Skip Navigation
Over ons

Vrouwen hebben recht op een goede en zelfstandige positie binnen de samenleving. Bij Stichting Yasmin staan daarom bewustwording en persoonlijke ontwikkeling voorop. Yasmin is een participatiecentrum; ...

Zorg & WelzijnOnderwijsSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
VrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’sKwaliteitsonderscheiding Goed Geregeld
Deel

Wil jij de weerbaarheid van vrouwen verhogen?

8 uur/week
Brouwersgracht 2, 2512 ER Den Haag, Nederland
TrainingOnderwijsActiviteiten begeleidenGastheer/vrouwOrganiserenSociaal contactComputer
CreatiefOrganiserenSamenwerkenMensen begeleidenLeidinggevenGoed met computersRedenerenNederlandsPraten met anderenBegeleidenLuisteren
Zorg & WelzijnOnderwijsKunst & cultuur
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#38539
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Yasmin/activiteiten/Wil-jij-de-weerbaarheid-van-vrouwen-verhogen/38539 om je aan te melden
SamenvattingHeb je heel lang al de ambitie om je trainerskwaliteiten te ontwikkelen?
Uitgebreide omschrijving

Heb je direct of indirect te maken gehad met huiselijk geweld en zou jij willen bijdragen aan de preventie daarvan? Dan heb je bij ons de mogelijkheid om anderen te helpen en zelf verder te groeien.


Vrouwencentrum Stichting Yasmin voert een project uit ter preventie van huiselijk geweld in Den Haag. Met als doel om in twee jaar het inzicht en de weerbaarheid van vrouwen uit de gemeente Den Haag tegen huiselijk geweld te vergroten en daarmee de intergenerationele overdracht van huiselijk geweld te voorkomen.


Eén van de projectactiviteiten is het geven van onze training “Sterk” gericht op empowerment en weerbaarheid van vrouwen die in de risicogroep van huiselijk geweld vallen.

Om het projectteam te versterken en de bovengenoemde activiteit uit te voeren zijn wij op zoek naar maatschappelijk betrokken vrouwelijke trainers.


De training duurt 6 weken (2 dagdelen per week) en wordt aan een groep van maximaal 12 vrouwen gegeven wij zorgen ervoor dat zoveel mogelijk 1,5 meter afstand gehouden kan worden en hygiëne- en beschermingsmiddelen genomen zijn.


Elke training wordt door twee getrainde trainers gegeven. Zij werken nauw samen met de projectmedewerker Vrouw en Veiligheid en met de vrijwillige trajectbegeleiders.

Tijdens de training worden vrouwen op een positieve manier getraind en gestimuleerd om zelfstandig stappen te zetten richting zelfredzaamheid, weerbaarheid en veilige relaties. Hierbij is oog voor het individu, de persoonlijke ontwikkeling van de deelneemsters en het aanleren van nieuwe sociale vaardigheden.


TAKEN

 • Je geeft de training samen met een andere trainer aan de hand van een handboek.
 • De trainers zorgen voor structuur en een respectvolle, veilige sfeer tussen de deelneemsters.
 • De trainers bereiden elke sessie gezamenlijk voor, zodat duidelijk is welk deel van de training door wie wordt gegeven.
 • Presentielijst van de deelneemsters bijhouden.
 • De trainers evalueren elke sessie met de deelneemsters en met elkaar.
 • Rapportage schrijven en evaluatieformulier invullen aan het einde van de training.
 • Samenwerken met de trajectbegeleider aan het eind van de training, zodat zij en de deelneemster andere instrumenten (training Doen, workshops naar werk en opleiding, Meet to change tafels, loopbaancoaching, enz) kunnen inzetten.


FUNCTIEPROFIEL

 • Je staat ervoor open om samen te werken met vrouwen uit diverse culturen en sluit je aan bij de kernwaarden van Stichting Yasmin ‘persoonlijke groei en veiligheid’.
 • Je hebt kennis en/of ervaring met huiselijk geweld.
 • Je beschikt over didactische vaardigheden.
 • Je staat sterk in je schoenen om oordeelloos, open en oplossingsgericht met deze maatschappelijke problematiek te werken.
 • Denk en werkniveau: minimaal MBO 4
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.
 • Je wilt tijd investeren om je eigen deskundigheid en kennis te vergroten.
 • Je bent bereid je voor minimaal een jaar, gemiddeld 8 uur per week aan Stichting Yasmin te verbinden.


WAT BIEDT STICHTING YASMIN JOU?

 • Stichting Yasmin biedt jou in de eerste plaats een warm bad van circa 70 enthousiaste en maatschappelijk betrokkene vrijwilligers die zich inzetten voor de ontwikkeling van Haagse vrouwen, ongeacht hun leeftijd, sociaal-culturele herkomst, politieke of religieuze keuze.
 • Je krijgt 1 of 2 trainingen per jaar om je werk te kunnen doen.
 • Je wordt ingewerkt en individueel begeleid door een vaste medewerker op basis van je leerdoelen.
 • Je kunt gratis de huidige trainingen van Stichting Yasmin volgen.
 • Je neemt deel aan intervisie en evaluatiebijeenkomsten.
 • Vrijwilligersvergoeding is mogelijk.


SOLLICITEREN

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan graag jouw motivatie en CV aan Bertha Suasnábar, Projectmedewerker Vrouw en Veiligheid Stichting Yasmin, e-mail [email protected] Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen met Bertha op 0641624762.

Wat vrijwilligers nodig hebben
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Stichting Yasmin > Wil jij de weerbaarheid van vrouwen verhogen?
Over Stichting Yasmin
Vrouwen hebben recht op een goede en zelfstandige positie binnen de samenleving. Bij Stichting Yasmin staan daarom bewustwording en persoonlijke ontwikkeling voorop. Yasmin is een participatiecentrum; aan de hand van voorlichting, advies, begeleiding, persoonlijke ontwikkelplannen, coaching en uiteenlopende activiteiten kunnen vrouwen zich oriënteren en stappen zetten op weg naar een actieve rol in de samenleving. Dat kan een opleiding zijn of werk, vrijwilligerswerk of iets anders.

Yasmin biedt daartoe een laagdrempelige en veilige omgeving waarin persoonlijke wensen en mogelijkheden centraal staan en iedere vrouw de mogelijkheid krijgt zich verder te ontplooien, talenten te ontwikkelen of door te stromen.

Yasmin werkt samen met uiteenlopende organisaties en instellingen en verwijst door wanneer dat zinvol is. Yasmin kiest altijd voor maatwerk en heeft inmiddels 35 jaar ervaring opgebouwd.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
4 uur/week
Den Haag
Wil je zinvolle gesprekken met andere vrouwen leiden? GESPREKSLEIDER/ BEGELEIDER DIALOOGTAFELSGeplaatst door Stichting Yasmin
6 uur/week · 2 apr 2021 – 1 jul 2021
Den Haag
Ben jij maatschappelijk betrokken en wil je graag vrouwen coachen?Heb je direct of indirect te maken gehad met huiselijk geweld en zou jij willen bijdragen aan de preventie daarvan?Geplaatst door Stichting Yasmin
1 uur/week · Start vanaf 18 jun 2021
Den Haag
Wijkkrant zoekt bezorgersVoor een paar straten in de wijk zoeken we nog bezorgers. Dit jaar wordt de krant nog drie keer bezorgd.Geplaatst door Bewonersorganisatie Archipel & Willemspark
3 uur/week · 1 apr 2021 – 21 jul 2021
Den Haag
Creatieve coördinerend vrijwilliger gevraagd
Hou je van knutselen en nieuwe dingen bedenken? Voor onze Woensdagavond Creaclub zijn wij op zoek naar een enthousiaste gezellige creatieveling.
Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
2–4 uur/week · 31 mrt 2021 – 30 sep 2021
Den Haag
Ben jij goed in onderhandelen en netwerken? Wij zijn op zoek naar een ervaren Bestuurslid die het netwerk in Den Haag kent. Geplaatst door When The Eagle Learns To Fly
Trainingen die je misschien ook interessant vindt
Jul8
Training · 8 jul, 09:30 - 12:00
Den Haag
Gastvrijheid en Klantvriendelijkheid Ontvang je regelmatig klanten of bezoekers, bijvoorbeeld als receptionist, intercedent of gastvrouw? Vergroot dan nu je gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun29
Training · 29 jun, 09:30 - 12:00
Den Haag
Basistraining Vergadertechnieken (inclusief notuleren) Ga je als vrijwilliger of bestuurder vergaderingen bijwonen of organiseren? Leer dan snel alles over vergaderen en notuleren in deze basistraining. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun21
Training · 21 jun, 15:00 - 17:00
Flexibele locatie
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
Okt7
Training · 7 okt, 12:30 - 15:00
Vanuit huis
Online Workshop "Projectplan schrijven"Heb je een goed idee voor een project, maar heb je moeite met het schrijven van een goed projectplan? Doe dan mee aan deze workshop!Geplaatst door PEP Den Haag
Okt11
Training · 11 okt, 15:00 - 17:00
Vanuit huis
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
Jul9
Training · 9 jul, 10:00 - 12:00
Vanuit huis
Diversiteit in organisaties
Met de training wil PEP Den Haag besturen en professionals beter uitrusten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van meer inclusieve organisaties.
Geplaatst door PEP Den Haag
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#38539
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Yasmin/activiteiten/Wil-jij-de-weerbaarheid-van-vrouwen-verhogen/38539 om je aan te melden