Skip Sidebar

NL Cares

Non-profit

Over ons

Bij ons doe je flexibel vrijwilligerswerk bij jou in de buurt, op het moment dat het jou uitkomt. Dus geen vaste verplichting! Kies een activiteit op de online agenda in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam ...

OuderenKinderen & JongerenVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijnPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel

Kinderen coachen bij Petje af!

Eenmalige activiteit · 4–8 uur
Diamanthorst 10, 2592 GH Den Haag, Nederland
OuderenKinderen & JongerenVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijnPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
NL Cares
#58519
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/NL-Cares3/activiteiten/Kinderen-coachen-bij-Petje-af/58519 om je aan te melden

Contactpersoon

Julia VolgersStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0612341117.

Samenvatting

Wil jij meehelpen met het begeleiden van gastlessen aan kinderen? Dat kan bij Petje af! Les ervaring of kennis over het vak is niet nodig.

Uitgebreide omschrijving

Je hoeft zelf geen les te geven, maar je zorgt ervoor dat de kinderen tijdens de les extra begeleiding en persoonlijke aandacht krijgen. Zo leren de kinderen welke beroepen er zijn, wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Petje af streeft naar kansengelijkheid voor alle kinderen in Nederland. Middels een aanvullend en praktijkgericht onderwijsprogramma verkrijgen kinderen tussen de 10 en 14 jaar inzicht in hun drijfveren, interesses, talenten en mogelijkheden in de wereld. Hierin vormen gastdocenten met uiteenlopende beroepen, werkbezoeken, horizonverbreding en culturele verrijking de fundamenten van het onderwijsprogramma.


Doelgroep & impact

Ieder kind verdient een gelijke kans om zich te ontwikkelen voor een kansrijke toekomst. Wil jij hieraan bijdragen? Help mee bij Petje af! Petje af ontvangt nieuwsgierige kinderen tussen de 10 en 14 jaar die de wereld en daardoor hun talenten ontdekken. Als vrijwilliger help jij de kinderen tijdens gastlessen, bedrijfsbezoeken en uitjes. Dankzij jou is iedere Petje af-zondag weer een succes!


Locatie

Petje af Den Haag zit in de wijk Mariahoeve. Hier wonen mensen met zeer uiteenlopende achtergronden, van expats tot lagere sociale klassen. In deze wijk wonen veel kinderen die de hulp van Petje af goed kunnen gebruiken. In het weekend ontvangt Petje af nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 14 jaar en inspirerende gastdocenten in de leeftijdscategorie van 18 tot 80+. De weekendschool verkent talent, creëert nieuwe ontmoetingen, ontwikkelt basisvaardigheden, beperkt schooluitval, opent deuren en stimuleert talentontwikkeling. De weekendschool vindt plaats in RKBS de Vuurvlinder. Af en toe worden er activiteiten buiten de deur georganiseerd. Dan is nog steeds de verzamelplaats RKBS de Vuurvlinder, Petje af zorgt vanaf daar voor vervoer en dergelijken. Het is wel raadzaam om zelf een lunchpakketje mee te nemen. Na afloop van de activiteit is er nog een vrijblijvende borrel.


Help je mee?

Zin om de kinderen bij Petje af te helpen? Meld je dan aan via deze site!

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > NL Cares > Kinderen coachen bij Petje af!

Over NL Cares

Bij ons doe je flexibel vrijwilligerswerk bij jou in de buurt, op het moment dat het jou uitkomt. Dus geen vaste verplichting! Kies een activiteit op de online agenda in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht en meld je aan.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Eenmalige activiteit · 1–2 uur
Den Haag
Wandelen met de kinderen van Lievegoed Marjatta
Je helpt bij het begeleiden van groep De Hulst, een groep van ongeveer 9 kinderen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 6-10 jaar.Geplaatst door NL Cares
Eenmalige activiteit · 4–8 uur
Den Haag
Kinderen helpen tijdens inspiratieles op de Weekendschool
Wil jij kinderen helpen om over uiteenlopende onderwerpen te leren? IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs.Geplaatst door NL Cares
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Vrijwilligerscoördinator
De vrijwilligerscoördinator gaat aan de slag met onze gloednieuwe Vrijwilligersbeleid. Weet jij potentiële vrijwilligers aan onze club te binden?Geplaatst door GKV Den Haag (Gymnasiasten Korfbal Vereniging)
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Voorzitter bestuur bij GKV Den Haag!
De voorzitter geeft leiding aan de vereniging, zit bestuursvergaderingen voor en vertegenwoordigt de vereniging in- en extern.Geplaatst door GKV Den Haag (Gymnasiasten Korfbal Vereniging)
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Wil jij zelf een Lichtpuntje van Mariahoeve zijn?
Doe mee met onze activiteiten. We hebben ruimte voor (amateur)koks, chauffeurs, tafeldames, hulp in de bediening, schoonmaakhulpen, of wat jou ligt!Geplaatst door Stichting Lichtpuntjes van Mariahoeve
Vaste activiteit · 1-2 uur/maand
Den Haag
Gezocht: Hulp bij maandelijkse, creatieve activiteit bij ouderen/peuters!
Maandelijks gezellig, actief uurtje in ons grand Café voor onze bewoners met een groepje peuters. Samen iets drinken, tekenen, liedjes zingen etc..Geplaatst door Florence Expertisecentrum Mariahoeve