Skip Sidebar

Taal aan Zee

Non-profit

Over ons

Leren, ontmoeten en verbinden!
Met de ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers geven ruim 350 vrijwilligers in Den Haag Nederlandse les op maat aan kwetsbare anderstaligen, ...

Vluchtelingen & MinderhedenOnderwijsWelzijn
RolstoeltoegankelijkKwaliteitsonderscheiding Goed GeregeldVrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Ongelijkheid verminderenPartnerschap om de doelstellingen te bereikenKwaliteitsonderwijs
Deel

Ben jij een verbinder? Word dan matcher en begeleider van thuisleskoppels!

Project (Tijdelijk) · 4 uur/week · Start vanaf 28 aug 2022 Voor ongeveer 10 maanden
Flexibele locatie
OnderwijsLezen & schrijvenTrainingNederlandsBegeleidingSociaal contactOndersteunend werkMaatje & buddy
Vluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
KwaliteitsonderwijsGendergelijkheidOngelijkheid verminderen
Activiteit Delen
Taal aan Zee
#39148
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Taal-aan-Zee/activiteiten/Ben-jij-een-verbinder-Word-dan-matcher-en-begeleider-van-thuisleskoppels/39148 om je aan te melden

Contactpersoon

Fanny WinkelmanStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 070-3456005.

Samenvatting

Je komt thuis bij kwetsbare anderstaligen + verbindt hen aan taalcoaches. Behalve verbinding van leskoppels, monitor je de taaltrajecten van thuisleskoppels.

Uitgebreide omschrijving

Vrijwillige taalcoaches van Taal aan Zee geven les op maat aan huis aan kwetsbare anderstaligen die nog niet in staat zijn naar reguliere educatie of naar een lesgroep in de buurt te gaan. Het is een wekelijkse les van gemiddeld 2 uur, aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van de betreffende deelnemer.


Jouw hoofdtaak is het monitoren van de taaltrajecten van deze verschillende leskoppels. Je bent contactpersoon voor de leskoppels en legt per traject meerdere keren een voortgangsbezoek af. Samen met de deelnemer en de taalcoach kijk je naar de voortgang en houd je het behalen van het lesdoel in de gaten. Waar nodig bied je daarbij ondersteuning.

Na ongeveer 10 maanden begeleid je de afronding van de les en de doorstroom van de deelnemer naar een vervolgactiviteit. De instructie en begeleiding van de taalcoach bij het lesmateriaal gebeurt door de coördinator.


Je kunt deze functie goed combineren met de functie van matcher leskoppels. Als matcher koppel je deelnemers aan taalcoaches. Daarvoor ga je bij de deelnemer op huisbezoek voor een tweede intake, waar je de lessituatie, het niveau en de lesdoelen inzichtelijk maakt.

Je begeleidt het eerste bezoek van de taalcoach bij de deelnemer thuis, helpt de taalcoach en zoekt passend lesmateriaal.


De tijdsinvestering is vanaf 4 uur per week voor een periode van ten minste 1 jaar.

Je komt thuis bij anderstaligen en hun gezinnen in Den Haag.


Wat vragen wij van jou?

 Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en bent bereid en in staat om je taalgebruik aan te passen aan het niveau van de deelnemer(s).

 Je hebt affiniteit met de doelgroepen van Taal aan Zee en staat open voor andere culturen en levensopvattingen.

 Je communiceert op een open en vriendelijke manier.

 Je bent bereid deel te nemen aan een basistraining en aan werkoverleg/intervisie.


Voor deze functie vragen wij daarnaast het volgende:

 Je kunt je makkelijk aanpassen aan een onbekende situatie en je hebt respect voor de gewoonten van de thuissituatie. Je kunt en durft ook grenzen te stellen, als dat nodig is.

 Je kunt goed observeren en anderen motiveren.

 Je bent sociaal vaardig en creatief in gespreksvoering.

 Je bent handig met digitale verslaglegging.

 Je wilt je verdiepen in de sociale kaart.

 Je bent mobiel, want je reist door heel Den Haag.

 Voor deze functie zoeken wij op dit moment vooral vrouwen.


Verantwoordelijkheid

Je werkt onder de verantwoordelijkheid van de unitcoördinator en voert zelfstandig je werkzaamheden uit. Je rapporteert aan de coördinator en neemt deel aan overleggen met collega-vrijwilligers.


Heb je belangstelling en wil je reageren op deze vacature? Solliciteer dan snel via deze website!


Wat bieden we jou?

- een prettige werksfeer en ontmoetingen met bijzondere mensen

- een goed inwerkprogramma, afgestemd op de behoefte

- ondersteuning, scholing en training door professionele medewerkers

- een reiskostenvergoeding op basis van kosten openbaar vervoer en een onkostenvergoeding voor noodzakelijk gemaakte onkosten

- WA- en ongevallenverzekering tijdens je vrijwilligerswerk

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Taal aan Zee > Ben jij een verbinder? Word dan matcher en begeleider van thuisleskoppels!

Over Taal aan Zee

Leren, ontmoeten en verbinden!
Met de ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers geven ruim 350 vrijwilligers in Den Haag Nederlandse les op maat aan kwetsbare anderstaligen, vluchtelingen en asielzoekers.

Hoofddoel is om hun zelfredzaamheid te versterken en hun deelname aan de samenleving te bevorderen.
Taal aan Zee bereikt op jaarbasis zo'n 1200 anderstaligen die (nog) geen toegang hebben tot regulier onderwijs.

- Asielzoekers en vluchtelingen krijgen centraal les op ons nieuwe adres op de Calandstraat 1 in Den Haag. Op de 5e verdieping geven vrijwilligers van maandag t/m vrijdag Nederlandse les (NT2) aan asielzoekers en vluchtelingen.

- Kwetsbare anderstaligen krijgen thuis Nederlandse les of in kleine groepjes op een locatie dichtbij. Taalcoaches van Taal aan Zee geven les aan een onzichtbare en moeilijk bereikbare groep: sociaal kwetsbare anderstalige vrouwen en mannen in Den Haag. Zij krijgen thuis Nederlandse les op maat, of - als dat mogelijk is- in een klein groepje dichtbij in de wijk. De groepslessen zijn bijvoorbeeld in buurthuizen of op scholen of bij organisaties zoals Kessler, Perspektief en SHOP. De anderstaligen kunnen door omstandigheden (nog) niet naar een reguliere cursus om Nederlands te leren.

- Taal-aan-Zee-maatjes
Taalmaatjes helpen asielzoekers en vluchtelingen met het oefenen van dagelijkse taalsituaties. De maatjes spreken (gemiddeld) één keer per week af om bijv. een boek te lenen bij de bibliotheek, informatie te vragen over een cursus bij het buurthuis, de weg te vragen op straat, maar ook te oefenen voor een sollicitatiegesprek. Zo leert de deelnemer zich beter te redden in de stad en leert hij/zij meer over onze gewoontes en de Nederlandse cultuur.

Bij Taal aan Zee kun je ook terecht voor actuele informatie over het gehele educatieve taalaanbod voor volwassenen in Den Haag.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Project (Tijdelijk) · 2 uur/week · Start vanaf 28 aug 2022 Voor ongeveer 6 maanden
Den Haag
Als taalmaatje oefen je speels en informatief Nederlands met een vluchteling
Wil jij een vluchteling helpen met het oefenen met Nederlands spreken? Meld je dan nu aan als Taal-aan-Zee-maatje!Geplaatst door Taal aan Zee
Project (Tijdelijk) · 2–4 uur/week · Start vanaf 28 aug 2022 Voor ongeveer 6 maanden
Den Haag
Taal & Toekomstcoach van jonge nieuwkomer
Als Taal & Toekomstcoach word je als getrainde vrijwilliger gekoppeld aan een jonge nieuwkomer. Samen oefenen jullie de Nederlandse taal.Geplaatst door Taal aan Zee
Project (Tijdelijk) · 4–6 uur/week · Start vanaf 29 aug 2022 Voor ongeveer 10 maanden
Den Haag
Lijkt het je leuk om vluchtelingen Nederlands te leren? Word docent Nederlands!!
Als docent NT2 niveauverhoging en/of spreekvaardigheid geef je één of twee dagdelen per week Nederlandse les aan vluchtelingen + andere kwetsbare anderstaligen.Geplaatst door Taal aan Zee
Structureel werk · 4–6 uur/week
Den Haag
Wil jij graag mensen begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling?
Wil je onze doelgroep als Life Coach helpen met meer inzicht, tips en advies over werk, relaties met mensen en alles wat er verder nog in je leven speelt.
Geplaatst door Stichting Rumi
Structureel werk · 4–6 uur/week
Den Haag
Trainer
Stichting Rumi wil diverse werkgerelateerde en empowerment trainingen verzorgen aan de doelgroep vluchtelingen.Geplaatst door Stichting Rumi
Taak · 2–4 uur
Den Haag
Help vluchtelingen en nieuwkomers met het leren van de Nederlandse taal!
Vind jij het leuk om nieuwkomers, waaronder ook vluchtelingen, te ondersteunen bij hun opdrachten in de klas?Geplaatst door NL Cares