Skip Navigation
Over ons

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vormgeven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.

Opvoedingsondersteuning aan gezinnen met jonge ...

Zorg & WelzijnKinderen & JongerenOuderen
VrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’sKwaliteitsonderscheiding Goed Geregeld
Deel

Met jouw ervaring als moeder kun je een aanstaande moeder steunen!

4 uur/week · 12 apr 2021 – 31 dec 2021
Flexibele locatie
Maatje & buddyZorg en hulpverleningSociaal contact
SamenwerkenBegeleidenPraten met anderenLuisteren
Zorg & WelzijnKinderen & JongerenOuderen
Aanmeldingen sluiten in 6 months.8 plaatsen over.
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#39159
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Humanitas-Haagland/activiteiten/Met-jouw-ervaring-als-moeder-kun-je-een-aanstaande-moeder-steunen/39159 om je aan te melden
SamenvattingWordt maatje bij Humanitas Home-Start!
Uitgebreide omschrijving

'In blijde verwachting'....

maar soms zijn er omstandigheden, waardoor er niet alleen maar blijdschap is. De aanstaande moeder kan stress ervaren of onzeker zijn over de zwangerschap, de bevalling of haar moederschap. Dan is een extra steuntje van een ervaren moeder heel fijn!


Als maatje ga je wekelijks op bezoek en bied je een luisterend oor en vriendschappelijk contact. Je geeft, waar nodig, informatie over gezond zwanger zijn en het belang van hechting , helpt bij praktische zaken en wijst de weg in de wijk.

Het contact is op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. Uitgangspunt is dat de aanstaande moeder zich goed en gedegen kan voorbereiden op de komst van haar kindje. De begeleiding start in de zwangerschap en loopt door in het eerste levensjaar.


Home-Start Maatjes hebben een positieve levenshouding, staan open voor de ander en kunnen goed communiceren. Zij vinden het leuk om langere tijd met iemand op te trekken en hun ervaringen als moeder te delen.


Wij bieden een voorbereidende training, individuele begeleiding, intervisie en thema-bijeenkomsten gegeven door professionele coördinatoren.

Vrijwilligers krijgen een basistraining en aanvullende modules (met certificaat).

Regelmatig zijn er intervisie-bijeenkomsten en interessante thema-bijeenkomsten.

Je wordt onderdeel van een enthousiast team vrijwilligers.

Dit vrijwilligerswerk biedt boeiende contacten van mens tot mens.

Wat vrijwilligers nodig hebben
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Over Humanitas Haagland
Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vormgeven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.

Opvoedingsondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen, Maatjes voor jong (vanaf 10 jaar) en ouder (tot 65 jaar), Steun bij rouw en verlies, Thuisadministratie.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
4 uur/week · 12 apr 2021 – 31 dec 2021
Flexibele locatie
Loop een tijdje mee in een gezin waar het even niet zo lekker gaat!.Wordt vrijwilliger bij Home-Start Den Haag!Geplaatst door Humanitas Haagland
1 uur/week · Start vanaf 18 jun 2021
Den Haag
Wijkkrant zoekt bezorgersVoor een paar straten in de wijk zoeken we nog bezorgers. Dit jaar wordt de krant nog drie keer bezorgd.Geplaatst door Bewonersorganisatie Archipel & Willemspark
3 uur/week · 1 apr 2021 – 21 jul 2021
Den Haag
Creatieve coördinerend vrijwilliger gevraagd
Hou je van knutselen en nieuwe dingen bedenken? Voor onze Woensdagavond Creaclub zijn wij op zoek naar een enthousiaste gezellige creatieveling.
Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
2–4 uur/week · 31 mrt 2021 – 30 sep 2021
Den Haag
Ben jij goed in onderhandelen en netwerken? Wij zijn op zoek naar een ervaren Bestuurslid die het netwerk in Den Haag kent. Geplaatst door When The Eagle Learns To Fly
2 uur/week · 1 apr 2021 – 27 mrt 2022
Den Haag
Sociale muziekliefhebber gezocht!Meneer Leeto is altijd vrolijk. Hij woont inmiddels alweer een paar jaar in Nederland en heeft het hier goed naar de zin. Geplaatst door VTV Vrijetijdsbesteding,Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten
Trainingen die je misschien ook interessant vindt
Jul8
Training · 8 jul, 09:30 - 12:00
Den Haag
Gastvrijheid en Klantvriendelijkheid Ontvang je regelmatig klanten of bezoekers, bijvoorbeeld als receptionist, intercedent of gastvrouw? Vergroot dan nu je gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun29
Training · 29 jun, 09:30 - 12:00
Den Haag
Basistraining Vergadertechnieken (inclusief notuleren) Ga je als vrijwilliger of bestuurder vergaderingen bijwonen of organiseren? Leer dan snel alles over vergaderen en notuleren in deze basistraining. Geplaatst door PEP Den Haag
Jun21
Training · 21 jun, 15:00 - 17:00
Flexibele locatie
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
Okt7
Training · 7 okt, 12:30 - 15:00
Vanuit huis
Online Workshop "Projectplan schrijven"Heb je een goed idee voor een project, maar heb je moeite met het schrijven van een goed projectplan? Doe dan mee aan deze workshop!Geplaatst door PEP Den Haag
Okt11
Training · 11 okt, 15:00 - 17:00
Vanuit huis
Gender- en seksuele diversiteit binnen organisaties In deze workshop gaan we aan de slag met jouw organisatie en kom je terug met praktische tools om jouw organisatie veiliger te maken voor LHBTQIA+'ers.
Geplaatst door PEP Den Haag
Jul9
Training · 9 jul, 10:00 - 12:00
Vanuit huis
Diversiteit in organisaties
Met de training wil PEP Den Haag besturen en professionals beter uitrusten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van meer inclusieve organisaties.
Geplaatst door PEP Den Haag
Aanmeldingen sluiten in 6 months.8 plaatsen over.
Stel de contactpersoon een vraag
of neem rechtstreeks contact op met de organisator via


Deel activiteit
#39159
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Humanitas-Haagland/activiteiten/Met-jouw-ervaring-als-moeder-kun-je-een-aanstaande-moeder-steunen/39159 om je aan te melden