Skip Sidebar

Over ons

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Haaglanden biedt hulp aan mensen in de regio die dat het hardst nodig hebben. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in Sociale Hulp en Noodhulp.

Het Rode Kruis ...

WelzijnVluchtelingen & Minderheden
RolstoeltoegankelijkKwaliteitsonderscheiding Goed GeregeldVrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel

Trainer project Heldin

Vaste activiteit · 1–4 uur/week
Zilverstraat 2, 2544 EJ Den Haag, Nederland
TrainingOnderwijs
WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Activiteit Delen
Rode Kruis, afdeling Haaglanden
#49585
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Rode-Kruis-afdeling-Den-Haag-Rijswijk/activiteiten/Trainer-project-Heldin/49585 om je aan te melden

Contactpersoon

Jory TukStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0628792127.

Samenvatting

District Haaglanden is voor het jaar 2023 op zoek naar trainers voor het geven van de cursus Heldin.

Uitgebreide omschrijving

 

Wil jij bijdragen aan het zelfvertrouwen van vrouwen, zodat zij de regie kunnen en durven nemen in een noodsituatie? Heb jij ervaring of affiniteit met trainingen geven of sta je makkelijk voor een groep? Ben je communicatief sterk? Solliciteer dan nu op de functie als Heldin trainster bij het Rode Kruis Haaglanden!

 

Wat is Heldin?


Heldin is een cursus speciaal voor vrouwen die het lastig vinden om te handelen in noodsituaties. Tijdens de cursus werken de deelnemers niet alleen heel gericht aan hun EHBO-kennis, maar ook aan zelfvertrouwen, daadkracht en effectieve communicatie.

Door Heldin leren de vrouwen zich te redden in diverse, uitdagende situaties en voelen ze zich daardoor meer zelfverzekerd over hun eigen kunnen. Daardoor weten ze niet alleen wát ze moeten doen in een noodsituatie, maar ook durven ze te handelen én blijven ze rustig.

Er is voorrang voor vrouwen met een laag inkomen die niet zelf een particuliere cursus kunnen betalen.


Heldin bestaat uit individuele kennismakingsgesprekken en zeven  bijeenkomsten van 2,5 uur, die allemaal worden verzorgd door twee vrijwillige Heldin trainers. We organiseren dit in samenwerking met scholen, buurthuizen en andere maatschappelijke organisaties. We zoeken momenteel trainers om deze cursussen te geven!

 

Wat bieden wij?

  • Het Rode Kruis biedt verschillende trainingen aan, namelijk: een EHBO-cursus , een introductiecursus Heldin, een training didactische vaardigheden en een training interculturele communicatie
  • Intervisie met de andere trainers voor kennisuitwisseling.
  • Je bent betrokken bij een maatschappelijk project dat er toe doet en kunt direct verschil maken voor de vrouwen in de cursus.
  • Je kunt een netwerk opbouwen met onze samenwerkingspartners in het maatschappelijke veld en met de andere trainers.
  • Je ontvangt  een reiskostenvergoeding (maximaal 75 euro).

 

Wie ben jij?

 

•        Je hebt ervaring of affiniteit met het begeleiden en trainen van dynamische groepen. Of je staat makkelijk voor een groep.

•        Je hebt ervaring of affiniteit met mensen met verschillende achtergronden.

•        Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en weet verbinding te leggen met de cursisten.

 

Wat is je tijdsinvestering?

 

•        Gemiddeld zijn trainers per cursusreeks 30-35 uur kwijt aan de cursus inclusief de voorbereidingen, briefing, kennismakingsgesprekken en evaluatie.

•        We verwachten dat je minimaal  2 keer per jaar een cursusreeks kunt geven voor minstens 2 jaar.

•        Voorafgaand aan de cursus krijg je samen met je collega-trainer een briefing op het Rode Kruis kantoor in Den Haag waar je meer informatie krijgt over de samenstelling van de groep, de cursuslocatie en praktische details. Ook krijg je de cursusmaterialen mee.

•        Er vinden individuele kennismakingsgesprekken (30 min per deelnemer) plaats met de deelnemers vóór de start van de cursusreeks. Een gemiddelde groep bestaat uit 10 deelneemsters.

•        Na afloop vindt er een evaluatie plaats met de collega-trainer en projectleider Heldin.

 

Meer informatie of aanmelden?

 

Heb je interesse, druk dan op de sollicitatie knop. Heb je een vraag over deze vrijwilligersfunctie, bel dan met Eva Loeve op 06-20433251.  

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Rode Kruis, afdeling Haaglanden

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Haaglanden biedt hulp aan mensen in de regio die dat het hardst nodig hebben. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in Sociale Hulp en Noodhulp.

Het Rode Kruis komt op voor kwetsbare groepen d.m.v.: het organiseren van activiteiten voor jongeren en ouderen, eenzame ouderen, asielzoekers en vluchtelingen.

Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Vaste activiteit · 6–8 uur/week
Den Haag
Gezocht; Trainers
Heb je heel lang al de ambitie om je trainerskwaliteiten te ontwikkelen?Geplaatst door Stichting Yasmin
Tijdelijke activiteit · 4–6 uur/week · Start vanaf 21 nov 2022 Voor ongeveer 8 maanden
Den Haag
Lijkt het je leuk om vluchtelingen Nederlands te leren? Word docent Nederlands!!
Als docent NT2 niveauverhoging en/of spreekvaardigheid geef je één of twee dagdelen per week Nederlandse les aan vluchtelingen + andere kwetsbare anderstaligen.Geplaatst door Taal aan Zee
Tijdelijke activiteit · 3–4 uur/week · Voor ongeveer 6 maanden
Den Haag
Begeleider excursies
Als Begeleider Excursies begeleid je de deelnemers bij leuke uitstapjes (praktijkopdrachten). De excursies sluiten aan bij thema dat behandeld wordt in de les.Geplaatst door Taal aan Zee
Tijdelijke activiteit · 3–4 uur/week · Voor ongeveer 6 maanden
Den Haag
Taalcoach Taal in de Praktijk
Als Taalcoach Taal in de praktijk verzorg je de bijeenkomsten en begeleid je de deelnemers bij deze uitstapjes die je samen met de Begeleider excursies.Geplaatst door Taal aan Zee
Vaste activiteit · 3–4 uur/week
Rijswijk
Jij: gek op taal? Wij: op zoek naar een taaldocent!
Binnen het team van vluchtelingenbegeleiding zoeken we een enthousiaste taal docent. Geplaatst door Welzijn Rijswijk
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Word jij als tekstschrijver onderdeel van ons communicatieteam?
Als Tekstschrijver bij het district Haaglanden zorg jij ervoor dat onze verhalen gelezen worden en maak je deel uit van het communicatieteam.Geplaatst door Rode Kruis, afdeling Haaglanden