Skip Navigation
Over ons

Vrouwen hebben recht op een goede en zelfstandige positie binnen de samenleving. Bij Stichting Yasmin staan daarom bewustwording en persoonlijke ontwikkeling voorop. Yasmin is een participatiecentrum; ...

Zorg & WelzijnOnderwijsSociale rechtvaardigheid en ongelijkheid
VrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’sKwaliteitsonderscheiding Goed Geregeld
Deel

Ben jij maatschappelijk betrokken en wil je graag vrouwen coachen?

6 uur/week · 2 apr 2021 – 1 jul 2021
Brouwersgracht 2, 2512 ER Den Haag, Nederland
TrainingActiviteiten begeleidenOrganiserenAdministratieSociaal contact
CreatiefMensen begeleidenLeidinggevenSamenwerkenOrganiserenPraten met anderenLuisterenNederlands
Zorg & WelzijnOnderwijsKunst & cultuur
Aanmeldingen sluiten in 10 days.
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#38536
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Yasmin/activiteiten/Ben-jij-maatschappelijk-betrokken-en-wil-je-graag-vrouwen-coachen/38536 om je aan te melden
SamenvattingHeb je direct of indirect te maken gehad met huiselijk geweld en zou jij willen bijdragen aan de preventie daarvan?
Uitgebreide omschrijving

Had je heel lang al de ambitie om je coaching kwaliteiten te ontwikkelen? Dan heb je bij ons de mogelijkheid om anderen te helpen en zelf verder te groeien.


Vrouwencentrum Stichting Yasmin voert een project uit ter preventie van huiselijk geweld in Den Haag. Ons doel is om in twee jaar het inzicht en de weerbaarheid van vrouwen uit de gemeente Den Haag tegen huiselijk geweld te vergroten en daarmee de intergenerationele overdracht van huiselijk geweld te voorkomen.

Eén van de projectactiviteiten is het coachen van vrouwen die in de risicogroep van huiselijk geweld vallen.

Om het projectteam te versterken en de bovengenoemde activiteit uit te voeren zijn wij op zoek naar maatschappelijk betrokken coaches voor onze 2 locaties (Leyweg 849 en Brouwersgracht 2A).


FUNCTIEOMSCHRIJVING

Als coach begeleidt je vrouwen bij het vergroten van hun weerbaarheid. Dit doe je door samen met de deelneemster te werken aan haar eigenwaarde, houding en uitstraling en aan het herkennen en erkennen van haar eigen grenzen.

Met behulp van bestaande middelen en instrumenten worden de situatie en ondersteuningsvragen van elke vrouw in kaart gebracht en de passende activiteiten gezocht, zodat zij kan groeien richting haar specifieke doelen.


Taken van de coach/begeleider:


 • Je verzorgt de intake en luistert aandachtig naar de doelen, mogelijkheden en belemmeringen van de deelneemster.
 • Je inventariseert samen met de deelneemster haar risico’s op huiselijk geweld en haar krachten.
 • Samen met de deelneemster maak je een stappenplan met doelen en acties.
 • Je begeleidt en ondersteunt de deelneemster om stappen te zetten richting haar doelen, met extra aandacht voor veiligheid, zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie.
 • Je zorgt voor de juiste plaatsing van de deelneemster binnen Yasmin (trainingen, workshops naar werk en opleiding, Meet to change tafels, taalles, enz).
 • Je hebt (of zoekt) kennis en informatie om de deelneemster richting haar doelen verder te helpen, denk hierbij aan informatie over trainingen, cursussen, hulpverleningsinstanties, opleidingen, vacaturebanken, enz.
 • Je houdt rapportages over de vorderingen van de deelneemster bij.


FUNCTIEPROFIEL


 • Je staat ervoor open om samen te werken met vrouwen uit diverse culturen en sluit je aan bij de kernwaarden van Stichting Yasmin ‘persoonlijke groei en veiligheid’.
 • Je bent bereid je voor minimaal een jaar 4 à 6 uur per week aan Stichting Yasmin te verbinden.
 • Denkniveau minimaal MBO4.
 • Kennis van en/of ervaring met huiselijk geweld.• Coaching of social work achtergrond is gewenst, maar geen must.


Benodigde vaardigheden:


 • Aandachtig luisteren, empathie, analyseren, sterke verbale en non-verbale communicatie, proactief, planmatig werken en goed kunnen samenwerken.


WAT BIEDT STICHTING YASMIN JOU?


 • Stichting Yasmin volgt het overheidsbeleid en hanteert meerdere maatregelen ter preventie van Corona.
 • Wij bieden jou een warme groep van circa 70 enthousiaste en maatschappelijk betrokken vrijwilligers, die zich inzetten voor de ontwikkeling van Haagse vrouwen, ongeacht hun leeftijd, sociaal-culturele herkomst, politieke of religieuze keuze.
 • Je krijgt 1 of 2 trainingen per jaar om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.
 • Je wordt ingewerkt door andere vrijwilligers en individueel begeleid door een vaste medewerker op basis van je leerdoelen.
 • Je kunt gratis de huidige trainingen van Stichting Yasmin volgen.
 • Je neemt deel aan intervisie en evaluatie bijeenkomsten.
 • Vrijwilligersvergoeding is mogelijk.


SOLLICITEREN

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan jouw motivatie en CV aan Bertha Suasnábar, Projectmedewerker Vrouw en Veiligheid Stichting Yasmin, e-mail [email protected] Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen met Bertha op 0641624762.

Wat vrijwilligers nodig hebben
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Stichting Yasmin > Ben jij maatschappelijk betrokken en wil je graag vrouwen coachen?
Over Stichting Yasmin
Vrouwen hebben recht op een goede en zelfstandige positie binnen de samenleving. Bij Stichting Yasmin staan daarom bewustwording en persoonlijke ontwikkeling voorop. Yasmin is een participatiecentrum; aan de hand van voorlichting, advies, begeleiding, persoonlijke ontwikkelplannen, coaching en uiteenlopende activiteiten kunnen vrouwen zich oriënteren en stappen zetten op weg naar een actieve rol in de samenleving. Dat kan een opleiding zijn of werk, vrijwilligerswerk of iets anders.

Yasmin biedt daartoe een laagdrempelige en veilige omgeving waarin persoonlijke wensen en mogelijkheden centraal staan en iedere vrouw de mogelijkheid krijgt zich verder te ontplooien, talenten te ontwikkelen of door te stromen.

Yasmin werkt samen met uiteenlopende organisaties en instellingen en verwijst door wanneer dat zinvol is. Yasmin kiest altijd voor maatwerk en heeft inmiddels 35 jaar ervaring opgebouwd.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
4 uur/week
Den Haag
Wil je zinvolle gesprekken met andere vrouwen leiden? GESPREKSLEIDER/ BEGELEIDER DIALOOGTAFELSGeplaatst door Stichting Yasmin
4 uur/week
Den Haag
Lijkt het je leuk om een docente te worden?Een Nederlandse docente (niveau A1) gezocht !Geplaatst door Stichting Yasmin
1 uur/week · Start vanaf 18 jun 2021
Den Haag
Wijkkrant zoekt bezorgersVoor een paar straten in de wijk zoeken we nog bezorgers. Dit jaar wordt de krant nog drie keer bezorgd.Geplaatst door Bewonersorganisatie Archipel & Willemspark
3 uur/week · 1 apr 2021 – 21 jul 2021
Den Haag
Creatieve coördinerend vrijwilliger gevraagd
Hou je van knutselen en nieuwe dingen bedenken? Voor onze Woensdagavond Creaclub zijn wij op zoek naar een enthousiaste gezellige creatieveling.
Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
2–4 uur/week · 31 mrt 2021 – 30 sep 2021
Den Haag
Ben jij goed in onderhandelen en netwerken? Wij zijn op zoek naar een ervaren Bestuurslid die het netwerk in Den Haag kent. Geplaatst door When The Eagle Learns To Fly
Trainingen die je misschien ook interessant vindt
Jul8
Training · 8 jul, 09:30 - 12:00
Den Haag
Gastvrijheid en Klantvriendelijkheid Ontvang je regelmatig klanten of bezoekers, bijvoorbeeld als receptionist, intercedent of gastvrouw? Vergroot dan nu je gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun29
Training · 29 jun, 09:30 - 12:00
Den Haag
Basistraining Vergadertechnieken (inclusief notuleren) Ga je als vrijwilliger of bestuurder vergaderingen bijwonen of organiseren? Leer dan snel alles over vergaderen en notuleren in deze basistraining. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun21
Training · 21 jun, 15:00 - 17:00
Flexibele locatie
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
Okt7
Training · 7 okt, 12:30 - 15:00
Vanuit huis
Online Workshop "Projectplan schrijven"Heb je een goed idee voor een project, maar heb je moeite met het schrijven van een goed projectplan? Doe dan mee aan deze workshop!Geplaatst door PEP Den Haag
Okt11
Training · 11 okt, 15:00 - 17:00
Vanuit huis
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
Jul9
Training · 9 jul, 10:00 - 12:00
Vanuit huis
Diversiteit in organisaties
Met de training wil PEP Den Haag besturen en professionals beter uitrusten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van meer inclusieve organisaties.
Geplaatst door PEP Den Haag
Aanmeldingen sluiten in 10 days.
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#38536
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Yasmin/activiteiten/Ben-jij-maatschappelijk-betrokken-en-wil-je-graag-vrouwen-coachen/38536 om je aan te melden