Skip Sidebar

Over ons

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Haaglanden biedt hulp aan mensen in de regio die dat het hardst nodig hebben. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in Sociale Hulp en Noodhulp.

Het Rode Kruis ...

WelzijnVluchtelingen & Minderheden
RolstoeltoegankelijkKwaliteitsonderscheiding Goed GeregeldVrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel
Trainee Jongerenbestuurder bij het Rode Kruis, word jij onze stem voor de jeugd?

Trainee Jongerenbestuurder bij het Rode Kruis, word jij onze stem voor de jeugd?

Vaste activiteit · 4–8 uur/week
Zilverstraat 2, 2544 EJ Den Haag, Nederland
BestuurOndersteunend werk
WelzijnKinderen & Jongeren
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Activiteit Delen
Rode Kruis, afdeling Haaglanden
#65459
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Rode-Kruis-afdeling-Den-Haag-Rijswijk/activiteiten/Trainee-Jongerenbestuurder-bij-het-Rode-Kruis-word-jij-onze-stem-voor-de-jeugd/65459 om je aan te melden

Contactpersoon

Jory TukStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0628792127.

Samenvatting

Kom dan aan boord als Trainee Jongerenbestuurder bij het Rode Kruis - Bouw mee aan een betere toekomst!

Uitgebreide omschrijving

Het helpen van mensen in nood – om de hoek en ver weg – vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar het Rode Kruis voor staat. In Nederland verlenen we samen met zo’n veertienduizend vrijwilligers: Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties. Nationaal en internationaal maken wij mensen in nood weerbaarder door het bieden van humanitaire hulp. We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid, algemeenheid.


Wil je kennismaken met een humanitaire hulporganisatie en maatschappelijk impact maken? Wil jij aan je persoonlijke ontwikkeling en bestuurlijke ervaring werken? Kom dan kennis en ervaring bij ons opdoen.


Wat houdt de functie in en wat betekent dit voor jou?

Als Jongerenbestuurder in het district zet je jouw expertise in op het gebied van ‘kennis en ervaring ten aanzien van jongeren’. Je geeft gevraagd en ongevraagd richting en advies over de bestuur plannen en de verschillende programma’s van het Rode Kruis. Je bent op de hoogte van, en gaat in gesprek over, de ontwikkelingen binnen het Jongerenbeleid. Hiernaast fungeer je als sparringpartner voor de Districtsmanager op het gebied van jonge vrijwilligers en hulpvragers. Deze functie heeft een bestuurstermijn van 2 tot 4 jaar.


Daarnaast:

 • Heb je een brede interesse, weet wat jongeren willen en vertaalt dat naar plannen om jongeren aan het Rode Kruis in jouw district te binden.
 • Lever je een bijdrage aan de implementatie van de Jongerenstrategie die door het Verenigingskantoor is geformuleerd;
 • In samenwerking met het district ga je aan de slag met het uitwerken van doelstellingen terwijl jij aanspreekpunt vanuit het bestuur blijft.
 • Zorg je voor de betrokkenheid van onze twee Studentendesks.


Je wordt begeleid door medebestuursleden en wordt verbonden aan het nationale jongerennetwerk. Het is een mooie kans om een professioneel netwerk op te bouwen en kennis en ervaring op te doen!


Dit is de perfecte plek voor jou als je

 • als je tot de doelgroep behoort
 • weet wat jongeren willen en hoe je ze het beste bij het Rode Kruis kunt betrekken
 • het leuk vindt en in staat bent om samen te werken in een team en tegelijkertijd ook goed zelfstandig aan de slag gaat
 • gemakkelijk duidelijk kunt maken wat je wilt en weet hoe je dat gaat bereiken
 • beschikt over hbo- of wo-denkniveau
 • zin hebt om in korte tijd veel te leren en je graag een netwerk wilt opbouwen
 • jezelf wilt ontwikkelen op het gebied van (samen)werken binnen een bestuur, wensen en  behoeften analyseren en richting en advies geven.


Wat biedt het Rode Kruis jou nog meer

Een flexibele werkomgeving met ruimte voor initiatief en ontwikkeling, onder professionele begeleiding binnen het districtsbestuur. Zo sta jij er nooit alleen voor. Je leert besturen en je krijgt uiteraard (online) trainingen over het Rode Kruis. Hiernaast word je op nationaal niveau verbonden aan een jongerennetwerk en aan Jongerenbestuurders uit de andere districten van het Rode Kruis.

Wij zijn het internationale netwerk dat mensen helpt en noodsituaties voorkomt. Daarbij is iedereen welkom. Zonder uitzondering. Alleen zo kunnen wij onze missies waarmaken. En het verschil maken voor alle mensen in nood. Wie je ook bent. Laten we samen van het verschil onze kracht maken. Sluit je aan bij onze movement. Help de wereld vooruit door jezelf te zijn. Dat is de + van het Rode Kruis. Dat is de + van diversiteit.


Heb je nog vragen of wil je direct reageren? 

Ben jij de Trainee Jongerenbestuurder die wij zoeken? Meld je dan aan via het volgende formulier:

https://www.rodekruis.nl/sollicitatieformulier-rode-kruis-2/


Vragen over de vacature?

Neem dan contact op met Monique Timmermans, Districtsmanager Haaglanden, via 06 53357312.

Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl.


Of volg het Nederlandse Rode Kruis (@rodekruis) op FacebookInstagramTikTokYouTubeLinkedIn en Twitter.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Den Haag Activiteiten > Rode Kruis, afdeling Haaglanden > Trainee Jongerenbestuurder bij het Rode Kruis, word jij onze stem voor de jeugd?

Over Rode Kruis, afdeling Haaglanden

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Haaglanden biedt hulp aan mensen in de regio die dat het hardst nodig hebben. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in Sociale Hulp en Noodhulp.

Het Rode Kruis komt op voor kwetsbare groepen d.m.v.: het organiseren van activiteiten voor jongeren en ouderen, eenzame ouderen, asielzoekers en vluchtelingen.

Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Jij creabea? Dan zoeken wij jou voor onze knutselgroep!
Vaste activiteit · 2–3 uur/week
Den Haag
Jij creabea? Dan zoeken wij jou voor onze knutselgroep!
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om de knutselclub te ondersteunen elke dinsdagmiddag van 3 tot 5 uur.Geplaatst door Stichting Escamp voor vrouwen
Ben jij die vrijwillige coördinator van ons Nabestaandencafé?
Vaste activiteit · 4-8 uur/maand
Den Haag
Ben jij die vrijwillige coördinator van ons Nabestaandencafé?
We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwillig coördinator die het Nabestaandencafé wil opzetten en uitvoeren.Geplaatst door Humanitas Haagland
Next Generation denktank gezocht!
Tijdelijke activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Next Generation denktank gezocht!
Humanitas Haagland wil graag aan de slag met jonge vrijwilligers. Hoe kunnen wij jonge vrijwilligers beter bereiken dan in gesprek te gaan met jongeren!Geplaatst door Humanitas Haagland
Next Generation maatjes gezocht!
Tijdelijke activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Next Generation maatjes gezocht!
Maatjesproject voor en door jongeren in Den Haag. Doe jij mee?Geplaatst door Humanitas Haagland
Geef jij invulling als bestuurslid fondswerving bij Humanitas Haagland?
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Geef jij invulling als bestuurslid fondswerving bij Humanitas Haagland?
We zoeken een betrokken bestuurslid die zich als vrijwilliger wil inzetten voor de aandachtsgebieden fondswerving en donaties en netwerken bedrijven.Geplaatst door Humanitas Haagland
Assistent bij kookactiviteit voor jeugd
Vaste activiteit · 5–7 uur/week · Start vanaf 25 jan 2024
Den Haag
Assistent bij kookactiviteit voor jeugd
Jeugd kookt voor ouderen wekelijks een 3 gangen-menu dat gezamenlijk wordt gegeten.Geplaatst door Wijkz Waldeck, Centrum de Geest