Skip Sidebar

Over ons

Museum Beelden aan Zee werd in 1994 gesticht door het verzamelaarsechtpaar Theo Scholten en Lida Scholten-Miltenburg. Het richt zich als enige museum in Nederland exclusief op moderne en hedendaagse, ...

Kunst & cultuur
Vrijwilligersbeleid
Deel
Werken tussen de kunst en daarna met je voeten in het zand?

Werken tussen de kunst en daarna met je voeten in het zand?

Vaste activiteit · 4–6 uur/week
Harteveltstraat 1, 2586 EL Den Haag, Nederland
ReceptieCoördinerenGastheer/vrouwSociaal contactActiviteiten begeleiden
Kunst & cultuur
Activiteit Delen
Museum Beelden aan Zee
#40023
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Museum-Beelden-aan-Zee/activiteiten/Werken-tussen-de-kunst-en-daarna-met-je-voeten-in-het-zand/40023 om je aan te melden

Contactpersoon

Jacqueline van SchaikStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0621877838.

Samenvatting

Vrijwilligers voor museum Beelden aan Zee.

Uitgebreide omschrijving

Museum Beelden aan Zee is een kunstinstelling met wisselende tentoonstellingen van zowel nationale als internationale kunstenaars. We richten ons als enige museum in Nederland exclusief op moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Kunstwerken staan binnen én buiten. Het gebouw is dan ook een kunstwerk op zich. We horen vaak van bezoekers, medewerkers en vrijwilligers dat zij het als bijzonder ervaren hier te zijn. Dat wij pal naast de boulevard liggen en zelfs uitkijken op zee maakt het plaatje compleet. Toch missen we iets en dat ben JIJ!


Wie zoeken wij?

Ben jij proactief, representatief, heb je een dienstverlenende houding en bezit jij social skills? Heb je passie voor kunst en wil je daar meer over leren? Ben je minimaal 21 dagen (42 halve dagen) per jaar bereid je voor ons museum in te zetten? Dan pas jij perfect in ons (hechte) team!


Wat ga je doen?

Als nieuwe vrijwilliger krijg je eerst een introductie over het werken in het museum, de museumcollectie en de beeldhouwkunst. Je leert dan ook andere nieuwe vrijwilligers kennen. Vervolgens kun je je inroosteren wanneer het jou uitkomt. Je verwelkomt de bezoekers in het museum en vervult afwisselende diensten. Je staat bij de entree, in onze museumwinkel, in het museumcafé of als suppoost in een van onze prachtige zalen.


Wat krijg je ervoor terug?

- Je bent altijd op de hoogte, ziet veel wisselende tentoonstellingen en hebt als vrijwilliger gratis toegang tot het museum!

- Je krijgt een kijkje in de keuken van een museum en bent van dichtbij betrokken.

- Je ontmoet andere enthousiaste collega’s met dezelfde passie voor kunst.

- Je wordt uitgenodigd voor openingen, lezingen en borrels. 

- Je ontvangt altijd het nieuwste BAZ Magazine (tijdschrift van het museum) en regelmatig een catalogus over de actuele tentoonstelling. (Dát staat   goed op je koffietafel!) 

- Je krijgt korting in de museumwinkel en in ons museumcafé. 


Zin om aan de slag te gaan? Mooi! Neem contact op met Jacquelien van Schaik. We hopen je binnenkort te ontmoeten!

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Den Haag Activiteiten > Museum Beelden aan Zee > Werken tussen de kunst en daarna met je voeten in het zand?

Over Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee werd in 1994 gesticht door het verzamelaarsechtpaar Theo Scholten en Lida Scholten-Miltenburg. Het richt zich als enige museum in Nederland exclusief op moderne en hedendaagse, (inter)nationale beeldhouwkunst.

Het eerste beeldje voor de collectie Beelden aan Zee werd gekocht in 1969. De collectie Beelden aan Zee omvat anno nu meer dan 5000 beelden, waaronder ongeveer 1000 gipsmodellen en 500 penningen.

De collectie varieert van portretten tot monumentale, meer dan levensgrote beelden. Leidmotief is van oorsprong het mensbeeld; waarbij kunstenaars zowel de uiterlijke verschijning als de menselijke psyche willen ontrafelen. De mens is het meest veelzijdige onderwerp dat denkbaar is, al eeuwenlang hebben kunstenaars en beeldhouwers de mens als centraal onderwerp genomen. Eveneens worden daarbij de meest uiteenlopende materialen gebruikt, van brons, steen en keramiek tot piepschuim, plastic, glas, textiel en ijzer.

In de collectie Beelden aan Zee is onder anderen werk opgenomen van Armando, Atelier van Lieshout, Stephan Balkenhol, Zadok Ben-David, Berlinde De Bruyckere, Fernando Botero, Caspar Berger, César, Tom Claassen, Iris Le Rütte, Wessel Couzijn, Tony Cragg, Eugène Dodeigne, Jeroen Henneman, Per Kirkeby, Giacomo Manzú, Igor Mitoraj, Jan Meefout, Mimmo Paladino, Jaume Plensa, Thom Puckey, Kiki Smith, Marc Quinn, Johan Tahon, Shinkichi Tajiri, William Turnbull, Henk Visch en Ossip Zadkine.

Sinds februari 2017 wordt een deel van de collectie, onder de naam VoorBeelden, doorlopend tentoongesteld in de kleine zaal. Enkele beelden zijn hier op de website in 3D te bekijken.

De vorm van museum Beelden aan Zee is gelijk aan die van een schelp; aan de buitenkant is alleen de zacht beige muur te zien en pas binnenin openbaart zich het door architect Wim Quist ontworpen museumgebouw. In de verschillende zalen en terrassen worden zo’n twaalf tentoonstellingen per jaar georganiseerd met internationale moderne beeldhouwkunst in de meest uiteenlopende materialen en stijlen.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Word jij als publieksbegeleider het gezicht  🎭 van Muzee?
Vaste activiteit · 3–6 uur/week
Den Haag
Word jij als publieksbegeleider het gezicht 🎭 van Muzee?
Als publieksbegeleider ben je voor de bezoekers van Muzee het gezicht van de organisatie. Je begeleidt het ontvangst van de bezoekers en informeert hen. Geplaatst door Muzee Scheveningen
Wil jij jouw passie voor natuur en kunst delen?
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Wil jij jouw passie voor natuur en kunst delen?
Ben jij een enthousiaste natuurliefhebber met een passie voor kunst en geschiedenis. Dan is dit echt iets voor jou. Geplaatst door Stichting Art&Jazz Scheveningen en Den Haag
Coördinator bij ons Kunst & Kids Café!
Vaste activiteit · 4–8 uur/week
Den Haag
Coördinator bij ons Kunst & Kids Café!
Je ontvangt ouders & kinderen, maakt een praatje, zet koffie en thee. Als coördinator ben je aanspreekpunt voor het team die ochtend en zorg je dat alles loopt.Geplaatst door Kunst & Kids Café
Op zoek naar enthousiaste koffiebar medewerkers
Vaste activiteit · Flexibele uren · Start vanaf 30 mrt 2024
Den Haag
Op zoek naar enthousiaste koffiebar medewerkers
Voor onze nieuw te openen locatie zoeken wij meerdere enthousiaste vrijwilligers voor de KoffiebarGeplaatst door De Volharding
Klantvriendelijk en gastvrij? Wij zoeken een medewerker horeca/catering!
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Klantvriendelijk en gastvrij? Wij zoeken een medewerker horeca/catering!
Je komt dan te werken in ons museumcafé De Halve Vleet en kun je worden ingezet bij een evenement, verjaardag, huwelijksfeest, zakelijke bijeenkomst en meer.Geplaatst door Muzee Scheveningen
Kun jij de kennis over de historie van Scheveningen en de visserij overdragen?
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Kun jij de kennis over de historie van Scheveningen en de visserij overdragen?
Word dan een rondleider van Muzee! Je kunt dan je kennis overdragen aan de deelnemers van een rondleiding/wandeling!Geplaatst door Muzee Scheveningen