Over ons
Het Oranjehotel was de bijnaam voor de Scheveningse gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ruim 25.000 mensen zaten hier tussen 1940 en 1945 opgesloten voor verhoor en berechting. Een diverse ...



Nieuwe gastvrouwen en heren gezocht


Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Stichting-Nationaal-Monument-Oranjehotel/activiteiten/Nieuwe-gastvrouwen-en-heren-gezocht/51423 om je aan te melden
Contactpersoon
Samenvatting
NMOranjehotel zoekt gastvrouwen/heren voor het gastvrij ontvangen van bezoekers in het museum, achter de kassa, in de winkel en in het café.Uitgebreide omschrijving
Het Nationaal Monument Oranjehotel zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van vrijwilligers! Samen met een kleine vaste staf zet een enthousiaste groep vrijwilligers zich dagelijks in voor een gastvrije ontvangst van onze bezoekers.
Als vrijwilliger krijg je een training en word je stap voor stap wegwijs gemaakt.
De werkzaamheden vinden plaats tijdens openingstijden van het Oranjehotel (dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur).
Wat vragen wij?
Het NM Oranjehotel is per direct op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de bezoekers kunnen ontvangen. Samen met twee andere vrijwilligers werk je in een team gedurende een dagdeel. De werkzaamheden vinden plaats achter de kassa, in de winkel, in het café en in het museum.
Wat bieden wij?
Je gaat deel uitmaken van een enthousiaste groep vrijwilligers, in een betrokken organisatie en komt te werken op een unieke, historische locatie. Je krijgt begeleiding en ondersteuning. Werktijden: in overleg. Voor het opdoen van de nodige routine, vragen wij minimaal een dagdeel beschikbaarheid per week.
Aanmelden?
Ben je geïnteresseerd, herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je direct reageren? Stuur dan je gegevens en korte motivatiebrief naar [email protected] (Mark de Witt, operationeel manager).
Hoe kom ik er?
Over Stichting Nationaal Monument Oranjehotel
Bekende en onbekende gevangenen
Onder de gevangenen zaten bekende personen, zoals de 'Soldaat van Oranje' Erik Hazelhoff Roelfzema, Rudolph Cleveringa, Titus Brandsma, George Maduro, Pim Boellaard, Corrie ten Boom, Trix Terwindt, Anton de Kom, Simon Vestdijk, Henri Pieck en Heinz Polzer (Drs. P.). Naast hen talloze anderen. Voor velen van hen was het Oranjehotel het beginpunt van een lange tocht langs Duitse gevangenissen en concentratiekampen. Voor ruim 250 gevangenen was dit het eindpunt. Zij werden op de nabijgelegen Waalsdorpervlakte gefusilleerd.
Indrukwekkende verhalen
Tot 2009 was de cellenbarak in gebruik als gevangenis en daarom niet toegankelijk. Na een jarenlange restauratie en herinrichting werd in september 2019 het Oranjehotel als Herinneringscentrum door koning Willem-Alexander geopend. In het Nationaal Monument Oranjehotel hoort u nu verhalen over angst, hoop, geloof en vaderlandsliefde en ziet u in de tentoonstelling en films onder welke omstandigheden de gevangenen hier moesten leven. We laten zien hoe kwetsbaar vrijheid is en welke keuzes mensen maken op het moment dat rechteloosheid, onderdrukking en vervolging de samenleving in zijn greep hebben.