Skip Sidebar

Over ons

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Haaglanden biedt hulp aan mensen in de regio die dat het hardst nodig hebben. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in Sociale Hulp en Noodhulp.

Het Rode Kruis ...

WelzijnVluchtelingen & Minderheden
RolstoeltoegankelijkKwaliteitsonderscheiding Goed GeregeldVrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Ongelijkheid verminderenGoede gezondheid en welzijn
Deel

Coördinator communicatie

Structureel werk · 2–4 uur/week
Zilverstraat 2, 2544 EJ Den Haag, Nederland
Marketing & CommunicatieCoördineren
WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Activiteit Delen
Rode Kruis, afdeling Haaglanden
#47950
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Rode-Kruis-afdeling-Den-Haag-Rijswijk/activiteiten/Coordinator-communicatie/47950 om je aan te melden

Contactpersoon

Jory TukStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0628792127.

Samenvatting

In de functie van Coördinator Communicatie zijn we op zoek naar een kandidaat die makkelijk contact legt en verbindingen maakt binnen je district.

Uitgebreide omschrijving

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Het communicatieteam zorgt ervoor dat onze verhalen bekend worden bij het grote publiek en bij onze vrijwilligers. In deze rol zorg jij voor sturing aan het communicatieteam zodat iedereen op de hoogte is van het laatste nieuws.


Wat ga je doen

 In deze veelzijdige functie lever je een belangrijke bijdrage aan de zichtbaarheid en relevantie van de activiteiten van het Rode Kruis Haaglanden en Rode Kruis-vrijwilligers. Maar ook de interne communicatie is belangrijk! Je bent een spin in het web en weet precies wat er speelt en hoe je dit moet delen met je verschillende doelgroepen. Daarbij is het belangrijk dat je weet hoe social media hieraan bijdraagt. Hierbij nog een aantal taken die bij je functie horen:

 • Aansturen van het vrijwillig communicatieteam en redactieteam
 • Coördineren, redactie en onderhoud van de website
 • Coördineren en redigeren digitale nieuwsbrief
 • Opstellen en uitsturen van persberichten


Wie ben jij

In de functie van Coördinator Communicatie zijn we op zoek naar een kandidaat die makkelijk contact legt en verbindingen maakt binnen het district. Het is belangrijk dat je ervaring hebt met communicatie en daar een visie bij hebt. Daarbij zal je leidinggeven aan een klein team en moet je de volgende dingen mee brengen:

 • Je bent communicatief vaardig, analytisch en resultaatgericht;
 • Je bent een meester in het vertalen van ingewikkelde beleidsstukken in toegankelijke informatie;
 • Je bent initiatiefrijk, enthousiasmerend en zelfredzaam;
 • Je weet precies hoe je social media moet inzetten om de boodschap over te brengen.


Wat kan het Rode Kruis jou bieden?

Vrijwillig betekent niet vrijblijvend, naast dat wij straks onze verwachtingen uitspreken zie je hieronder wat wij te bieden hebben:

 • De kans om met je team lokale Rode Kruis activiteiten te initiëren en te coördineren
 • Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten.
 • Het staat niet alleen goed op je cv, ook kan je doorgroeien en bij verschillende projecten aan de slag zodat je jezelf blijft uitdagen en andere inspireert.
 • Natuurlijk vergoeden wij je reiskosten en andere onkosten
 • Een sociale en warme omgeving met een groot vrijwilligersnetwerk
 • Naast zingevend werk, is er ook tijd voor ontspanning! We organiseren regelmatig leuke evenementen en borrels waarbij plezier voorop staat!

Geïnteresseerd?

Volg je hart en reageer nu. Vertel meer over jezelf, je ervaring en motivatie. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. We ontvangen graag je cv+ motivatie via [email protected].  


We zoeken nieuwe collega’s met talent en we laten ons niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Rode Kruis, afdeling Haaglanden

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Haaglanden biedt hulp aan mensen in de regio die dat het hardst nodig hebben. Onze activiteiten zijn onderverdeeld in Sociale Hulp en Noodhulp.

Het Rode Kruis komt op voor kwetsbare groepen d.m.v.: het organiseren van activiteiten voor jongeren en ouderen, eenzame ouderen, asielzoekers en vluchtelingen.

Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Structureel werk · 2–4 uur/week
Den Haag
Word jij als tekstschrijver onderdeel van ons communicatieteam?
Als Tekstschrijver bij het district Haaglanden zorg jij ervoor dat onze verhalen gelezen worden en maak je deel uit van het communicatieteam.Geplaatst door Rode Kruis, afdeling Haaglanden
Nieuw
Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Voor ongeveer 6 maanden
Den Haag
Haagse Vrouwendag project - help je mee?
Op Haagse Vrouwendag 8 maart worden vrouwen uit de maatschappelijke opvang in het zonnetje gezet. Help je mee om dit inspirerende evenement te organiseren?Geplaatst door Kessler Stichting
Structureel werk · 0–8 uur/week
Den Haag
Vacature - Voorlichter Gezonde Seksualiteit & Relaties
Voor het bevorderen van de gezondheid zijn wij op zoek naar een (ervaren) voorlichter op het gebied van gezonde seksualiteit, relaties en diversiteit.Geplaatst door GGD Haaglanden
Structureel werk · 2–3 uur/week
Den Haag
Team 'Popping Corks' zoekt Commissieleden!
Het COC bestaat 75 jaar! Tijd voor groots feest, zeker nu de coronamaatregelen voorbij zijn. Zin om te helpen plannen? Doe mee!Geplaatst door COC Haaglanden
Structureel werk · Flexibele uren
Den Haag
Team Communicatie en PR
Ben jij een sociale media tijger of creatief met marketing? Dan zoeken we jou! Voor ons team Communicatie zoeken we vrijwilligers en een coordinator!Geplaatst door COC Haaglanden
Structureel werk · 2-4 uur/maand
Den Haag
Kan jij een luisterend oor bieden als Hulpverlener Bevolkingszorg?
Bij een ramp of crisissituatie word je opgeroepen als hulpverlener om als onderdeel van het team Bevolkingszorg hulp te bieden aan getroffenen.Geplaatst door Rode Kruis, afdeling Haaglanden