Skip Sidebar
NL Cares

NL Cares

Non-profit

Over ons

Bij ons doe je flexibel vrijwilligerswerk bij jou in de buurt, op het moment dat het jou uitkomt. Dus geen vaste verplichting! Kies een activiteit op de online agenda in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam ...

OuderenKinderen & JongerenVluchtelingen & Minderheden
Deel

Heb je zin in wat lichaamsbeweging en frisse lucht?

Een dag · 2–4 uur
Anna Polakweg 7, 2533 SW Den Haag, Nederland
Sociaal contactActiviteiten begeleiden
OuderenKinderen & JongerenVluchtelingen & Minderheden
Deel activiteit
#43532
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/NL-Cares3/activiteiten/Heb-je-zin-in-wat-lichaamsbeweging-en-frisse-lucht/43532 om je aan te melden

Contactpersoon

NL CaresStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of +31643112903.

Samenvatting

Tuinieren in het Zuiderpark bij Stadsboerderij Herweijerhoeve.

Uitgebreide omschrijving

Activiteit

Lijkt het je daarbij heel leuk om Den Haag levendiger en gezonder te maken? Kom dan naar de stadsboerderij Herweijerhoeve in het Zuiderpark en steek je handen uit de mouwen. Je gaat aan de slag in de mooie fruittuin, de klussen variëren van nieuwe planten plaatsen tot onkruid verwijderen.

Op de tuin is iedereen welkom, dus je ontmoet je wijkgenoten hier ook. Uiteraard is het niet alleen maar werken in de tuin; tussendoor is er natuurlijk ook tijd voor koffie en een gezellig praatje. Iedereen kan mee doen met deze activiteit; ook zonder groene vingers ben je welkom. De medewerkers van de Stadsboerderij leggen je graag uit hoe alles werkt. Zoals bij al onze activiteiten zit je ook hierbij nergens aan vast. 

Doelgroep & impact

Op het terrein bevind zich een kleine moestuin met fruitstruiken, eetbare bloemen en kruiden. Hiermee laten we jong en oud kennis maken met producten uit eigen tuin. Deze moet onderhouden worden. We weten uit ervaring dat als we aan de slag gaan in de moestuin, dit altijd de aandacht trekt van onze bezoekers. Een mooie aanleiding om eens een gesprekje aan te gaan en uit te nodigen de planten en kruiden van dichtbij te bekijken. 

Locatie

Aan de rand van het Zuiderpark ligt stadsboerderij Herweijerhoeve, ingang vreeswijkstraat. Deze stadsboerderij is van dinsdag t/m zondag van 9:00 tot 17:00uur geopend voor iedereen. Het is een prachtige groene plek aan de rand van het Zuiderpark.

Help je mee?

Help jij ons om de moestuin bij te houden? Als je groene vingers hebt is dat mooi meegenomen. Heb je deze echter niet, dan helpen wij je even op weg, zodat je aan de slag kunt. Wie weet ontdek je wel een verborgen talent. Meld je dan snel aan via deze website!

Hoe kom ik er?

Deel activiteit
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > NL Cares > Heb je zin in wat lichaamsbeweging en frisse lucht?

Over NL Cares

Bij ons doe je flexibel vrijwilligerswerk bij jou in de buurt, op het moment dat het jou uitkomt. Dus geen vaste verplichting! Kies een activiteit op de online agenda in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Utrecht en meld je aan.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
3 uur/week
Den Haag
Helpende handjes voor chronisch zieke moeder gezocht!
Voor een jonge moeder met een chronische aandoening zijn wij op zoek naar hulp aan huis. Onder het motto ''alle beetjes helpen''.Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
2 uur/week
Den Haag
Kom jij met kleuter Lindy (autisme, 4jr.) spelen?

Lindy (4jr.) is net begonnen bij een speciale school voor kinderen met autisme. Ze gaat met kleine stapjes vooruit en geniet hier erg van.
Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
3 uur/week
Den Haag
Kunstzinnige vrijwilligers gezocht voor onze schilderclub!
Voor onze gezellige schilderclub zoeken wij enthousiaste Vrijwilligers!Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
3 uur/week
Den Haag
Creatieve knutsel vrijwilligers gezocht!
Ben je graag creatief bezig en hou je van knutselen? De VTV woensdagavond club deelnemers kunnen je hulp goed gebruiken!Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
2 uur/week
Den Haag
Strandbezoek met Sem (10 jr.) om moeder even te ontzien
Sem is 12 jaar, zowel gevoelig als enthousiast. Hij woont samen met zijn moeder in de wijk Segbroek.
Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
2 uur/week
Vanuit huis
Maak jij méér mogelijk voor mensen met een fysieke beperking in Laak?
Verschillende functies binnen onze afdeling in Laak.Geplaatst door De Zonnebloem