Skip Sidebar

Over ons

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Haaglanden biedt hulp aan mensen in de regio die dat het hardst nodig hebben. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in Sociale Hulp en Noodhulp.

Het Rode Kruis ...

WelzijnVluchtelingen & Minderheden
RolstoeltoegankelijkKwaliteitsonderscheiding Goed GeregeldVrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel

Word jij als tekstschrijver onderdeel van ons communicatieteam?

Structureel werk · 2–4 uur/week
Zilverstraat 2, 2544 EJ Den Haag, Nederland
Lezen & schrijvenMarketing & Communicatie
WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Activiteit Delen
Rode Kruis, afdeling Haaglanden
#53509
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Rode-Kruis-afdeling-Den-Haag-Rijswijk/activiteiten/Word-jij-als-tekstschrijver-onderdeel-van-ons-communicatieteam/53509 om je aan te melden

Contactpersoon

Jory TukStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0628792127.

Samenvatting

Als Tekstschrijver bij het district Haaglanden zorg jij ervoor dat onze verhalen gelezen worden en maak je deel uit van het communicatieteam.

Uitgebreide omschrijving

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. Voor het district Haaglanden zoeken wij een:


Tekstschrijver – vrijwillig (2-4 uur per week)

Het communicatieteam bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers met een passie voor tekst of beeld, onder leiding van een coördinator communicatie die in dienst is bij het Rode Kruis.


Wat ga jij doen?

In ons district hebben we veel verschillende activiteiten en vinden het belangrijk dat zowel onze eigen vrijwilligers als mensen van buitenaf kunnen zien wat wij allemaal doen. Daarom zijn we op zoek naar tekstschrijvers die het leuk vinden om onze activiteiten te bezoeken om daar vervolgens een stuk over te schrijven. Hieronder vind je de belangrijkste werkzaamheden:

 • Je schrijft teksten voor onze sociale mediakanalen, website, nieuwsbrieven en overige communicatiemiddelen.
 • Je bent op de hoogte van wat er speelt binnen het Rode Kruis en onze districten en weet ons beter op de kaart te zetten en mensen te bereiken en aan te spreken.
 • Je weet onderwerpen snel op te pakken en tot begrijpelijke en aantrekkelijke teksten te verwerken.
 • Je hebt gevoel voor actualiteit en weet dat er bij het schrijven soms haast geboden is.


Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een mbo+ werk- en denkniveau en hebt ervaring op het gebied van communicatie.
 • Je ben sterk in het schrijven van begrijpelijke en pakkende teksten.
 • Je bent een creatieve enthousiaste persoonlijkheid en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bent vertrouwd met WordPress en Mailchimp.
 • Je bent 2-4 uur in de week beschikbaar.


Wat kan het Rode Kruis jou bieden?

Vrijwillig betekent niet vrijblijvend, naast dat wij straks onze verwachtingen uitspreken zie je hieronder wat wij te bieden hebben:

 • Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten.
 • Het staat niet alleen goed op je cv, ook kan je doorgroeien en bij verschillende projecten aan de slag zodat je jezelf blijft uitdagen en anderen inspireert.
 • Natuurlijk vergoeden wij je reiskosten en andere onkosten.
 • Een sociale en warme omgeving met een groot vrijwilligersnetwerk.
 • Naast zingevend werk, is er ook tijd voor ontspanning! We organiseren regelmatig leuke evenementen en borrels waarbij plezier voorop staat!


Interesse?

Reageer nu en meld je aan als vrijwilliger vai deze site of een mail te sturen met je cv en motivatie naar [email protected]


We vertellen je graag meer over het Rode Kruis en hoe jij kunt bijdragen. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Rode Kruis, afdeling Haaglanden > Word jij als tekstschrijver onderdeel van ons communicatieteam?

Over Rode Kruis, afdeling Haaglanden

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Haaglanden biedt hulp aan mensen in de regio die dat het hardst nodig hebben. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in Sociale Hulp en Noodhulp.

Het Rode Kruis komt op voor kwetsbare groepen d.m.v.: het organiseren van activiteiten voor jongeren en ouderen, eenzame ouderen, asielzoekers en vluchtelingen.

Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Structureel werk · 2–4 uur/week
Den Haag
Coördinator communicatie
In de functie van Coördinator Communicatie zijn we op zoek naar een kandidaat die makkelijk contact legt en verbindingen maakt binnen je district.Geplaatst door Rode Kruis, afdeling Haaglanden
Structureel werk · 2–3 uur/week · Start vanaf 21 aug 2022
Den Haag
Vrijwilliger voor een Taal in de Buurt conversatiegroep
Help mee om deelnemers aan Taal in de Buurt een eerste stap te laten zetten in het leren van de Nederlandse taal. Geplaatst door Taal in de Buurt
Project (Tijdelijk) · 2–4 uur/week · Start vanaf 28 aug 2022 Voor ongeveer 6 maanden
Den Haag
Taal & Toekomstcoach van jonge nieuwkomer
Als Taal & Toekomstcoach word je als getrainde vrijwilliger gekoppeld aan een jonge nieuwkomer. Samen oefenen jullie de Nederlandse taal.Geplaatst door Taal aan Zee
Taak · 2–4 uur
Den Haag
Help vluchtelingen en nieuwkomers met het leren van de Nederlandse taal!
Vind jij het leuk om nieuwkomers, waaronder ook vluchtelingen, te ondersteunen bij hun opdrachten in de klas?Geplaatst door NL Cares
Structureel werk · 0–8 uur/week
Den Haag
Vacature - Voorlichter Gezonde Seksualiteit & Relaties
Voor het bevorderen van de gezondheid zijn wij op zoek naar een (ervaren) voorlichter op het gebied van gezonde seksualiteit, relaties en diversiteit.Geplaatst door GGD Haaglanden
Structureel werk · 3–4 uur/week
Rijswijk
Jij: gek op taal? Wij: op zoek naar een taaldocent!
Binnen het team van vluchtelingenbegeleiding zoeken we een enthousiaste taal docent. Geplaatst door Welzijn Rijswijk