Skip Sidebar

Over ons

Stichting Veldwerk Haaglanden is in 2022 opgericht door een aantal vrienden met een warm hart voor de stad en speciaal voor mensen in nood.

Wij zijn drie avonden per week zichtbaar aan het werk in ...

Sociale rechtvaardigheidWelzijnBuurt & omgeving
VrijwilligersbeleidVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Geen hongerGoede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Deel
Word jij als veldwerker een nachtelijke held voor dak- en thuisloze mensen?

Word jij als veldwerker een nachtelijke held voor dak- en thuisloze mensen?

Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
HulpverleningOndersteunend werkSociaal contactTrainingAndersBegeleiding
WelzijnSociale rechtvaardigheidBuurt & omgeving
Geen armoedeGeen hongerGoede gezondheid en welzijnVrede, justitie en sterke publieke dienstenPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
Stichting Veldwerk Haaglanden
#71774
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Veldwerk-Haaglanden/activiteiten/Word-jij-als-veldwerker-een-nachtelijke-held-voor-dak--en-thuisloze-mensen/71774 om je aan te melden

Contactpersoon

Gijs Van der TangStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0031653680500.

Samenvatting

Ben jij klaar om de straten van Haaglanden te doorkruisen en dak- en thuisloze mensen te helpen in hun meest kwetsbare momenten? Word vrijwillig veldwerker!

Uitgebreide omschrijving

Over Veldwerk Haaglanden:

Wij geloven dat ieder mens waardevol is. Daarom helpen wij mensen die geen helper hebben, vaak zonder vaste woon- of verblijfplaats of met psychische problemen. Als veldwerker speel je een cruciale rol in het bieden van hulp en ondersteuning aan mensen in nood.


Veldwerkers gezocht:

Wij zijn wij op zoek naar een aantal veldwerkers. Je gaat met name in de avonden op pad en in gesprek. Je kunt mensen op straat voorzien van voedsel, drinken en andere belangrijke benodigdheden en in de gesprekken een band opbouwen en de weg wijzen naar de juiste zorginstellingen.


Wat wij bieden:

Veldwerk Haaglanden biedt jou de kans om verschil te maken in het leven van daklozen. Je ontvangt training en begeleiding om effectief te kunnen handelen en veilig te werken. Op diverse momenten in het jaar komen wij samen om tijdens een diner of borrel ervaringen uit te wisselen.


Durf jij deze uitdaging aan?

Wij zijn dankbaar dat mensen bereid zijn om kosteloos en belangeloos tijd en expertise beschikbaar te stellen. Tegelijk is belangrijk dat vrijwilligers de context en achtergronden begrijpen waarin zij werken. Want de stichting opereert in een kwetsbaar werkveld. Daarom bieden wij onze vrijwilligers ook instructies en trainingen aan.


Sluit je aan bij Veldwerk Haaglanden en maak de nacht een beetje lichter voor de daklozen.


Wil jij ons helpen bij deze belangrijke taak? Meld je dan vandaag nog aan via deze site of neem gerust contact met ons op.


Samen kunnen we het verschil maken!


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Den Haag Activiteiten > Stichting Veldwerk Haaglanden > Word jij als veldwerker een nachtelijke held voor dak- en thuisloze mensen?

Over Stichting Veldwerk Haaglanden

Stichting Veldwerk Haaglanden is in 2022 opgericht door een aantal vrienden met een warm hart voor de stad en speciaal voor mensen in nood.

Wij zijn drie avonden per week zichtbaar aan het werk in de regio Haaglanden met een groep vrijwilligers. Deze avonden zoeken we mensen op die op straat leven. We gaan met hen in gesprek en bieden hulp en ondersteuning. Van het vinden van werk en huisvesting tot en met een tube tandpasta of een paar warme sokken.

De Stichting laat zich inspireren door het christelijk geloof waarin naastenliefde centraal staat. Ieder mens, ongeacht afkomst of omstandigheden, is waardevol. De liefde die God heeft voor ieder mens, willen wij in de praktijk brengen door ons in te zetten voor mensen die geen helper hebben.

Iedereen die zich hierdoor aangesproken voelt is welkom om met ons mee te doen. In de praktijk zijn dat mensen van allerlei pluimage: gelovig en ongelovig, mensen uit en buiten Den Haag, organisatorische talenten en mensen die vooral goed kunnen luisteren.

Vrijwilligerswerk

Stichting Veldwerk Haaglanden werkt met vrijwilligers en is ook op zoek naar nieuwe mensen die willen helpen. Ben je geïnteresseerd? Op dit moment hebben we verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Wij zijn dankbaar dat mensen bereid zijn om kosteloos en belangeloos tijd en expertise beschikbaar te stellen. Tegelijk is belangrijk dat vrijwilligers de context en achtergronden begrijpen waarin zij werken. Want de stichting opereert in een kwetsbaar werkveld. Daarom bieden wij onze vrijwilligers ook instructies en trainingen aan.

Wil jij ons helpen bij deze belangrijke taak? Solliciteer dan op de openstaande vacatures op deze website of neem gerust contact met ons op.

Wil je doneren om de situatie voor dak- en thuisloze mensen te verbeteren? Kijk dan op veldwerk-haaglanden.nl voor onze bankgegevens.

Samen kunnen we het verschil maken!
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Wil jij het verschil maken in het leven van daklozen met een GGZ-achtergrond?
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Wil jij het verschil maken in het leven van daklozen met een GGZ-achtergrond?
We zijn op zoek naar vrijwilligers die doordeweeks als maatje willen optreden voor dakloze mensen met een GGZ-achtergrond bij zorgaanbieders.Geplaatst door Stichting Veldwerk Haaglanden
Spaarkringbegeleider
Vaste activiteit · 4-8 uur/maand
Den Haag
Spaarkringbegeleider
Lijkt het je leuk om een spaarkring te starten & te begeleiden? Wil je jezelf ontwikkelen, meer leren over sparen & het begeleiden van (groepen) mensen? Doe meeGeplaatst door Stichting Cash2Grow
Gezocht: mensen met een sociaal ❤️ voor begeleiding van onze gasten!
Vaste activiteit · 4–8 uur/week
Den Haag
Gezocht: mensen met een sociaal ❤️ voor begeleiding van onze gasten!
RespijtHuis HouseMartin zoekt vrijwilligers met het hart op de goede plek die staan voor de verzorging en begeleiding van onze gasten!Geplaatst door Stichting RespijtHuis HouseMartin
Gezocht: verzorg(st)er❤️voor in de nachtdienst!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Gezocht: verzorg(st)er❤️voor in de nachtdienst!
Bij RespiteHouse HouseMartin bieden we voor korte tijd zorg aan zieke daklozen om te herstellen van een ziekte of om te revalideren na een ziekenhuisopname.Geplaatst door Stichting RespijtHuis HouseMartin
Spreekuurvrijwilliger inburgering in Den Haag op vrijwillige basis
Vaste activiteit · 3–6 uur/week
Den Haag
Spreekuurvrijwilliger inburgering in Den Haag op vrijwillige basis
Wij zijn op korte termijn op zoek naar een vrijwilliger voor de inburgering die hands-on, betrokken en vastberaden met vragen van onze cliënten aan de slag gaatGeplaatst door VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland
Wil je mensen juridisch bijstaan in hun asielprocedure?
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Wil je mensen juridisch bijstaan in hun asielprocedure?
Wil je mensen bijstaan in hun asielprocedure? En wil jij voorkomen dat mensen worden teruggestuurd naar een land waar ze een reëel gevaar lopen?Geplaatst door VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland