Skip Sidebar

Mijn Buuf

Non-profit

Over ons

Mijn Buuf is een atelier dat zich richt op kwetsbare (migranten)vrouwen. De taal niet voldoende spreken, de zorg voor het gezin, het gebrek aan familie/vrienden/kennissen in de directe omgeving, ...

Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheidBuurt & omgeving
VrijwilligersbeleidVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’sKwaliteitsonderscheiding Haags Keurmerk
Verantwoorde consumptie en productieOngelijkheid verminderenGeen armoede
Deel

Ben jij die handige duizendpoot die dat kan overdragen?

Structureel werk · 2–3 uur/week
Wilhelmina Van Pruisenweg 55, 2595 BJ Den Haag, Nederland
Activiteiten begeleidenBegeleidingOndersteunend werkHandwerkenNederlandsCoördineren
Vluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheidBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Mijn Buuf
#48877
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Mijn-Buuf/activiteiten/Ben-jij-die-handige-duizendpoot-die-dat-kan-overdragen/48877 om je aan te melden

Contactpersoon

Petra PrentStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0646495949.

Samenvatting

Mijn Buuf is op zoek naar een vrijwilliger die onze wereldvrouwen ondersteunt in het atelier.

Uitgebreide omschrijving

Jij, ook een vrouw, begeleidt de wereldvrouwen in het atelier met het maken van (deel)opdrachten. De een zal zelfstandig een naaiklusje kunnen uitvoeren en hoef je alleen een korte uitleg te geven. Voor de ander is het misschien een stapsgewijze begeleiding in hoe ze een patroon moet uitknippen.

De opdrachten die we krijgen zijn divers, maar gaan allemaal uit van hergebruik van materialen. Natuurlijk spreken wij Nederlands met elkaar!


En wat levert dit jou op en wat kan je ermee?:


 • ontmoetingen met bijzondere mensen. Mijn Buuf heeft deelneemsters uit meer dan 20 verschillende landen van herkomst;
 • je wordt er vrolijk van, het geeft je energie;
 • het staat goed op je CV;
 • je leert dingen die je wellicht in je werk kunt gebruiken;
 • je maakt echt het verschil in het leven van een ander;
 • WA- en ongevallenverzekering via de Haagse Polis.


Wat vragen wij van jou?

 • Vaardigheden in naaien en handwerken en in staat om deze over te brengen aan de deelnemers
 • Empathisch vermogen en inzet
 • Geduld (in staat zijn rustig uit te leggen en veel te herhalen)
 • Zelfstandig handelen
 • Samenwerken in team
 • Inbreng eigen netwerk
 • Goede kennis van de Nederlandse taal


En is het gewoon leuk en dankbaar! Dus meld je aan via deze site.
Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Mijn Buuf > Ben jij die handige duizendpoot die dat kan overdragen?

Over Mijn Buuf

Mijn Buuf is een atelier dat zich richt op kwetsbare (migranten)vrouwen. De taal niet voldoende spreken, de zorg voor het gezin, het gebrek aan familie/vrienden/kennissen in de directe omgeving, culturele achtergrond, huiselijk geweld, financiële problemen, zijn redenen waardoor vrouwen niet of weinig actief deelnemen aan de samenleving. Deze vrouwen voeden echter wel een nieuwe generatie Nederlanders op, terwijl de meesten nauwelijks weten hoe Nederland ‘werkt’.

Persoonlijk leed of gezondheidsklachten hebben een remmende werking op (arbeids)participatie. Tel daarbij op: onvoldoende taalbeheersing, soms laaggeletterdheid en geen of nauwelijks opleiding, waardoor ook de gemeente hen vaak bestempelt als ongeschikt voor arbeidsparticipatie. Onze ervaring is dat veel van deze vrouwen, juist doordat zij een verleden hebben met misbruik, huiselijk geweld of oorlog, geweldige doorzetters zijn. Het gebrek aan opleiding compenseren zij met andere talenten. Zij hebben juist een omgeving nodig waar hun talenten gezien en gestimuleerd worden, om zichtbaar te worden in de samenleving. Hierdoor zijn wij extra gedreven deze bijna onzichtbare groep te ondersteunen!

Samen produceren is geen doel bij Mijn Buuf, maar een middel om vrouwen te empoweren, omdat wij denken dat zelfredzaamheid de basis is voor zelfregie, zelfontplooiing en emancipatie. Mijn Buuf is de springplank van het aanrecht naar de samenleving.

Met meer dan 20 nationaliteiten aanwezig, móet er Nederlands gesproken worden om samen te kunnen werken. De taal oefenen in de praktijk is iets waar veel vrouwen uit deze doelgroep anders nauwelijks aan toe komen.

Bij Mijn Buuf werken we in twee of drie fases toe naar een of meer treden hoger op de participatieladder. Naast het (her)ontdekken van eigen vaardigheden, talenten en interesses, maken training, coaching en begeleiding op maat, het mogelijk deze stappen te zetten. Onze ervaring leert dat vrouwen uit deze doelgroep door hun achtergrond langer de tijd nodig hebben om tot (arbeids)participatie te komen. Wij bieden hulp bij het zoeken naar oplossingen voor persoonlijke problemen die remmend werken op participatie en geven informatie over het leven en de regels in Nederland.

Bij Mijn Buuf willen we migrantenvrouwen laten zien dat zelfredzaamheid belangrijk is, zodat ze intrinsiek gemotiveerd naar (vrijwilligers)werk gaan zoeken of deel gaan nemen aan groepsactiviteiten. Wij willen hen zichtbaar maken voor de samenleving, zodat zij de kansen krijgen die zij verdienen.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Structureel werk · 1 uur/week
Den Haag
Ben jij die naaimachinemonteur waar we zo'n behoefte aan hebben?
Mijn Buuf is op zoek naar een vrijwilliger die onze naaimachines af en toe een onderhoudsbeurtje kan geven. Geplaatst door Mijn Buuf
Nieuw
Structureel werk · 4-8 uur/maand
Den Haag
Spaarkringbegeleider
Lijkt het je leuk om een spaarkring te starten & te begeleiden? Wil je jezelf ontwikkelen, meer leren over sparen & het begeleiden van (groepen) mensen? Doe meeGeplaatst door Stichting Cash2Grow
Structureel werk · 4–6 uur/week
Den Haag
Wil jij graag mensen begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling?
Wil je onze doelgroep als Life Coach helpen met meer inzicht, tips en advies over werk, relaties met mensen en alles wat er verder nog in je leven speelt.
Geplaatst door Stichting Rumi
Structureel werk · 3–6 uur/week
Den Haag
Word jij een taal-en netwerkcoach bij Vluchtelingenwerk?
VluchtelingenWerk in Den Haag zoekt per 16-03-2022 een medewerker ter ondersteuning van het taal- en netwerkcoachproject.Geplaatst door VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland
Structureel werk · 6 uur/week
Den Haag
Maatschappelijk begeleider Den Haag op vrijwillige basis
Ben je sociaal, maak je makkelijk contact en vind je het leuk om praktisch bezig te zijn voor vluchtelingen? Geplaatst door VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland
Structureel werk · Flexibele uren
Den Haag
Help jij vluchtelingen op weg als receptionist/telefonist?
Als medewerker receptie m/v ben jij het visitekaartje van onze organisatie op ons kantoor in Den Haag! Ben jij dat?Geplaatst door VluchtelingenWerk, Zuidwest-Nederland