze gewoontes en de Nederlandse cultuur.

Bij Taal aan Zee kun je ook terecht voor actuele informatie over het gehele educatieve taalaanbod voor volwassenen in Den Haag.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Een dag · 2–4 uur
Den Haag
Word online huiswerkbegeleider!
Bij De Mussen helpen we kinderen uit de Schilderswijk met hun huiswerk. Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers die een kind online willen begeleiden!Geplaatst door Buurtcentrum De Mussen
2–3 uur/week
Flexibele locatie
Materialen maken voor op school, iets voor jou?
We zoeken mensen die materialen kunnen maken waar de basisschoolleerkrachten behoefte aan hebben. Meld je aan via de vragenlijst-link verderop in de tekst.Geplaatst door Iedereen een Meester
1–2 uur/week
Flexibele locatie
Ben jij de communicator die helpt op de basisschool?
Wij zoeken mensen die zich als een vis in het water voelen als het gaat om communicatie en PR. Meld je aan via de vragenlijst-link verderop in de tekst.Geplaatst door Iedereen een Meester
2–3 uur/week
Flexibele locatie
Wordt jij het vertrouwde gezicht bij de tussenschoolse opvang?
Als jij het leuk vind om kinderen van de basisschool tussen de middag op te vangen dan zijn we op zoek naar jou. Meld je aan via onderstaande vragenlijst-link Geplaatst door Iedereen een Meester
2–3 uur/week
Flexibele locatie
Ben jij de extra handjes in de klas die wij zoeken?
Jij helpt de leerkracht door te helpen bij bijvoorbeeld lezen en/of rekenen in kleine groepjes.
Meld je aan via de vragenlijst-link verderop in de tekst.
Geplaatst door Iedereen een Meester