Skip Sidebar

Over ons

Er is maar één toekomst en dat is een duurzame toekomst. Om die duurzame toekomst vorm te geven, staan we voor grote uitdagingen. Grote opgaves die breed spelen, moeten lokaal worden opgelost ...

Buurt & omgevingNatuur & MilieuWelzijn
Partnerschap om de doelstellingen te bereikenDuurzame steden en gemeenschappen
Deel

Ben jij goed met geld en heb je hart voor je wijk?

Vaste activiteit · Flexibele uren
Het Kleine Loo 364, 2592 CK Den Haag, Nederland
BestuurFinanciënFondsenwervingAdministratieNederlandsEngels
Buurt & omgevingNatuur & MilieuWelzijn
Betaalbare en duurzame energieEerlijk werk en economische groeiDuurzame steden en gemeenschappenKlimaatactieLeven op het landVrede, justitie en sterke publieke dienstenPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
Gebiedscoöperatie Wijk25
#57598
Scan me of ga naar www.denhaagdoet.nl/o/Gebiedscooperatie-Wijk25/activiteiten/Ben-jij-goed-met-geld-en-heb-je-hart-voor-je-wijk/57598 om je aan te melden

Contactpersoon

Elly RijnierseStel de contactpersoon een vraag of neem rechtstreeks contact op met de organisator via [email protected] of 0629481072.

Samenvatting

Hou je van geld en ben je er goed in om dit overzichtelijk bij te houden? Heeft het aanvragen en verantwoorden van subsidies/fondsen voor jou geen geheimen?

Uitgebreide omschrijving


Gebiedscoöperatie Wijk 25 is opzoek naar een penningmeester voor het bestuur.


We stellen ons eerst kort voor:

GCWijk25 (voor de wijk Mariahoeve / Marlot) is opgericht om de solidariteit tussen het zand en het veen te versterken. Hoe? We zijn bezig om de energietransitie vanuit de burger (bottom up) mede vorm te geven door deze op een sociaal rechtvaardige manier in te steken zodat iedereen hiervan profiteert. Niet alleen nu maar ook in de toekomst, zodat iedereen er warmpjes en blijvend betaalbaar bij zit.


Daarnaast is een van onze speerpunten om maatschappelijk vastgoed in de wijk te behouden voor de groepen die hiervan gebruik maken, denk hierbij aan de gebouwen zoals de broedplaats LOOkatie364. Hierin hebben niet alleen 12 kunstenaars atelierruimte maar ook maatschappelijke intitaitieven hebben hier een betaalbare werkplek. Samen voegen zij veel sociale waarden toe aan de wijk die vaak niet met geld gewaardeerd worden maar wel het welzijn van iedereen in de wijk. Daarnaast kan iedereen hier tegen een betaalbaar tarief komen vergaderen of op een andere manier van dit pand gebruik maken voor hun eigen projecten of ideeën.


GC Wijk25 zet zich in als partij op de derde route, de route waarbij we als georganiseerde burgers, aan tafel mee onderhandelen om de wijk mede vorm te geven. Wij (de bewoners van onze mooie parkwijk) zijn uiteindelijk de mensen die gezamenlijk moeten leven met de oplossingen die gekozen worden en daarom willen we hier ook zeggenschap in hebben.


Wat ga je doen?

We vragen subsidies aan bij gemeenten, provincie en rijk voor projecten die we in de wijk doen. We zijn een groep sociale ondernemers die zich verenigd hebben in deze coöperatie waardoor onze verloning via GC Wijk25 verloopt. Deze geldstromen moeten op de juiste manier geïnd, uitbetaald en verantwoord worden.


Aan het einde van elk kalenderjaar behoort het opstellen van de jaarrekening en het mede schrijven van het jaarverslag tot de werkzaamheden van de penningmeester.


Daarnaast ben je onderdeel van het dagelijks bestuur en zet je je kennis en kunde in om GCWijk25 maar zeker ook de wijk zelf verder vooruit te helpen. We zitten nu nog in de pioniersfase waardoor je je eigen rol voor een groot deel zelf kan vormen.


Vind je het een uitdaging om je in te zetten in je wijk?

Wil je een actieve bijdrage hieraan leveren en de wijk mooier en socialer maken?

Meld je dan - met een korte motivatie - nu aan!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

GC Wijk 25 heeft kantoor in LOOkatie364, ons adres: Het Kleine Loo 364, 2592 CK in Den Haag (Mariahoeve). De ingang van LOOkatie ligt aan Het Kleine Loo, rechts naast de ACHTERkant van Blokker en links naar het bankje tegen de gevel.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Gebiedscoöperatie Wijk25 > Ben jij goed met geld en heb je hart voor je wijk?

Over Gebiedscoöperatie Wijk25

Er is maar één toekomst en dat is een duurzame toekomst. Om die duurzame toekomst vorm te geven, staan we voor grote uitdagingen. Grote opgaves die breed spelen, moeten lokaal worden opgelost. Het gaat bijvoorbeeld om toegang tot betaalbare en geschikte woon- en werkruimte en tot ruimte voor ­sociale en culturele activiteiten. Of om het begrip tussen mensen met verschillende talen en culturen. Ook wordt aan Mariahoeve en Marlot gevraagd een bijdrage te leveren aan het oplossen van het probleem van de klimaatverandering en aan de versterking van de biodiversiteit.
Vacatures die je misschien ook interessant vindt
Vaste activiteit · 2–4 uur/week
Den Haag
Wil jij (af en toe) helpen bij de versmarkt op locatie Toverbosch?
We zoeken mensen voor verschillende taken. Help jij mee op onze markt?Geplaatst door Lekker Nassuh
Nieuw
Vaste activiteit · 2–3 uur/week
Den Haag
Meldpuntmedewerker/ster wijkbus Mariahoeve
Wij zoeken gezellige personen voor het telefonische meldpunt van wijkbus Mariahoeve en Marlot t.b.v. ouderen en mindervalide gebruikers. Ben jij diegene?Geplaatst door Wijkbus Mariahoeve en Marlot
Vaste activiteit · 8–24 uur/week
Den Haag
Gezocht: Dappere dierenredder
Doe jij alles om een in nood verkerend dier te helpen?Geplaatst door Dierenambulance
Vaste activiteit · 4–16 uur/week
Den Haag
Wil jij een centrale rol vervullen voor dieren in nood?
Kom jij ons team versterken in onze meldkamer? Hierbij vervul jij een enorm belangrijke rol om de dieren in nood snel en accuraat te helpen.

Geplaatst door Dierenambulance
Aug4
Nieuw
Evenement · 4 aug 07:30 – 20 aug 20:00
Wassenaar
Allianz Sailing World Championships - Parkeerbegeleiding
Het WK Zeilen in Scheveningen: topsport met zo’n 1400 zeilers uit meer dan 100 landen! Kom jij ons helpen als parkeerbegeleider op Duindigt?Geplaatst door Watersportverbond / Team Zeilen
Vaste activiteit · Flexibele uren
Den Haag
Tijd is geld, en geld is 't al/In dit aardsche jammerdal
Het is niet ingewikkeld en belastend, maar we zoeken wel iemand die de penningen wil beheren. Interesseer je je voor poëzie én geld? Dan ben je van harte welkomGeplaatst door Stichting ArchipelpoëZie