Skip Sidebar
Samen Hier

Samen Hier

Non-profit

Over ons

Samen Hier is een landelijke beweging van inwoners en organisaties die de manier waarop mensen op de vlucht naar Nederland komen en de manier waarop we vluchtelingen ontvangen anders vorm wil geven.

Welzijn
Vrijwilligersbeleid
Deel

Urgent gezocht: Community Builder (Engels / Turks)

1–2 uur/week
Riviervismarkt 4, 2513 AM Den Haag, Nederland
VertalenBegeleidingSociaal contactEngelsTurksNederlands
WelzijnVluchtelingen & Minderheden
1 plaats over.
Deel activiteit
#48185
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Samen-Hier1/activiteiten/Urgent-gezocht-Community-Builder-Engels--Turks/48185 om je aan te melden

Contactpersoon

Jelle WassenaarStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31707631499.

Samenvatting

Ben jij goed in het begeleiden van een groep mensen met een diverse (culturele) achtergrond, spreek jij vloeiend Engels (opt Turks) en heb je 4 uur in de maand?

Uitgebreide omschrijving

Ben jij van nature een verbinder, goed in het begeleiden van een groep mensen met een diverse (culturele) achtergrond en spreek jij naast Nederlands ook vloeiend Engels en mogelijk Turks? Vind je het daarnaast leuk om een aantal uur per maand bij te dragen aan de Haagse samenleving en ben je beschikbaar op korte termijn? Dan zijn we naar jou op zoek!


Wie zijn wij

Samen Hier is een initiatief van Justice & Peace en koppelt nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond, alleen of met hun gezin, aan vijf Haagse inwoners. Samen trekken zij als groep twaalf maanden met elkaar op. Bijvoorbeeld om mee te denken over studie of werk, met de taal te oefenen en samen leuke dingen te doen. Zo vinden deze nieuwkomers makkelijker hun weg in de Nederlandse samenleving én bouwen ze duurzame en gelijkwaardige relaties op.

Community Builder

Tijdens het jaar krijgen groepen begeleiding van Samen Hier, o.a. van een community builder: iemand die fungeert als contactpersoon en hen ondersteunt bij mogelijke vertalingen en bij het overbruggen van culturele verschillen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de groep(en), ondersteunt in het maken van afspraken en geeft ze tips om bijvoorbeeld tijdens de covid maatregelen toch leuk contact te hebben. Er zijn periodieke momenten waarop je belt met de groep(en) om te kijken hoe het met hen gaat.

Wat bieden wij

Uiteraard begeleiden wij jou en zorgen wij dat jij de juiste tools hebt om jouw werk goed te kunnen doen. Iedere twee maanden komen we met alle community builders samen om ervaringen en tips uit te wisselen. Daarnaast leveren wij bijvoorbeeld formulieren aan als leidraad voor de periodieke gesprekken met de groep(en) en de nieuwkomer en organiseren we trainingsdagen bijvoorbeeld over interculturele communicatie.

Je wordt onderdeel van een vooruitstrevende mensenrechtenorganisatie waar je iets bij kunt dragen aan het leven van nieuwkomers in Den Haag. We organiseren leuke activiteiten en evenementen waar jij ook voor uitgenodigd bent. Bovendien krijg je een vrijwilligerscontract, een vrijwilligersvergoeding en vergoeden we je reiskosten (2e klasse).

Wat vragen wij

  • (Inter)culturele sensitiviteit: je bent in staat om een omgeving te creëren waarin culturele verschillen, normen en waarden bespreekbaar zijn;
  • Een open houding: je maakt makkelijk contact met mensen en vindt het leuk mensen te ondersteunen en te begeleiden;
  • Pro-actief en durft initiatief te nemen;
  • Vloeiende beheersing van Engels en Nederlands. Turks optioneel;
  • Affiniteit met de Turkse cultuur is een pré 
  • Eerdere ervaring in het werken met nieuwkomers is welkom;
  • Je bent flexibel qua uren en tijden;
  • Je bent woonachtig in Den Haag of omgeving;
  • Op korte termijn beschikbaar.

Iets voor jou?

Kortom, zet jij je graag in voor andere mensen en heb je 4 uur in de maand over om vanaf januari een jaar lang één of meerdere Samen Hier groepen te begeleiden, meld je dan aan als community builder bij Samen Hier via info[at]samenhier.nl met een korte introductie van wie je bent en waarom je graag community builder wilt zijn. Dit mag in geschreven vorm, of in een video.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Deel activiteit
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Samen Hier > Urgent gezocht: Community Builder (Engels / Turks)

Over Samen Hier

Samen Hier is een landelijke beweging van inwoners en organisaties die de manier waarop mensen op de vlucht naar Nederland komen en de manier waarop we vluchtelingen ontvangen anders vorm wil geven.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
0–8 uur/week
Den Haag
Vacature - Voorlichter Gezonde Seksualiteit & Relaties
Voor het bevorderen van de gezondheid zijn wij op zoek naar een (ervaren) voorlichter op het gebied van gezonde seksualiteit, relaties en diversiteit.Geplaatst door GGD Haaglanden
Een dag · 2–4 uur
Den Haag
Laat weten hoe jij kan helpen!
Ben jij enthousiast over wat Stichting 488 doet? Kom ons dan helpen als vrijwilliger. Wij kijken dan graag samen met jou welke rol je het beste past.Geplaatst door Stichting 488
2–4 uur/week
Den Haag
Word ZorgDier team vrijwilliger - Locatie Middin Haagsche Bluf
Vorm jij een topteam met je geweldige hond of kat, konijn, cavia, vogel of minivarken?Geplaatst door ZorgDier Nederland
4 uur/week
Den Haag
Gezocht: vrijwillige workshop leider
Wil je zinvolle gesprekken met andere vrouwen leiden?Geplaatst door Stichting Yasmin
3 uur/week · 3 apr 2021 – 31 aug 2023
Den Haag
Kun je goed omgaan met bijzondere mensen?
Kun je goed luisteren? Hoor je graag het (levens)verhaal van een ander?Geplaatst door Aandachtscentrum
2–4 uur/week
Den Haag
Word ZorgDier team vrijwilliger - Locatie Middin Pastoorswarande
Vorm jij een topteam met je geweldige hond of kat, konijn, cavia, vogel of minivarken?Geplaatst door ZorgDier Nederland
Vind Trainingen die bij jou passen
Feb17
Nieuw
Training · 17 feb, 10:00 - 12:00
Den Haag
Training Omgaan met verlies (voor 55+)
Hoe pak ik de draad weer op? Hoe ouder u wordt, hoe meer u te kunt krijgen met verlies. Deze verliezen kunnen veel invloed hebben op uw dagelijkse leven.Geplaatst door Indigo Preventie