Skip Sidebar

Over ons

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vormgeven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.

Opvoedingsondersteuning aan gezinnen met jonge ...

WelzijnKinderen & JongerenOuderen
Kwaliteitsonderscheiding Goed GeregeldVrijwilligersbeleidOnkostenvergoedingenVrijwilliger kan meedoen aan trainingsprogramma’s
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Bestuurslid Humanitas Haagland voor Thuisadministratie en Get a Grip

Vaste activiteit · 3–4 uur/week
Leyweg 831, 2545 HA Den Haag, Nederland
Bestuur
WelzijnKinderen & JongerenOuderen
Goede gezondheid en welzijn
Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Humanitas Haagland
#52878
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Humanitas-Haagland/activiteiten/Bestuurslid-Humanitas-Haagland-voor-Thuisadministratie-en-Get-a-Grip/52878 om je aan te melden

Contactpersoon

Afdeling Haagland HumanitasStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0651049624.

Samenvatting

Humanitas Haagland zoekt een energieke en sociaal betrokken bestuurder voor de activiteiten Thuisadministratie en Get a Grip.

Uitgebreide omschrijving

                                                                                       

Ken je ons al?

Het werk van Humanitas doet er toe! Door verschillende activiteiten aan te bieden helpen de vrijwilligers van Humanitas mensen weer grip te krijgen op hun eigen leven en om mee te doen in de samenleving. Wij werken rond 6 thema's: Eenzaamheid, Verlies, Opvoeden, Opgroeien, Thuisadministratie en Detentie. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt. Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.

 

Humanitas Haagland

Ongeveer 120 vrijwilligers zetten zich in voor ruim 175 deelnemers binnen de afdeling Haagland (Den Haag, Wassenaar, Leidschendam-Voorburg). Hierbij wordt de afdeling ondersteund door in totaal 6 projectcoördinatoren, waarvan 5 betaalde medewerkers. Daarnaast vervullen vrijwillige coördinatoren ondersteunende taken binnen bepaalde activiteiten. De afdeling Haagland richt zich voornamelijk op de volgende projecten:

 

·        Home-Start (ondersteuning van gezinnen bij de opvoeding)

·        Thuisadministratie en Get a Grip (vriendschappelijk en activerend huisbezoek tegen eenzaamheid)

·        Thuisadministratie (steun bij geldproblemen en hulp bij het op orde brengen van de administratie)

·        Get a Grip (steun (idem voor jongeren tussen 16 en 24 jaar)

·        Steun bij verlies en rouw (steun bij omgaan met verlies).


Het bestuur van Humanitas Haagland bestaat uit een team van 8 gedreven en enthousiaste bestuursleden dat zakelijk, verantwoord en doelgericht de afdeling aanstuurt. Iedereen werkt op vrijwillige basis maar vanuit het besef dat het werk niet vrijblijvend is. Een afdelingsbestuur heeft collectieve deskundigheid, de bestuursleden vullen elkaars competenties en kwaliteiten aan. Het bestuur maakt toekomstplannen, houdt toezicht, lost problemen op, zorgt voor de financiële middelen en het kantoor, verzorgt PR en werving van vrijwilligers samen met de coördinatoren. Het bestuur en de coördinatoren worden ondersteund door een vrijwillig administratief medewerker.

 

Wat kun jij voor ons doen?

Binnenkort vertrekt het bestuurslid met de portefeuille Thuisadministratie en Get a Grip en zijn wij op zoek naar een geschikte opvolger! Wij zoeken een energieke en sociaal betrokken bestuurder, die binnen het bestuur verantwoordelijk is voor de activiteit Thuisadministratie en Get a Grip. Je bent hierbij de eerste contactpersoon van de coördinatoren Thuisadminstratie en Get a Grip (beiden beroepskrachten), houdt de vinger aan de pols of de doelstellingen van de projecten worden bereikt en stuurt bij indien nodig. Hierbij is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de activiteiten aan blijven sluiten bij de huidige maatschappelijke ontwikkelingen en te vernieuwen daar waar nodig. Daarnaast is het bestuurslid actief betrokken bij het beleid en de algemene zaken van de afdeling.

 

Je bent bereid je actief in te zetten (ca. 4 uur per week) en te binden voor een periode van 4 jaar. Je onderschrijft de kernwaarden van Humanitas (regie over je eigen leven, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid voor jezelf en voor het samenleven met anderen) en je wordt lid van de Vereniging Humanitas.

 

Wie wij zoeken?

Wij zoeken iemand met:

 • bestuurlijke ervaring
 • kennis van de financiële wereld
 • affiniteit met het welzijnsdomein
 • kennis van en gevoel voor (regionale) maatschappelijke ontwikkelingen
 • goede communicatieve vaardigheden
 • een relevant netwerk
 • een doelgerichte benadering om de doelstellingen uit het afdelingsplan te realiseren
 • teamspirit om zaken voor elkaar kan krijgen (samenwerking tussen het bestuur, de coördinator en de vrijwilligers van Thuisadministratie en Get a Grip)
 • affiniteit met besturen van een vrijwilligersorganisatie (met ondersteuning van vaste krachten)
 • hart voor vrijwilligerswerk
 • woonachtig in Den Haag of een sterke binding met de stad.

 

Wat kunnen wij voor jou doen?

Bij Humanitas gaat iedere vrijwilliger, dus ook afdelingsbestuurders, ‘geschoold’ aan de slag. Via de Humanitas Academie leer je Humanitas en het besturen binnen de vereniging kennen.

 

Wij bieden een veelzijdige bestuursfunctie in een prettig team van collega-bestuurders, vrijwilligers en medewerkers binnen een vrijwilligersorganisatie in beweging. Vanzelfsprekend worden gemaakte onkosten vergoed. Humanitas wil diversiteit binnen de bestuurslaag vergroten om een goede afspiegeling van de samenleving te zijn (qua leeftijd, geslacht en culturele achtergrond).

 

Wil je meedoen?

Stuur je motivatiebrief met cv naar [email protected] o.v.v. ‘Bestuurslid Humanitas Haagland (Thuisadministratie en Get a Grip)’.

 

Kijk voor meer informatie op www.humanitas.nl/afdeling/haagland of neem telefonisch contact op met Berend Berendsen (06-511 95 474).

 

Over Humanitas

Humanitas is een landelijke vereniging waarbinnen ongeveer 25.000 vrijwilligers tijdelijke hulp aan deelnemers biedt om weer zelfstandig in het leven verder te kunnen. De vrijwilligersorganisatie wordt ondersteund door een beroepsorganisatie. Het landelijk bureau zetelt in Amsterdam.

 

De directeur van het landelijk bureau legt verantwoording af aan het hoofdbestuur en de ledenraad houdt toezicht op het hoofdbestuur. Lokaal zijn er ruim 80 Humanitas afdelingen (waar Haagland er 1 van is), verdeeld over 5 districten met elke een eigen bestuur en districtsmanager. Humanitas wordt ondersteund door ruim 400 beroepskrachten (verdeeld over het landelijk bureau, de districten en de afdelingen).

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vacature is verlopen Je kan hier andere vacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Humanitas Haagland > Bestuurslid Humanitas Haagland voor Thuisadministratie en Get a Grip

Over Humanitas Haagland

Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vormgeven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar.

Opvoedingsondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen, Maatjes voor jong (vanaf 10 jaar) en ouder (tot 65 jaar), Steun bij rouw en verlies, Thuisadministratie.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Tijdelijke activiteit · 1–2 uur/week
Den Haag
Saffier, Locatie Domus Nostra - Betrokken leden cliëntenraad!
Lid cliëntenraad Domus Nostra.Geplaatst door Saffier
Nieuw
Vaste activiteit · 4-6 uur/maand
Den Haag
Gezocht: Algemene bestuursleden
Op dit moment hebben wij twee vacatures in het bestuur waarvoor geschikte kandidaten worden gezocht, te weten: algemene leden van bestuur van Stichting Yasmin Geplaatst door Stichting Yasmin
Vaste activiteit · 2 uur/week
Vanuit huis
Maak jij méér mogelijk voor mensen met een fysieke beperking in Segbroek?
Wij zoeken vrijwilligers voor de Zonnebloemafdeling Segbroek.Geplaatst door De Zonnebloem
Vaste activiteit · 2 uur/week
Den Haag
Wie helpt mee de Wijkorganisatie Kortenbos te besturen?
Sluit je aan bij een leuk gemelleerd bestuur en help Kortenbos de toekomst in. Veel flexibiliteit in bestuursrollen, jouw voorkeuren zitten er vast bijGeplaatst door Wijkorganisatie Kortenbos
Vaste activiteit · 2 uur/week
Vanuit huis
Maak jij méér mogelijk voor mensen met een fysieke beperking in Laak?
Verschillende functies binnen onze afdeling in Laak.Geplaatst door De Zonnebloem
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
De leukste pas is de VakantiePas! Word jij de nieuwe voorzitter?
Onze voorzitter gaat ons binnenkort verlaten, kom jij ons bestuur versterken?Geplaatst door Stichting VakantiePas